Шестгодишно кърмаче

• 19 250
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
а къде другаде да изразя мнението си по тази тема? нали за това са форумите? освен това не мисля, че авторката на темата е очаквала само положителни коментари, тя самата казва, че е трябвало по-рано да отбие детето, не искам да звуча като някоя злобарка, но наистина това ме шокира и го споделям с всички останали, това е!
а иначе да е жива и здрава дъщеричката!

Ако наистина си прочела "внимателно всички постове до момента" (цитирам те от по-горен твой пост), щеше и да забелижиш поста, в който се говори, че темата не "за" или"против" толкова дълго кърмене, напротив-призовава се темата да не се обръща в полемика...иди и прочети пак Wink

никой няма да напише статия против кърменето, но на всеки е ясно, че кърмене до 6 г възраст е неуместно и излишно /най-малкото/

Дай аргумент в подкрепа на това...останалото е само чесане на пръстите по клавиатурата.

# 76
аз просто изразявам мнение по темата, освен това не съм единствена с такова мнение, виждам, че и други майки са шокирани като мен и отново питам - какъв е проблема? ако някой не иска това да се коментира просто може да не го споделя тук...

# 77
ОК, изкоментира, че не си съгласна (както останалите несъгласни)-проблем няма....от там нататък коментарите ти на кой какво е ясно и кой какво намира за уместно или не-мисля за излишни..или по-скоро търсиш диспут? Rolling Eyes

# 78
аз мисля, че ти търсиш спор или скандал, но няма да го получиш, начеши си крастата другаде!

# 79
  • Видин
Ох, ужас  ooooh! Хвърлят се някакви недоказани теории и после "ни лук ял, ни лук мирисал"....

# 80
Не виждам нищо нормално в това да кърмиш голямо дете, така само объркваш представите му за нещата от живота, тя след няколко години ще влезе в пубертета... Това ще се отрази негативно на развитието й в бъдеще.
Това изразява само лично твое мнение, което не е подкрепено от никакви обективни данни. Ти самата нямаш никакъв кърмачески стаж, че да правиш подобни заключения. В този смисъл смятам че мнението ти е прекалено крайно и звучи дори обидно.

На мен ми беше интересно да прочета тази история и не бих могла да дам мнение по въпроса. Първо защото не съм кърмила толкова дълго и нямам представа как точно стоят нещата. И второ защото много ситуации в съвременния живот са изопачени от някакво криворазбрано "благоприличие". Истината е че в миналото това се е възприемало много по-нормално, а не знам хората да са били по-объркани. Дори напротив. Просто човек трябва да се научи да бъде по-толерантен и да не слага етикети както му дойде.

# 81
  • София
Ех, Светле, честит празник със закъснение bouquet! Ели е щастливо дете Heart Eyes!

А новината за малката точица е страхотна Sunglasses! Не можах да спра да се хиля сума ти време Grinning. Леко и прекрасно до края Hug!

# 82
не е необходимо да кърмя 6 години за да изразя мнение по въпроса и не слагам етикети на никого

# 83
  • Карлово
конти се пред огледалото, слага си гланц за устни...
О, а това е супер приемливо за шестгодишно!

# 84
Искренно ти се възхищавам за търпението да я кърмиш толкова време и за смелоста да споделш с нас
 HugЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕТЕНЦЕТО Hug

# 85
Темата не е За и Против  Peace
Peace
Но като гледам е стигнала 6 страници, ясно в какво се е превърнала. Tired
Абе всеки си има разбирания. Аз не бих кърмила толкова, но щом майката и детето са щастливи от този факт, нека! Peace

# 86
конти се пред огледалото, слага си гланц за устни...
О, а това е супер приемливо за шестгодишно!
Тази вечер накои са решили да се заяждат... да много по-приемливо е...
Има ли други майки на 6 год. момиченца и ако да моля отговорете - колко от тях са кърмени и колко от тях се червисват пред огледалото?

# 87
Като по поръчка попаднах на информация относно тази книга:

http://www.borstvoeding.com/boeken/olderchildren.html#meer

Авторката на темата може да е сред малкото в България, но по света книги се пишат по въпроса  Simple Smile

# 88
Светлана, честит рожден ден на дъщеря ти и честита бременност!
Много се радвам на вашата история Simple Smile
Понеже ти много си ми помагала индиректно когато моето голямо момче беше бебе ще се опитам и аз да ти помогна Simple Smile Аз и друг път съм го писала, но моето мнение е че когато се опитваш да отбиеш детето е хубаво да не му обясняваш че няма да суче никога повече. Някак много трудно е за един човек (камо ли за дете) да се откаже от нещо приятно "завинаги", все едно да решиш никога повече да не ядеш шоколад. Но ако решиш да не ядеш шоколад само ДНЕС е по-лесно. Т.е. аз бих опитвала да обяснявам че тя е вече голяма, че може понякога да заспива без да суче, че гърдите сега точно те болят и искат да си починат, но утре ще може пак да суче... Аз също отбивах докато бях бременна (леко подпомогнах сина ми) именно така- просто му обяснявах че сега няма мляко, но ще се събере "довечера" или "утре". И така постепенно взе да суче по веднъж на ден, после да пропуска понякога (ако видех че му е тъжно заради кърменето, ако се разплаче без причина (защото има нужда да се успокои със кърмене но не го осъзнава), ако е неспокоен и не може да заспи му предлагах да суче (напр. му казвах че "а, май има малко млекце в "суките", я опитай!"), постепенно сучеше веднъж на 2-3, 5 или 10 дни и накрая изобщо спря да се сеща.
Желая ти лека бременност и здраво бебе и едно леко отбиване и мнооого хубави мигове с новоизлюпената кака  Hug

# 89
Много нещица бих казала на ГериМ, но ще си държа езика зад зъбите заради авторката на темата, тя не заслужава сеири. Пък и няма смисъл, както се е запънала госпожата...
Светлана, поздравления за това, че отстояваш собственото и на детето си щастие и душевен покой, приемайки неразбирането и дори отрицанието на околните! Не само си смела, но и с благ характер - подминаваш спокойно (и може би с усмивка) незаслужените нападки.
Честит рожден ден на малката хубавица! Със сигурност ще приключите кърменето по възможно най-добрия за нея начин.......когато му дойде време   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт