Шестгодишно кърмаче

• 19 180
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
  • Стара Загора
Амиии много странна работа . То няма лошо , ама да се кърми до 6 г. направо Shocked

# 61
Светле, ужасно съжалявам, че пропуснах да те поздравя за рожденния ден на Ели, но й желая безкрайно щастливо детство! И като гледам сте й направили най-страхотния подарък с другата лентичка Heart Eyes!  И както ви  е тръгнало на празници....след няколко дни и ти с празник - ще ти се обадя задължително да те чуя!

А за кърменето - герой си, няма спор. Радослава се отказа от кърменето на 8 месеца (в общи линии като я захраних), мъчих, мъчих, не иска.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 13:17 от __EtnA__

# 62
  • Sofia
Здравейте отново мами,
Иска ми се да отговоря на всеки един пост поотделно, но няма да мога. Още веднъж ви благодаря за всички прекрасни думи. Давате ми кураж, че нещата не са чак толкова ненормални, защото и на мен от време на време ми минават едни мисли... Наистина обаче, човек, който не е преминал през това, а и през каквото и да е в живота, няма как да разбере другия. Мисля да оставя нещата от самосебе си да се променят, без да подлагам под натиск Ели и на всяка цена да и отказвам да суче. Ще си говорим с нея, ще си обясняваме, а и ако всичко се развива нормално, самата кърма ще намалее драстично.
Бръмбазела, стана ми мъчно и на мен като прочетох историята ви. Мисля, че абсолютно всички дългокърмещи мами имат подобни изживявания. И аз съм се наслушала на подмятанияи, най-вече от роднини, но съм ги скастряла в зародиш. Хубавото е, че съм имала подкрепата на съпруга ми и то винаги. Остави на мен да преценя кое е най-правилно и никога не е оспорвал решението ми в тази насока. А всички останали мнения съм чувала, но дотам. Когато родих запомних думите на лекаря, който ме израждаше, че е много важно да кърмя поне 6 месеца и понеже съм ужасно принципна за мен това стана като цел. Затова и въпреки упоритото стачкуване на Ели, което продължи един месец(тя тогава беше на 4 месеца), с помощта на кърмаческия форум и най-вече на Iva_D, преодоляхме проблема и оттам нататък просто се уповавах на Ели. И така стигнахме дотук, наистина съвсем неусетно.
Така, че мили мами, водете се от нуждите на децата ви, това е най-важното, а и съм сигурна, че и вие сте на това мнение.
Още веднъж искрени благодарности и много   bouquet и  Hug от мен и Ели.

# 63
Евалла  smile3501!Да ти е жива и здрава дъщеричката.Леко бременеене!

# 64
  • София
Браво и от мен

# 65
Олеее,много време кърмене.Направо се шашнах.

# 66
Браво и честито! Да ти е жива и здрава малката госпожица (голямото кърмаче). И в скоро време да кърмиш в тандем!
Аз имам три деца, но поради липса на информация и неправилни лекарски съвети почти не можах да кърмя синовете си (големия месец и половина, а малкия - само 20-ина дни!).
За което много съжалявам, защото и двата пъти имах чудесна кърма, обилно количество, без болки в гърдите - абе, за чудо и приказ! Обаче кърмата спря рано, защото бебетата не сучеха редовно. Караха ме да ги кърмя на 3 часа, без нощно хранене. Е, на всички е ясно какво и защо се случи.
Но сега, въоръжена с всичката информация от този форум, се справих чудесно и с Поли продължаваме да се кърмим. И както вървят нещата, може да достигнем и вашия "стаж".  Grinning
Много благодаря на всички момичета, които се занимават с поддържането на Кърмаческия форум и с попълването на информацията в него - умишлено не цитирам имена, защото все ще пропусна някоя. Момичета, невероятни сте и повечето от нас са дългокърмещи, именно защото ви има!   bouquet
И аз съм на мнение, че детето само ще се откаже, когато е готово. Най-важно е да следим нуждите на децата си, а не да слушаме кой какво ни казва отстрани.
А за недоброжелателните подмятания - аз си поръчах чаша с надпис "Все още кърмя, но това не е ваша работа!" Надписът е обърнат към този, който седи насреща....  Mr. Green Един вид "Думам ти, дъще, сещай се , снахо!". Сега чакам да видя стиска ли му на някой да каже нещо.  Twisted Evil

# 67
До 1г. кърменето е чудесно,до 2г.- става...до 3г. не мисля...а повече  #Crazy

# 68
Светлана,   bouquet
Браво!  Grinning Много ми е приятно да чета такива нежни и красиви истории за кърменето. Поздравления за куража и силата, която си проявила, за да стигнете до тук. Аз от сега чувам подмятания, че ми е вече дърто кърмачето, пък представям си твоите уши на какво са се наслушали  Crazy

А ползата от този подфорум е доказана вече хилядократно! Момичетата тук са помогнали на не една-две мами с кърменето. Благодарение на тях и аз все още кърмя. Е, моят стаж е къде-къде по-малък от твоя, но и толкова нямаше да е без форума  Hug

И честит рожден ден на Ели, на една голяма патеричка!   bouquet
Лека бременност и здраво, хубаво сучещо бебче на финала!  Grinning И дано успееш сега с бременността да се възползваш, както ти казваш, и да е леко и за двете ви. И въобще не звучи кофти  Hug

# 69
Извинявам се, но аз съм от тези, които не приемат толкова продължително кърмене. И аз имам 6 годишна дъщеря, която е в 1 клас - ходи на училище, пише домашни, конти се пред огледалото, слага си гланц за устни... не мога да си представя да я кърмя...освен това не съм съгласна, че кърмените деца са по-здрави от другите. И двете си деце ги кърмих съвсем малко - около месец и кърмата ми спря, така че са хранени предимно на АМ, но също рядко и леко боледуват. Когато малката беше на 1 мес. каката се разболя, след това аз, после бебето и накрая таткото, но децата минаха леко, без никакви лекарства, а аз и мъжа ми пихме антибиотици... Не виждам нищо нормално в това да кърмиш голямо дете, така само объркваш представите му за нещата от живота, тя след няколко години ще влезе в пубертета... Това ще се отрази негативно на развитието й в бъдеще. Ами ако не беше забременяла до кога щеше да продължаваш?
Прочетох внимателно всички мнения до тук и мисля, че не дсички са искрени.
Още веднъж се извинявам, но за мен това е меко казано неприемливо!!!

# 70
  • Видин
Как ще се отрази негативно на развитието му? Искам научни статии и доказателства за тази ти теория

# 71
никой няма да напише статия против кърменето, но на всеки е ясно, че кърмене до 6 г възраст е неуместно и излишно /най-малкото/

# 72
Честито! Да ти е жива и здрава дъщеричката и скоро да е щастлива кака. Много интересно ми беше да прочета постовете ти.

Гери , според мен е неуместно да глобализираш какво е ясно на всички и какво не, а и не мисля, че тук е мястото.

# 73
а къде другаде да изразя мнението си по тази тема? нали за това са форумите? освен това не мисля, че авторката на темата е очаквала само положителни коментари, тя самата казва, че е трябвало по-рано да отбие детето, не искам да звуча като някоя злобарка, но наистина това ме шокира и го споделям с всички останали, това е!
а иначе да е жива и здрава дъщеричката!

# 74
Аз нямам в обкръжението си човек, който да не се шокира от подобна информация. Не че това значи нещо, де...просто статистика  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт