Шестгодишно кърмаче

• 19 173
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ехаа, браво на вас! Да ти е жива и здрава рожденничката! Лека бременност и още дълги години кърмене  Simple Smile

# 31
Разкажи малко повече ако искаш.  Говорили ли сте с дъщеря ти защо тя иска да продължава да суче?  Какво обяснение дава?  А разделяли ли сте се двете за повече от 24 часа?  И изобщо тя много ли е привързана към теб?

Любопитно ми е защото съм чела, че естествената възраст на самостоятелно отбиване на децата е 3-4 години и моето кърмаче се отказа само точно в тази възраст (на 3 г. и 3 м.).  А той е от доста привързаните деца (например до 4 годишна възраст никога не е оставал сам повече от час с някой друг освен с мен или с мъжа ми и до ден днешен не би останал да спи при баба си без нас, спи практически в нашето легло и т.н.).  Какво мислиш да правиш когато дойде бебето?  Притесняваш ли се от болезнена ревност от страна на каката?  Затрупах те с въпроси, но ми е любопитно и съм напълно добронамерена.  Нямам никакво намерение да те критикувам въпреки, че не съм 100% убедена, че на твое място бих постъпила така.

Честит ви празник!

# 32
Поздравления за смелостта! Не е лесно да споделиш в този форум нещо, което огромен процент от хората биха сметнали за извратено (за съжаление).
Честит рожден ден на дъщеричката ти! Да е жива и здрава!

# 33
 Shocked
А като тръгне на училище,ще ходиш ли в междучасията да си цукне детенцето?...Наистина си за Гинес,ама...няма да пиша нищо,че... Rolling Eyes...Имах съученик,който до втори клас пиеше от шише с беберон,а до 5 годинки смучеше залъгалката...отношението на съучениците беше....да не ти говоря,че до ден днешен му викат "беберона"До три години...иди-дойди,ама до 6.... Wink... smile3505
И все пак да ти е жива и здрава!  bouquet

# 34
  • Видин
Темата не е За и Против  Peace
Поздравления за смелостта да го споделиш тук...   bouquet

# 35
  • Бургас
Честита ти рожденичка! Да е жива и здрава! Честно казано очаквах да споделиш за прекрасния ви кърмачески стаж, така както го направи преди 1 година.

Пожелавам ти лека бременност и прекрасно раждане.

Любопитна съм дали ще се възползваш от новата бременност, за да приключите с кърменето? При нас към четвъртия месец кърмата ми сериозно намаля и аз реших, че е настъпил момента. И действително се получи по възможно най-добрия начин за двете ни. Сега само пазим цицетата за бебето и освен това ми забранява да пия лимонада и кафе, защото бебетата не обичали.

# 36
  • София
  При мен също 3-4 месец от бременността намаля значително кърмата и каките сами се отбиха.
  При Светлана обаче, предвид дългия кърмачески стаж, мисля че би трябвало отдавна да е в инволюция и колечеството на кърмата да е много малко, така че това надали ще окаже влияние върху желанието на каката да суче.
  Аз лично в началото не ми се искаше от бременността да се отбият каките и си мислех и за едновременно кърмене, но стана толкова лесно и бързо, а сега ми е много удобно да се занимавам и да кърмя само бебка, че изобщо не съжалявам  Simple Smile

# 37
smile3501 и Чести Рожден Ден на порастналото кърмаче Ели! newsm51
Лека и безпроблемна бременност Hug

# 38
  • до една звездичка
Поздравления за смелостта да го споделиш тук...   bouquet
Да, и аз това ще кажа.

И честит рожден ден!

# 39
Честит рожден ден на малкото ти голямо кърмаче  Hug

Щом и на двете ви носи положителни емоции, аз те поздравявам за дългото кърмене  Hug

И Яворов е бозаел 7 години. Моята баба ми е разказвала какнейната баба и е казвала, че докато играели (тя е от Чирпан) , той ходел до майка си, дръпвал я е настрани и бозаел и после пак се връщал да играе   Grinning

А за коментара, че в м/учасията ще бозае малката...и моят мъж се шегува, че когато малкия тръгне на училище (което ни е под прозореца)  нашия синковец ще бяга в голямото до нас, да си бозае  Laughing 

Когато има съгласие и от двете страни - аз нямам нищо против

# 40
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честит Рожден Ден на дъщеричката ти.

А относно кърменето - по принцип съм за дългото кърмене, обаче може би на тази възраст може да се получат някои усложнения - другите деца да разберат и да се подиграват, самото дете да развие някаква болезнена привързаност към теб.....общо взето на ум ми идват само лоши последствия, не се сещам за нещо положително в цялата ситуация  newsm78

# 41
  • София
Честит рожден ден на порасналото кърмаче!
Поздравления за майката и рожденничката!

# 42
Честит Рожден Ден на дъщеричката ти.

А относно кърменето - по принцип съм за дългото кърмене, обаче може би на тази възраст може да се получат някои усложнения - другите деца да разберат и да се подиграват, самото дете да развие някаква болезнена привързаност към теб.....общо взето на ум ми идват само лоши последствия, не се сещам за нещо положително в цялата ситуация  newsm78
Именно!И аз това имах предвид.Не,че не е хубаво детето да получава кърма до по-късно.Въпроса е,че суче.Може да я пие от  чаша например.На мен по-скоро ми се струва,че майката се е вманиачила по кърменето.Проблема е психологически.А по-късно и при детето може да се наблюдава нещо такова.Иначе ,ако има от къде и аз бих пила кърма /от чаша разбира се/ и дори отбих детето на година и три месеца,но продължих да се изцеждам и да му давам от шише до преди два-три месеца. Peace Няма нищо лошо да даваш на детето си кърма до шест годинки,ама да суче... Rolling Eyes...Аз си мисля,че авторката е развила болезнена привързаност и не иска да спира да кърми.На мен например ми беше много мъчно да го отбия.Исках да си суче,докато стане голям-голям.Така сладко си заспиваше на гърдата,така се успокояваше/всъщност това беше единственото нещо,което го успокояваше/,но идва един момент,в който децата започват да разбират,да споделят с приятелчетата си,приятелчетата им с родителите си ....А не мисля,че повечето хора биха посрещнали такъв случай ,както тук повечето в темата.А децата слушат какво си говорят родителите им...това си мисля,аз,че вместо за хубаво,може да се причини на детето такава психотравма/от страна на приятелите/,че да го съпътствува цял живот/...
Сега сигурно ще ме оплюете от главата до петите,но така мисля аз и изказвам мнение.И съм почти 100% сигурна,че половината от вас мислят точно,като мен,ама зер ...щото другите са писали:"Евала",да не останем по-назад...

# 43
  • До хладилника, който обичам
Хайде да не се обръща темата в дискусия, моля.

# 44
Когато едно дете суче на 3-4-5 г. .. то не суче като новородено Simple Smile
И дори да го прави - това го разбира само майка му, вярвайте ми Simple Smile .. Синът ми най-малко с приятелчетата си обсъжда какво и как прави с майка си .. по темата особено Simple Smile
Няма смисъл просто от тези подмятания.. защото ако майката не сподели с вас, че кърми толкова голямо дете, просто няма как да го разберете Simple Smile ..
Бъдете малко толерантни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт