Шестгодишно кърмаче

• 19 221
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • USA

Светлана, поздравления за това, че отстояваш собственото и на детето си щастие и душевен покой, приемайки неразбирането и дори отрицанието на околните! Не само си смела, но и с благ характер - подминаваш спокойно (и може би с усмивка) незаслужените нападки.

Абсолютно подкрепям  Peace.
Възхищавам ти се и ти пожелавам лека бременност и сладко бебче накрая Heart Eyes Hug.

# 91
Светлана, благодаря за споделеното   bouquet. Много хубава тема, променя представите ми за естественото отбиване.

# 92
  • гр. Пловдив
Е, да сте живи и здрави. Simple Smile
Браво за смелостта да сподилш тази интимност тук.   bouquet
Не мога да разбера накои хора - да изливат цялата си злоба на място, където блика радост.  Thinking

# 93
  • София
Не мога да разбера накои хора - да изливат цялата си злоба на място, където блика радост.  Thinking

Какво значи злоба???
Значи всеки, които има различно мнение и го изкаже тук е злобен, така ли?

Ами съжалявам, но не мисля така. И напълно подкрепям ГериМ - абсолютно ненормално е да се кърми 6-годишно дете. Вредите, които му се нанасят върху психиката тепърва ще се проявяват. И това не е моя измислица, нито злоба, а реалност, за която има много примери в дебелите книги по психология.

# 94
  • София
Нана, а ти прочела ли си ги тез книги? Защо не споделиш някой пример от там Laughing

# 95
  • София
Нана, а ти прочела ли си ги тез книги? Защо не споделиш някой пример от там Laughing

Аз не съм пенкилер, но имам приятели - професионални психолози, с които съм коментирала темата. Та мисля, че мога напълно да се доверя на тези хора, които се занимават с това вече над 10 години.

# 96
  • Най-сетне у дома
Нана77, изненададана съм, че информацията за психичната травма от дългото кърмене вече е достигнала и до БГ психологията, при цялото ми уважение към нея. Т.е. - тук имаме доста други проблеми, как да организираме закрилата на детето ефективно например и т.н, та проблемите на дългото кърмене мислех, че са ни екзотика.

Наскоро ми попаднаха изследвания, провеждани в продължение на над десет години, от Бостънския институт, и още 2-3, едно на холандска психично-здравна организация и друго, мисля, на една изследователска група от Ню Йорк... Резултатите са много предвидими, макар и - предполагам, шокиращи за пишещите в тази тема. Те повече се занимават с психичната организация на майките, които имат потребност да кърмят след първата годинка на детето, но и с ефекта на дългото кърмене върху самото дете... Не искам да цитирам въпросните изследвания, защото - всеки да си прави каквото иска и да отглежда децата си както намери за добре. А и колко често нанасяме щети, смятайки, че правим добро. Така, че, всеки - който както ги разбира тези неща.

Просто се разписах, за да подкрепя информираното изказване на Нана. Зарадва ме,че и нашенските психолози са в час.
А на дългокърмещите и техните деца - успех  Hug Нищо лично!  

# 97

Има ли други майки на 6 год. момиченца и ако да моля отговорете - колко от тях са кърмени и колко от тях се червисват пред огледалото?

Ами то няма какво да се коментира, просто. Имам чувство, че съм попаднала в секта  ooooh!

# 98
Светлана, да ти е жива и здрава дъщеричката!

Аз и друг път съм казвала, че за мен две години е максимума за кърмене. Шокирана съм от възрастта на твоето кърмаче! Shocked Съвсем добронамерено ти казвам, че трябва да вземеш сериозни мерки и да прекратиш "кърменето", защото когато се роди бебето ще стане страшно. Каката ще се конкурира с бебето за циците.

# 99
  • София
Нана77, изненададана съм, че информацията за психичната травма от дългото кърмене вече е достигнала и до БГ психологията, при цялото ми уважение към нея. Т.е. - тук имаме доста други проблеми, как да организираме закрилата на детето ефективно например и т.н, та проблемите на дългото кърмене мислех, че са ни екзотика.

Наскоро ми попаднаха изследвания, провеждани в продължение на над десет години, от Бостънския институт, и още 2-3, едно на холандска психично-здравна организация и друго, мисля, на една изследователска група от Ню Йорк... Резултатите са много предвидими, макар и - предполагам, шокиращи за пишещите в тази тема. Те повече се занимават с психичната организация на майките, които имат потребност да кърмят след първата годинка на детето, но и с ефекта на дългото кърмене върху самото дете... Не искам да цитирам въпросните изследвания, защото - всеки да си прави каквото иска и да отглежда децата си както намери за добре. А и колко често нанасяме щети, смятайки, че правим добро. Така, че, всеки - който както ги разбира тези неща.

Просто се разписах, за да подкрепя информираното изказване на Нана. Зарадва ме,че и нашенските психолози са в час.
А на дългокърмещите и техните деца - успех  Hug Нищо лично!  

О, да в час са. Друг е въпросът, че българинът гледа с насмешка на подобни професионалисти, защото много обича да се прави на психолог.  Grinning

# 100

И Яворов е бозаел 7 години.

Laughing Тази информация ме уби. Само не разбрах това като аргумент в защита, или  отричане на седемгодишното кърмене е? Щото Яворов, все пак, не е от най-уравновесените и психически устойчиви личности Rolling Eyes Сега ако някой каже и малкият Адолфчо колко време е бил кърмен, ще е супер  Mr. Green

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 12:44 от елиас

# 101
Ех, момичета, това не тема за и против. Ако някой го сърби за такава тема – ами да пусне и да се изказва. Въпреки, че спред мен такива теми не липсват. Бъдете по-толерантни към избора на другите хора, които мислят различно от вас, още повече че с нищо не ви пречат. Peace

Светлана, Честит Рожден Ден на Ели. Да е жива и здрава, весела и щастлива.
Лека бременост и прекрасно бебе на финала.  bouquet

# 102
Бъдете по-толерантни към избора на другите хора, които мислят различно от вас, още повече че с нищо не ви пречат. Peace

Ако темата "прескочи" във форума за Настоящи и бъдещи майки, авторката ще бъде разкъсана.И това е най-малкото, което може да и се случи. Laughing Laughing

А сега сериозно - единственото за което казвам "браво" на Светланка е, че има смелостта да си признае такова нещо на всеослушание, пък било то и само във виртуалното пространство.

# 103
  • Видин
Бъдете сигурни, че Ели е едно обикновено дете, което не се различава по нищо от връстниците си, освен с това, че обича понякога да суче и че аз не съм някакво чудовище,, което я тормози да суче поради болезнената ми привързаност.
Някой има ли какво да добави повече? Стига сте правили психопортрети на лица,които не познавате.Една майка най-добре знае кое е най-правилното за детето й! Слава Богу, не всички мислим еднакво.Затова сме хора - разумномислещи. Стига сте се заяждали  Peace

# 104
  • София
Като по поръчка попаднах на информация относно тази книга:

http://www.borstvoeding.com/boeken/olderchildren.html#meer

Авторката на темата може да е сред малкото в България, но по света книги се пишат по въпроса  Simple Smile

Благодаря! Ще ми е интересно да прочета повече по въпроса, защото и нашето естествено отбиване може да се окаже история "с неочакван край". Mr. Green Преди време не бих си и помислила, че може да ми потрябва подобна информация, но след като вече трета година щерката иска да суче, а аз не й отказвам, и даже нещата ми се виждат съвсем нормални и ежедневни всеки опит на друг в същата ситуация ще ми е полезен.
Вече три мои познати с две годишни деца продължават да ги кърмят...явно са се осектанчили, така де - да не изостанат от "новата мода" или може би децата са захитряли и си искат най-качественото обслужване- нема да ги залъгват с други работи, я. Mr. Green Пък може цялото ни поколение да е "бъгнато" - световната конспирация не спи ! Crazy Laughing
Но, ако си говорим по-сериозно, съвсем безкористно се предлагам да се "жертвам" за нАуката - предоставям два броя "млекоцентрали" за оглеждане и премерване (без опипване Naughty ), няколко броя мозъчни клетки от многодетна кърмачка + малко сиво вещество (за цвят и опитване на вкус), няколко часа насаме с кърмачето (срещу заплащане го предоставям да ми го гледат добре обучени психолози от български произход за по два часа седмично, че в тия времена трудно се намират бавачки с такъв стаж и образование Mr. Green).
Хайде, дългокърмещите, не се помайвате с тия 3, , 5, 6, 8 годишни млекопитаещи, ами дайте своя дан за общото благо на "нормалното" човечество!

Общи условия

Активация на акаунт