Шестгодишно кърмаче

• 19 166
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Може би доста майки мислят така, просто защото не са го правили Simple Smile

Според теб, до каква възраст детето е  кърмаче?
Докато суче  Laughing

А на 8-9 години като стане и иска да суче, пак ли ще е кърмаче?
Ще го кърмиш ли, ако то желае, въпреки че е 8-9 години?

# 196
Може би доста майки мислят така, просто защото не са го правили Simple Smile

Според теб, до каква възраст детето е  кърмаче?
Докато суче  Laughing

А на 8-9 години като стане и иска да суче, пак ли ще е кърмаче?
Ще го кърмиш ли, ако то желае, въпреки че е 8-9 години?
Ако поиска и на 15 ще му дам  Mr. Green
Ама все ми се струва, че тогава никак няма дам му е до моите цици вече  Joy

# 197
  • Видин
Темата не е За и Против  Peace
Кое точно не разбрахте  newsm78

# 198
Все пак не можах да намеря отговор защо е нужно толкова дълго кърмене .
Вероятно дългокърмещите майки запълват някаква празнина .
С риск да си навлека доживотен бан бих казала , че смятам подобен род фанатизъм , че е нужен за да запълни някаква празнина в живота на нереализирали се по друг начин жени .
Самият факт , че толкова яростно се реагира на всеки изразил противополжно мнение показва известна доза вкопчване в идеята , без ясна представа защо точно се прави . Нямам предвид кърменето по принцип , а това до 6 години примерно .
Каквото и да ми отговорите , няма начин да промените мнението ми .
Просто защото , когато човек е толкова сигурен в това , което прави не изпитва нужда да получава подкрепа изразена в 12 страници "браво" и блеене в хор какъв герой е .
Съжалявам за което .
  202uu

# 199
 newsm78 Честит рожден ден на патерици! Ама това вярно ли е smile3538

# 200
  • Видин
Абе хора, вие умеете ли да четете ??

# 201

Интересно дали е правено изследване върху психичното здраве на монголците и как вирее психоанализата там като цяло.
Краят на статията е много интересен (как едно монголче на 5 е по-самостоятелно от едно канадче на същата възраст). Току-що намерих потвърждение лично за себе си на теорията си за ориза от предната страница  Mr. Green

# 202
Темата не е За и Против  Peace
Кое точно не разбрахте  newsm78
Нямаше да пиша,но не се стърпях...
За какво е темата всъщност?... newsm78...Предлагам да има подфорум със заглавие:"Искам да се похваля,чакам вашите аплодисменти!"....Нещо аз ли не разбирам,ама наистина не мога да схвана смисъла на темата....Само ми намирисва на вманиачаване в кърменето /като акт/ ,което се е превърнало в зависимост...и,като гледам,май е заразно... Wink...Като чета ми се струва,че се състезавате...коя по-дълго ще кърми.Нищо чудно някоя майка да се прехласне по милите и любвеобилни отговори и да си каже:"Аз ще кърмя повече от тази-поне до 10 и ще си пусна темичка тогава,да ми пляскат и на мен.. Crossing Arms Wink."... Mr. Green... Laughing...Не съм противник на дългото кърмене,ама когато се превърне в мания... Tired...съчувствам ви,искрено...Има много други начини детето да усеща близостта ви...Много е тъжно,че за повечето е само един-кърменето... Tired

# 203
  • София - Рим и обратно
Едно нещо само исках да попитам авторката. Каква е целта на темата? Самата тя споделя, че заглавието само по себе си е шокиращо, което означава, че осъзнава ефекта на темата си. Казва, че не говори вече дори и със съпруга си по болезнения въпрос за "кърменето". Дали просто иска да намери подкрепа за действията си от останалите кърмачки...или?

А примерът с бозаенето на поета Яворов само затвърждава моте лични убеждения по въпроса. Всеки знае биографията му, предполагам.

Иначе, Честит Рожден Ден на малката   bouquet

# 204
  • София

А примерът с бозаенето на поета Яворов само затвърждава моте лични убеждения по въпроса. Всеки знае биографията му, предполагам.

Извинявай, но тук вече прекали.  Stop

# 205
  • София - Рим и обратно
С кое прекалих? Аз оттук научавам, че бозал до 7 години newsm78

# 206
  • София
С намека, че дългото кърмене предразполага към суицидно поведение. Или не съм разбрала? Може би си имала предвид таланта на Яворов. newsm78

# 207
Кафе с мед, специално за теб се цитирам:

Дебатът тук ми напомня на нещо, което прочетох в една книга. Ще перифразирам доста свободно, тъй като не помня дословно доказателството:  

Знаете ли колко са опасни морковите за вашето здраве? Това може да бъде доказано много лесно. Повечето хора обичат моркови, за удобство нека приемем, че 99% от световното население ги консумира под някаква форма. Тъй като морковите действат с натрупване, смъртоносният им ефект се забелязва за съжаление едва след дълги години консумация. Привидно здравите преди хора започват да страдат от сърдечни, ставни, белодробни и т.н заболявания, докато се достигне до летален изход. Средната продължителност на живота при консумиращите моркови е около 70 години, а смъртността сред 100 годишните е приблизително 100%!!!
Има сериозно научно основание да се вярва също така, че консумацията на моркови има изключително вредно въздействие и върху на психиката – повечето военни и политици, отговорни за най-големите военни конфликти в човешката история, са консумирали моркови под някаква форма поне веднъж в живота си.

Така, да зарежем морковите и да минем към ориза. Аз имам сериозни опасения, че яденето на ориз също обуславя психични проблеми. Представителната ми извадка е поне един милиард души на приблизително еднаква географска ширина и дължина, които са известни именно с консумацията си на ориз и съм абсолютно убедена, че сред тях има някакъв процент хора с поведенчески отклонения. Сигурна съм обаче в следните факти, а предполагам и вие ще се съгласите с мен:
1. Самият ориз като храна не предизвиква психични проблеми
2. Чинията, в която се сервира ориз и приборите за хранене не предизвикват психични проблеми
3. Това, че детето обича ориз, също не е психичен проблем
И тогава ни остава само едно, а именно номер 4:
4. Начинът на поднасяне е възможно да причини психичен проблем.

Схващате ли разликата? За да направиш от една нормална личност социопат, са необходими много и всеобхватни усилия. Самото отношение на майката към детето и ролята на бащата в семейството са определящите за това. Да не можеш да се отделиш от полата на майка си, да не можеш да правиш самостоятелен избор, да проявяваш всякакъв вид агресия, да не можеш да имаш нормална връзка с човек от другия или собствения си пол – това се случва и при хора, които не са кърмени и ден през живота си.
Проблемът би могъл да бъде единствено в начина на поднасяне на храната. Не в самата чиния. Ние тук нямаме идея как се поднася храната - така че е безсмислено да се обижда чинията.

# 208
Темата не е За и Против  Peace
Кое точно не разбрахте  newsm78
Нямаше да пиша,но не се стърпях...
За какво е темата всъщност?... newsm78...Предлагам да има подфорум със заглавие:"Искам да се похваля,чакам вашите аплодисменти!"....Нещо аз ли не разбирам,ама наистина не мога да схвана смисъла на темата....Само ми намирисва на вманиачаване в кърменето /като акт/ ,което се е превърнало в зависимост...и,като гледам,май е заразно... Wink...Като чета ми се струва,че се състезавате...коя по-дълго ще кърми.Нищо чудно някоя майка да се прехласне по милите и любвеобилни отговори и да си каже:"Аз ще кърмя повече от тази-поне до 10 и ще си пусна темичка тогава,да ми пляскат и на мен.. Crossing Arms Wink."... Mr. Green... Laughing...Не съм противник на дългото кърмене,ама когато се превърне в мания... Tired...съчувствам ви,искрено...Има много други начини детето да усеща близостта ви...Много е тъжно,че за повечето е само един-кърменето... Tired
И  аз от няколко дни се питам....за какво всъщност е тази тема,не е за това,не за онова?Ами айде някой просветен да каже за какво е?

# 209
  • София - Рим и обратно
Бояна, аз изрично подчертах, че това подкрепя моите лични виждания по въпроса.
Никъде не съм написала какви са те, защото никой не ме е питал. Но специално за теб ще отговоря - не, нямах предвид талантът му.

Общи условия

Активация на акаунт