Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 829
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм новак в областта и почнах да се информирам.Та въпроса мие към тези които са използвали зехтина преварен,защо са го преварявали?Каква е логиката?А за зехтина бих казала:нямам нищо против него ,както и да го погледнеш е по натурално в сравнение с козметичните продукти макар да са за деца.Аз в момента се мажа с зехтин и съм много доволна(24 г.с)В началото си мислех че навсякъде ще стане в олио но се иказа че много добре попива.

п.с:Какъв зехтин ползвате?(на коя фирма)

# 76
Аз Викия мазах със зехтин само в самото начало,може би 1 месец и след това с Мустела.
И аз така,даже може и по-малко от месец да е било.

# 77
  • Германия
големия го мазах първите 3 месеца,но малкият е вече на 7 и още го мажа,кожата му е много суха,никакви лосиони не ни помагаха.От зехтина съм много доволна.

# 78
Зехтин не съм ползвала никога.С бебешко олио мазах да към 11-я месец, а от скоро ползвам лосион за чувствителна кожа.

# 79
Замислих се до кога е небходимо да се маже бебето с олио или мляко след къпане, но не намерих подобна тема. От раждането на бебо използвам мляко на Мустела, но се чудя до кога. Вие до каква възраст мазахте бебоците си?

# 80
Някъде до около годината го мазах, като след 7-8 месечна възраст го мажех през ден-два, не всяка вечер. След това престанах, с презумпцията, че е момче и не бива кожата му да привиква да е принудително овлажнявана. Иначе и досега използваме кремче за лице, когато излизаме навън в студ или вятър.

# 81
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз продължавам да го мажа редовно след баня, но не толкова обилно, колкото като бебе.

# 82
До около годинката съм я мазала.

# 83
Защо зехтин, няма ли козметика за вас или трябва да се връщаме във време оно  newsm78
С бебешко олио - мазах първите 3 месеца, после с бебешко мляко до към 7-8ми месец. От тогава до сега -  мажа само лицето и ръчичките.

# 84
Никога не съм мазал със зехтин , само с Мустела или Хипп гелове ,и до ден днешен продължаваме след всекидневната баня!

# 85
Никога не съм мазала със зехтин.Той е за консумация!

# 86
Не само, че не е само за консумация, ами е и в основата на почти всички свестни маски за коси и масла за тела Crossing Arms
Моите са октомврийчета, така че съм мазала докъм 6-7 месец, началото на лятото. После - не. С нищо.
как пък ли няма да си пляскам парабени по бебето...единици марки нямат парабен

# 87
Поздрави на мамите ползващи био продукти, какъвто е и зехтина! Аз прерових пазара за да открия бебешко олио без химии и открих само едно Bentley Organic. Ползвам  зехтин от първия ден и с него излекувахме проблемната ни кожичка. Със сигурност изхранва и лекува. Така че,както става за вътрешно така  и за външно хранене на тялото. Аз съм твърдо за биото. Сега сме в 5-ия месец и май ще прескачаме мазането,през ден. Laughing

# 88
Като беше бебе само със непреварен зехтин съм гo мазала, защото е естествен и натуален продукт. Ползвах Extra Virgin на Monini, Borges и Olitalia. Не помня до кога, сигурно до 7-8 месец. Зехтинът, ако премине през термична обработка вече не е Extra Virgin.

освен зехтин, може би някой БИО продукт бих ползвала, ако един хубавя ден се наложи пак Simple Smile

# 89
Някой по-горе беше питал за преваряване. В никакъв случай не се преварява. Трябва обаче да е тип екстра върджин, студено пресован, четете етикетите внимателно. Освен това повечето педиатри казват  "да се превари на водна баня", което е смешно, защото той никога не завира, а само се затопля, което става предпоставка за развитие на бактерии. На всичкото отгоре се губят и ценните съставки....като претоплена манджа...
относно мазането, писала съм за моите , но е по преценка на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт