Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 819
  • 101
  •   1
Отговори
По съвет на педито, откакто се е родил сина ми, след всяко къпане му мажа цялото тяло със зехтин. Малкия вече е на 3 месеца и 20 дена, къпя го през ден. Въпроса ме е към мамите които са мазали със зехтин - колко време мазахте цялото тяло със зехтин?

# 1
До годинка някаде

# 2
Аз Викия мазах със зехтин само в самото начало,може би 1 месец и след това с Мустела.

# 3
  • София
Някъде 3 - 4 месеца я мазах с преварен зехтин, после минахме на лосион за тяло.

# 4
бебето не съм мазала

# 5
Здравей и аз послушах моята педиатърка и мазах детето със зехтин(къпем се всеки ден).Преди месец обаче страшно ми писна от тая мазнотия Sick и се престраших и взех лосион.Сега кожата и е по хубава  отпреди и на мен ми е по лесно.Но при теб бебо е  малък и според мен е по добре да продължаваш със зехтина,все пак идва зима и той може да се затопля по добре от лосиона.

# 6
Защо зехтин бе хора?Такива хубави бебешки продукти има.
Или ако толкова ви е маслинката,има натурални продукти които съдържат.

# 7
  • София
никога, ама никога не съм я мазала със зехтин. От първия ден ползваме себамед и съм много доволна

# 8
Аз освен зехтин, досега никаква бебешка козметика не съм ползвала. В началото накупих доста козметика от 4 фирми, включително и на Себамед, но засега си седят. Много съм доволна от зехтина! Спазвам принципите на ЕБХ, и след измиване доскоро също мазах гънките на дупето със зехтин, но вече спрях. Питането ми е не за да сменя зехтина с друга козметика, а да спра мазането въобще Simple Smile Малкия има чудесна кожа.

# 9
  • В подножието на планината
  Жената е уточнила ,че въпроса е към тези ,които СА МАЗАЛИ БЕБЕТАТА СИ СЪС ЗЕХТИН . Ако нямате какво да я посъветвате ,пропуснете темата . Защо превръщате всичко в спор "За и против"?
  По темата -първите няколко месеца (мисля 2-3 ) мазах със зехтин . След това минах на бебешка козметика .Беше лято и започнах с бебешко мляко , а не с олио .

# 10
Защо зехтин бе хора?Такива хубави бебешки продукти има.
Или ако толкова ви е маслинката,има натурални продукти които съдържат.

Натурални продукти няма! Има само различни критерии за това, кое е натурално и кое не е  Wink
И различни хора, които си избират в кое да вярват и в кое не!

# 11
 Жената е уточнила ,че въпроса е към тези ,които СА МАЗАЛИ БЕБЕТАТА СИ СЪС ЗЕХТИН . Ако нямате какво да я посъветвате ,пропуснете темата . Защо превръщате всичко в спор "За и против"?
  По темата -първите няколко месеца (мисля 2-3 ) мазах със зехтин . След това минах на бебешка козметика .Беше лято и започнах с бебешко мляко , а не с олио .
Peace,теми за и против зехтина има много,там спорете

# 12
Ами, спирай с това. Излишно е  Wink Вземи някакъв лосионPeace
Мазането със зехтин или олио за мен е неправилно при сегашното наличие на толкова хубави продукти. Мазнината запушва порите и изобщо не смятам, че едно бебе има нужда от това.
Ако все пак мажете със зехтин, той не се преварява!

# 13
  • София
Темата не е "дали" а "докога". Има го и в заглавието. Не ме карайте да закл.

# 14
Аз мазах със зехтин само първия месец после минах на лосион Peace

Общи условия

Активация на акаунт