Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 821
  • 101
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.Плевен
А3 ма3ах някъде докъм 5-6 месец цялото тяло с преварен 3ехтин,после лосионче ,а в жегите с това къпане по два -три пъти на ден с нищо,само дупето вечер с крем

# 16
Темата за зехтина ми се стори доста интересна, но може ли някой да ми обаясни защо се маже в началато със зехтин а не с лосиони или бебешко олио?

# 17
за първи път чувам за мазане със зехтин.

# 18
Темата за зехтина ми се стори доста интересна, но може ли някой да ми обаясни защо се маже в началато със зехтин а не с лосиони или бебешко олио?
аз го правех,защото така ме посъветва педиатърката на която имам голямо доверие,но за да не обръщам темата за и против,потърси има доста теми по въпроса ти
Peace

# 19
Аз съм на малко по-леката алтернатива на зехтина- бадемово или палмово масло. Попива добре и прави кожата мека, но не забелязах да запушва пори дори и в жегите.

Още мажа бебе Ачо всяка вечер и навсякъде, където ми позволи да достигна. Иначе изсъхва и се лющи.

# 20
Аз самата все още се мажа със зехтин! Тоест - моето мнение по твоя въпрос е - можеш да си го мажеш докато не ти писне!
Зехтинът е природно средство, използвано е още от древните гърци и египтяните и в сравнение с всички останали химии/визирам всякаква козметика, която се предлага на пазара/ е сто пъти по-полезен и БЕЗвреден за кожата. Само един пример ще ти дам - МУСТЕЛА-та...съдържанието на бебешкия /БЕБЕШКИЯ!!!/ шампоан на тази марка, която се води номер 1 в Европа...съдържа парабени. Парабените са естери на ал-хидроксибензоена киселина. В тази група влизат метилпарабен (methylparaben E218), етилпарабен (ethylparaben E214), пропилпарабен (propylparaben E216) и бутилпарабен (butylparaben)/можете да си ги прочетете на съдържанието на Мустелата/. Разработването на парабените от нефтопродукти дава нов тласък в ръста на производството и резултатът е днешната, преливаща търговия с козметика, парфюмерия и средства за лична хигиена. Това са вещества без цвят, мирис, аромат и вкус, които лесно се смесват с всяка консистенция, прекратяват напълно ензимната активност в продукта и той получава дълъг живот. Обаче е доказано, че парабените са изключително вредни вещества и в дългосрочен план носят много рискове. Много рискове за възрастен човек, а камо ли за крехкия организъм на бебе или малко дете. Naughty

# 21
Около месец някъде издържах на миризмата на зехтина... След това минахме на козметика.

# 22
Само той не алергизира. Щастливата го е обяснила доста научно, на мен като на по- проста ми беше казано така, за да го разбера. Мазах хлапето със зехтин до към шестия месец. Ама верно гадно мирише  Mr. Green

# 23
  • София
Докато свърши ракията  Mr. Green

Аз бях противник на мазането със зехтин, но след обрив от лусиони се наложи да мина на зехтин. Мазах до 7-8 месец. После минах пак на лосиони.

# 24
Дъщеря ми е зимно бебе.Мазах я със зехтин до 6 месеца.После стана топло и спрях.
Единствено от него не се обриваше и кожата й беше невероятно мека.
Нито е миришела на салата,нито са оставали петна по дрешките.

# 25
И двете ми деца, съм мазала с зехтин, някъде по 3 - 4 месеца ...  Peace

# 26
И двете ми деца бяха алергични към всякакъв вид козметика.
Единственото, което им понасяше, беше преварен зехтин. Мазала съм ги до около 6-тия месец.

# 27
Никога не съм го мазала със зехтин.Има толкова хубави продукти вече на пазара!

# 28
  • BG
В началото мазах само със зехтин-много съм доволна.после вече с мляко бебешко.

# 29
Мда, съгласна съм със Щастливата. Козметиката е лъскава, но е пълна с примеси за търговски вид.

Общи условия

Активация на акаунт