Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 821
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, трябва ли да е преварен зехтина?

Категорично не  Naughty

Защо?

Аз, по препоръка на педиатъра, го преварявах за 10 мин. на водна баня.

# 46
Студено-пресованият зехтин е ценен именно заради добиването си - без топлинна обработка, която запазва качествата на маслото. Зехтинът и още едно растително олио - забравих кое, по-рядко се среща, са мазнини, които не предизвикват алергии и дори се препоръчват при проблемни кожи.

Преваряването обикновено се препоръчва с цел унищожаване на евентуални бактерии в дадена течност. Тези бактерии биха били опасни, ако течността се поглъща. Зехтинът е направен за хранителна потреба в суров вид, съответно се предполага, че не съдържа патогени. Дори и да съдържа, той не се пие от децата, а се маже върху кожата. Пък и досега май няма известни случаи на открити болествотворни организми в зехтин.  Thinking

Ако се преварява зехтин, защо не  се  преварява бебешката козметика примерно? Вероятно защото съдържа химически консерванти. Пред тях предпочитам растителното масло в натурален вид.

# 47
  • София
Ценен е наистина. Моята дъщеря е с атопичен дерматит и много добре се повлияваше именно от него. Не съм го преварявала.

# 48
  • Бургас
До 6я месец мазах.Зехтина го преварих.

# 49
Не съм мазала синът си със зехтин.Даже и не съм чувала някоя от моите познати да маже детето си със зехтин!Използвах олиото на Джонсън.

# 50
  • Видин
Зехтин не съм ползвала. Направо бебешка козметика  Peace

# 51
Докогато ти се иска...Ако смяташ,че кожата на бебчо не е суха,съвсем спокойно може да не мажеш

# 52
Аз със зехтин не съм я мазала, ползвам лосион, все още я мажа и я къпя всеки ден.

# 53
  • София
баткото го мазах някъде около 1 година със преварен зехтин.Сега малката е на 3 месеца и продължавам да я мажа .Може би ще изчакам да мине зимата и тогава ще спра,защото зехтина загрява.Между другото аз съм си изпразнила едно шишенце от бебешко олио,което пръска и съм си го напълнила със зехтин и е страшно удобно.

# 54
Мажа и досега само със студено пресован зехтин.

# 55
В първите 2-3 седмици мазах с козметика ,но ми се подсичаше под мишниците и на гушката,след това преминах на зехтин и съм доволна.Все още мажа с него,относно миризмата,първият зехтин,който купих ми намирисваше леко,но след като смених марката,нямаше проблеми.Преварявам.

# 56
Малката е ноемврийче и мазах цялата зима  Peace ... После минах директно на млякоили лосион

# 57
  • Mediterraneo
Гледала съм и зимно, и лятно бебе. Никога не съм мазала със зехтин. Не понасям даже мисълта да омажа детето си в нещо такова. Има си козметики, колкото и ненатурални да са, които са подходящи за тази цел.
С бебето, живот и здраве, ще ползвам само мляко за тяло, дори с бебешко олио няма да мажа.

# 58
По съвет на педиатърката го мазах до 1-я месец, после продължих с бебешко олио.

# 59
Моля Ви Мамита помогнете със съвет. Аз съм млада майка и нямам представа докога се омазняват бебетата,моят бебок е на 7м.,ако някои има инфо по този въпрос моля да помогнете.Предварително Благодаря н всеки отзовал се newsm78

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 22:39 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт