Мазане на бебето със зехтин - докога?

• 19 825
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Дъщеря ми я мазах до към 3-я месец, след това минах на себамед. Сега пак я мажа защото се бели цялата и единствено зехтина и помага. Малкия също го мажа със зехтин и съм доволна.

# 91
Мазах малкия с преварен зехтин около месец и половина, а после минахме на крем нивея и сега още сме с него.

# 92
Първите три месеца мазах малката ми дъщеря със зехтин,после започнах с козметиката на Мустела.

# 93
След зехтина с какво продължихте да си мажете бебетата?С лосион или мляко?

# 94
Аз не съм мазала Иванна със зехтин, защото се роди лятото, а ми се стуваше доста гадно да я мажа с това при такива жеги. Започнах с бюбхен и то млякото и съм си и до сега така след къпане.

# 95
Според мен много си зависи от кожата на бебето и сезона в който се е родило.

# 96
Няма такова нещо, зехтинът попива също бързо

# 97
Все още нямам бебе, но самата аз ползвам зехтин за себе си - по тялото и лицето. Ползвам extra virgin. Обикновено се мажа всяка вечер, веднага след баня, още мокра, преди да съм се увила в хавлията. Ако се нанесе на мокра кожа зехтинът не стои мазен а попива много добре. Освен това и през лятото се мажа с него и не съм забелязала да загрява. Също така никога не ми се е запушвала кожата от зехтин и не съм забелязала да има миризма. Бебо като се роди през юни мисля и него да мажа със зехтин след баня всеки ден.

# 98
  • София
Аз пък зехтин не съм ползвала и няма и да ползвам! Той може да е много добър за ... спагети, салати и т.н, но не и за бебета Mr. Green

Понеже съм със зимно бебе мажа с Крем на Себамед. Крема съдържа 40 процента липиди и се препоръчва за през зимата особено при новородени. Преходните сезони ще мажа с млякото на Себамед, а лятото с лосиона.

Олиото го ползвам изключително и само за масажи Peace

# 99
Аз мажа още малкия със зехтин,много съм доволна,много добре му понася. Като се роди му се белеше кожата и със зехтина много бързо се оправихме.Аз имах домашен,една българка от Кипър ми го бе донела, та незнам дали е екстра върджин.

# 100
Мазах и ще мажа докато стане топло, защото единствено той им оправя кожата от беленето.

# 101
Мазах със зехтин докато и се белеше кожичката,може би 2 месеца.После минахме на олио нивеа. Впоследствие кожичката почна да се лющи тук там и да е позачервено.Оправихме се когато поразредихме къпането.Сега я мажя с кремче.

Общи условия

Активация на акаунт