Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 048
  • 723
  •   1
Отговори
# 555

Пчели, да ти е жив и здрав синът! Пожелавам му едно незабравимо и щастливо детство!

А, това е за теб, бъди здрава, щастлива, обичана!

Щастлива, аз също съм голяма фенка на Пижо и Пенда. Или Рачо и Дешка  Crazy

Снощи ходих на нов курс по фински. Само аз и една естонка. Най-вероятно ще го спрат, ако останем само двете. Оказа се, че естонката живее във Финландия вече 2 години  #Crazy Представете си каква е разликата в нивата ни и как се препотих от напрежение, когато се опитвах да разбера за какво говорят  Embarassed. Голям срам, където и да отида, все се чувствам най-слабата в групата  Twisted Evil Но пък се оказа, че естонката не може да спряга дори глаголи като tehdä, osata. Та, малко си вдигнах рейтинга, когато показах и аз някакви познания  Joy За сметка на това жената много свободно говори и прекрасно разбира преподавателката. Предполагам, че е учила езика в движение и не е ходила на уроци и затова се получава така.
Играхме на
Междудругото се представих доста по-добре, отколкото предполагах. Е, естонката ме би, разбира се.
Сега дрънкам да си я купим, че да я играем и вкъщи  hahaha
Обаче и финландците я играят тази игра, защото първият път като дойдох тук и това им беше основното развлечение в една вила в Леви, но трябваше да познаят думата с жестове и мимики, а ние снощи трябваше да я познаем като я обясним с думи на фински.

Приятен ден, момичета   bouquet

П.П. Пчели, страхотна почерпка  Heart Eyes

# 556
Аа,Мимотка,благодаря,благодаря.
Аз за Коледа освен другите подаръци,подарих на сина ми АЛИАС,само че Мумитата,те.е този

И ние играем в къщи.А най..популярната семейна игра тук е Арикан тахти(Африканска звезда).Измислена е от Кари Манерла през 1949 г.,когато е бил на 19 г.), и досега по света са продадени над 3,5 милиона копия.../така поне пише в Уикито. Crazy

# 557
ПЧЕЛИЧКЕ, ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕТО И ОЩЕ МНОГО РОЖДЕНИ ДНИ ДА ПРАЗНУВАТЕ ЗАЕДНО! Hug  Heart Eyes

Пък след някоя и друга година да стават такива неща вкъщи  Joy

Мимота, тази игра и тук се играе и да видиш как бързо се научава език така  Laughing

# 558
  • Финландия
Здравейте, момичета!

Пчеличке, да ти е жив и здрав юнака!

Тази игра Аlias и аз много я обичам.

Мимота, не се учудвай, че естонката говори и разбира- то естонския е все едно македонски за българите- има мнооого общи неща.

Аз съм в шок- за първи път виждам толкова много сняг през зимата. Сутринта разривах, преди да изляза. Сега се връщам- пак трябва (валяло е цял ден). Сядам да си залепя ноктите, дето се счупиха сутринта (те са ми гелови) и излизам отново (да видя дали после няма пак да лепя....)

# 559
Пчеличко, да ти е живо и здраво порастналото вече момче! Да расте много щастливо дете и много да ви радва!
За тебе маме

Hyvää syntymäpäivää sankarille! 

# 560
Пчеличко мила да ти е живо и здраво момчето и още много рожденни дни да празнувате заедно

# 561
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ГОЛЕМИЯТ СЛАДУР! ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ВЕСЕЛИ И ЩУРИ ИГРИ!!!!!

И за МАМА ПЧЕЛИ– ПОЗДРАВЛЕНИЯ И МНОГО ДА ТЕ РАДВА!

И поздравления за тортата- уникална е!

# 562
Привет момичета,

От известно време нета вкъщи изобщо го нямаше. Пиша, пиша едни фермани, а когато исках да го публикува и гледам ,че нямам интернет  #Cussing out  Мислех,че Велхо са по-добри.Както и да е, виждам,че се включвам точно на време да

Пчеличко , да ти е живо и здраво момчето, и много много да радва родителите си  Hug
А на него пожелавам много подаръци и весело детство.

и букет за майчето

Mimota, естонката учи и разбира финския, така както ти би учила и разбирала по-лесно руския в сравнение с един американец  примерно  Wink  Естонския е толкова близък до финския- в края на краищата са в една езикова група и би било срамота ако един естонец не може да научи фински език. Казвам това, за да ти докажа,че ти си се справила дори по-добре отколкото си мислиш  Hug

На всички пожелавам приятни сънища 

# 563
Добро утро мили мои снежинчета  Hug

И да ви почерпя за моя ден-ден  Hug

Чувствам се на 20  hahaha а снощи разбрах, че в Германия има традиция, когато ставаш на 33, че можеш да пиеш ракия  hahaha

Е, аз не съм по нея, довечера винце и то червено  Joy

# 564
33, Дънди?  Shocked
Хич не ти личат.
Според мен имаш поне едно десетина години до ракията  Crazy
Честит празник   bouquet
И на Пчели честито за вчерашния   Hug

# 565
ДъндиHug

Пожелавам ти много усмивки, много здраве, щастливи мигове и много любов!

Пийни си едно винце и не мисли за ракията. Аз се присъединявам към Ео и смятам, че спокойно можеш да кажеш, че си с 10 години по-малка Hug и важното е, че никой няма да заподозре    Sunglasses  Бъди все така готина и младолика   bouquet

Весел празник!

# 566
Дънди, честит рожден ден  Hug
Честно не бих ти дала повече от 22, ти за 33 пишеш  Crazy

Пчеличке, как мина рождения ден на детето?   bouquet

# 567
Благодаря на всички момичета за поздравите и пожеланията.  love001
Поздрав от нас за Дънда,да е жива и здрава,все млада и красива..

# 568
Пчели , да ти е жив и здрав рожденника ( на патерици) !

# 569
Дънди , пожелавам ти много късмет и много здраве!

Общи условия

Активация на акаунт