Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 055
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Някой виждал ли е сусам тук в магазините  newsm78

# 541
Мимотке, курса е добре, но не знам на теб дали ще ти е интересно като знаеш езика ако става пъпрос за същият курс.

Joy  Joy  Joy

Е, неее ... Мама Севи, много добре ме разсмя  Crazy
Далеч съм от знаенето на този език, ама благодаря, че ме развесели.

Иначе, аз няма да съм с баш начинаещите, мен ме сложиха в по-високо ниво, затова и си чакам да се съберат хора, но се надявам вече наистина да стартирам през април. Поне е така според обявата, която видях, че са публикували. Проблемът е, че още не са ме известили официално, което означава, че май не е 100% сигурно.

Аз се чудих дали разбираш граматиката, когато ви я обясняват в курса, защото на този курс, на който ходя в момента, даскалката си изтрелва обяснението толкова бързо, нито пише на дъската, за да стане нагледно и аз нищо не разбирам, освен ако не дава примери и/или ние не ги разиграем, но не за всичко се случва. Добре, че преди това съм учила граматика, а и в учебника е добре обяснено, че ако чакам на даскалката ... Иначе е хубаво, че там поне се опитвам да говоря, а и разкази да пиша. А тия в моята група как говорят като картечница ... поне аз съм впечатлена, но предполагам говорят като нашите циганета  hahaha защото преди време се възхищавах на ирландеца на произношението му, свободното му говорене, ама като седна до мен момчето и трябваше заедно да правим упражненията го видях, че доста граматически пропуски има.

Сусам - аз нямам идея дали продават, не ми е трябвало до сега.  newsm78

# 542
Привет снежинчици Hug.

Малко изчезнах, тк боледуваме цяла седмица- хвана ни май свинският грип и сега с малкото сме на антибиотик. Вече се оправяме, но той кашля ужасно, а аз недочувам (което понякога хич не е зле Mr. Green).
Иначе тук е студено, вали сняг- вече нямам търпение да свърша тази зима.

Мамасеви, в началото и аз доста търсих сусам, накрая го намерих в немските вериги. Провери, ако имате такива при вас.

Мимота, да оздравяваш бързо Hug.

Щастлива, днес правих фондана и стана супер! Мъжо много го хареса! Много благодаря за лесната и вкусна рецепта! bowuu.

Рали, хубаво е да си в отпуска Wink няма ли да пътуваш малко Grinning.

За мартенички- аз съм решила другата седмица да спретна няколко. Прежди си купих от един магазин за хоби-материали, тк беше най- близо до нас  Mr. Green.

Лека нощ и сладки сънища и много успешна седмица  bouquet

# 543
Валенце, радвам се, че ви хареса   bouquet И ние го харесахме и наистина е лесна рецепта  Hug

# 544
Добро утро на всички!Мама Севи,има сусам навсякъде,търси при бобовите,лещи и грах.Обикновено е на
gogreen и изглежда така:

# 545
Добро утро!

Щастлива, и аз си го помислих това със смс-ите, ама той успя да изгледа двете от три полувремена и шведите бият, така че едва ли ще иска да научи крайният резулт от мен  Joy а аз нося само добри вести .. надявам се  Sunglasses

Вале, поне ще добиете имунитет срещу този грип. Пожелавам ви бързо възстановяване  Hug Моят приятел имаше също проблем със слуха, да не сме хванали и ние свинския грип  ooooh! макар че той има УЖ ваксина  срещу тоя грип. А и нашето лечение беше всичко на всичко 2 хапчета парацетамол  Grinning

Пчели, ти как си?

Приятен ден и успешна нова седмица   bouquet

# 546
Добро утро  Heart Eyes
Мимота, тъкмо си направих кафенце вкъщи, но ще си досипя и от твоето  Grinning
Ама твоята чаша нещо все се пълни  Wink
А за свинския грип и ваксините, тук казаха по новините, че има няколко случая на ваксинирани бременни, които имат проблеми с бременността заради ваксината  Shocked
Като се сетя каква масова истерия беше да се ваксинират всички бременни и после някои от тях да имат проблеми заради ваксината ... явно не всички странични ефекти са били известни (набързо направена ваксина).
Какво стана с мача?

Пчеличке, здрави ли сте всички?   bouquet

Успешен старт на новата седмица, последна за месеца, на всички  Party
От другия понеделник - с мартенички  Mr. Green

# 547
Bee, златна си  Hug  още утре отивам да потърся в магазина , а тази леща я знам , ние от нея копуваме така че знам къде да търся!
Много хубаво кафе Мимотке, чак на мен ми се допива като го гледам (б.р. не пия кафе).  Знаеш фински , като те слушам че слушаш текстове и превеждаш ,  а аз съм мноооого назад  Embarassed. На нас ни обеснява граматика макар и на фински и разбираме за сега, но често който е разбрал от групата обеснява на английски, а рускоговорящите на руски така че накрая всички са разбрали, но ние още не сме стигнали до много сложните неща . Все още сме си на genetiivi, а четвъртък ще правим контролно пак. ПОчти всяка седмица , но това е добре!

Относно ваксините ще си замълча!

Лек ден на всички!

# 548
Добро утро!

Ето ви едно цветно кафенце

Къде се покриха Пчели, Дънди, Пъпи, Рали, Мама, Петя, Виви, Ео и останалите, които в момента изпускам ???

Щастлива, вчерашното кафе се пълни за всеки следващ новодошъл, ама като гледам какво е слабо присъствието  newsm78

Мама Севи, хич не ме надценявай  Crazy точно със слушането съм най-зле. Задават ми въпроси, аз мигам на парцали. Утре ще чакам една финландка да ми дойде на гости, която не е много добра в английския и да видим от немай къде какви ще ги сътворя  Rolling Eyes

Вчера отидохме да пазаруваме и гледам навред шоколадови яйца, най-различни видове. Оказа се, че хората вече се подготвят за Великден  #Crazy
Ние решихме да си вземем по едно яйце ... и ... о, изненада. Трябваше да беля изкуствената черупка на шоколадово яйце  Joy
Ето едно такова

Пожелавам ви приятен ден  Hug

# 549
Ето ме,не съм се изгубила... Hug.Но тия дни бях заета,че колата мина катсастус,в неделя малкия събра приятелчета и празнуваха рожден ден(който междудругото е утре..24.2.) в едно сисалейкипуисто,което ми излезе на финала бая скъпо...Утре и в градината трябва торта и сок да нося(уж е хийхтолома,пък децата не намаляват newsm78).Имам и други задължения.Трябваше да съм на работа,ама пак нещо се обривам ... ooooh!
И тоя сняг,все някой трябва да го почиства.Все пак тез ,дето живеят на вуокра или в блокове са облагодетелствани в това отношение,че има кой да им рине снега,а я при нас...Всеки сам си почиства.. ooooh!Много уморително....
Айде пия кафе и изчезвам по задачи....

# 550
Момичетата от международния правят мартеници,та пушек се вдига,та реших и аз да направя и раздам на всички дечица от групата на сина ми в детската градина.Обаче:въпросът е...за 5-6 годишни гривнички ли да направя или ??? newsm78
Купих бяла и червена прежда,много хубава,имам мъниста,ама не искам да стане цигания,а да е изчистено.
Децата обаче обичат малко лъскавичко,кич малко,та съм в чуденка...Помагайте smile3547

# 551
Пчели, миналата година с една колежка намерихме много весели мартенички, под формата на гъбки, калинки, бръмбъри и други най-различни животни и дървета/изцяло направени от конци/. Имаше и мартеница под формата на кокиче.

Виж тук, ако си харесаш някакви идеи
http://www.babamartabg.com/galeriq.html
http://nik-bg.com/catalogue2.php

А тук има всичко за Баба Марта http://babamarta.start.bg/

Ще взема и аз да направя повече мартеници, който ми дойде на гости ще получи  Crazy То, пък сигурно никой няма да дойде  Joy

# 552
  bouquet

Здравейте! Мимота, великденски яйца ли? И тук има едни шоколадови с пълнеж от крем, на които им отчупваш горния край и с лъжичка гребеш кремчето вътре   chef
Ама нашите нямат черупка, а са увити в станиол като Киндер сюрпризите.

За мартеничките моите фаворити са този тип:

Но по-практични са гривничките и ми се струва, че са по-подходящи за масовия чужденец, който тепърва се сблъсква с тази българска традиция.
За децата и аз бих избрала гривнички с нещо лъскаво на тях, по което да се заглеждат, но добре закрепено, за да не го откъснат и глътнат (ако са по-малки дечицата) - или само от преплетени конци за по-големите.
Виждала съм гривни-мартеници, направени не от конци, а от нанизани бели и червени перлички и макар че лично за мен това не е най-подходящото изразяване на традицията, може да се окаже по-интересно за децата  newsm78

# 553
Да,реших вече.Гривнички от преплетени бяло и червено+ бяло и червено мънисто за всеки край.
Мерси Мимотке за сайтовте,погледнах набързо,но сега отивам да разгледам обстойно. Peace

# 554

ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ И ОЩЕ ПО-ДОБЪР И УСПЕШЕН ДЕН!
Дето се вика не спах,да ви сервирам кафето и да ви почерпя за рожденния ден на сина ми,който се пръкна на тоя свят в 7.20 на 24.02.2004. Heart Eyes
Да ми е жив и здрав!

Общи условия

Активация на акаунт