Финландия -Аромат на гльоги и коледно настроение

• 34 058
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Само 1 златен и един сребърен. Sad
Мъжът ми много се ядосва,че се провалиха и тук финландците.
Норге има мисля вече 7 медала..
Знам,че с най..много медали засега са САЩ...15 медала.

# 526
Само два? Малко е наистина. Гледам, че среброто е взел някакъв рус младеж на сноуборд  Grinning Норвегия има шест май, 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови.

# 527
Не следя много(само биатлона,щото ми е слабост от дълги години),мъжът ми повече се интересува.Ама като гледам,тая вечер  си гледаше  Contender-a и хич не се и интересува за хокей,ски или каквото и др. да било.. Thinking

# 528
Между другото ние сме големи фенове на Sasuke("Ninja Warrior" ) thumbsupи на Banzuke
Особено преди,като участваше и Йордан Йовчев..Нещо обаче спряха излъчванията по JIM newsm78
В Норвегия дават ли ги?
Ето един хубав сайт:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_ … g2Zo/s320/vlcsnap
И Йордан Йовчев е вътре..

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 00:30 от Bee.

# 529
Линка ти не ми се отваря, пчеличке  newsm78
Не, доколкото аз гледам телевизия, не съм ги виждала, нито пък мярвала из програмата.
Май не са толкова популярни тук  Wink Но пък са голееееми фенове за зимните спортове и сега покрай олимпиадата постоянно за това се говори  Laughing Гледахме прякото предаване на биатлона, в който Тура Бергер взе златото и беше голяма драма до последно  Laughing
Добре, че двете й съпернички направиха по една грешка накрая и взеха по една наказателна минута, иначе медалите щеше да се разпределят много оспорвано с минимални разлики  Laughing Ама и норвежката какъв спринт удари точно накрая, направо летя  Crazy
Гледам са ъпдейтнали класацията за медалите:
1. САЩ 15, 2. Германия 11, 3. Норвегия 8.

Лека нощ от нас   bouquet

# 530
добро  утро . благодаря на всички за вниманието и времето което ми отделихте ,няма смисъл да се паля и обяснявам колко искаме да сме във Финландия . причините са ни лични предимно и са свързани с начина ни на живот, възпитанието ни и т.н.
и аз си задавам често въпроса  какво в крайна сметка искам . и като стигна до отговора си мисля че мисията е невъзможна, хваща ме страх ,че око тръгна и зарежа всичко в БГ после няма да има къде да се върна . не ставам за хайдутин май , едно време нали са си палили къщите като тръгнат в гората за да не се отказват  и ... "а аз си отивам"
.Днес е черен ден за българската история , но пък времето  днес е слънчево , така че хубав ден на всички .
ще си наложа да не питам вече  и  ако успея  задължително ще се похваля дано само да не сте на тема №120 Tired

# 531
Добро утро!

Пчели, и аз засякох веднъж Йордан Йовчев по тия програми. Голяма радост беше. Почти нищо не видях от участието му, тъй като виках и подскачах от радост, докато не дойде моят приятел да види какво става  Twisted Evil
Оня ден даваха хокей Финландия - Беларус. Мисля, че последният път като погледнах Финландия водеше. Ама след това имало ли е други игри ... нямам идея. Аз не си падам по гледане на спорт особено. Обичам да спортувам, но не и да зяпам.

Чехълчо, за обесването на Васил Левски ли говориш? Така и не си спомням на 17 или 19 февруари беше, сега погледнах и се оказа, че е на 18  Crazy
След като толкова много искаш да живееш във Финландия ти го пожелавам   bouquet Имай предвид, че ИЗОБЩО не е лесно да се установиш тук. Вече 6 месеца съм тук и не съм си намерила работа, а и не виждам скоро да стане, докато не науча езика поне на ниво говорене. Вярно, че не съм питала дали ще ме наемат като чистачка, обаче не съм сигурна, че със заплатата на същата ще можеш да се издържаш тук, а разходите са огромни. Присъединявам се към мнението на Щастлива - първо намери работа, езика също е от първостепенна важност, тогава правете и другите планове.

Момичета, как е при вас времето? Тук е голям студ. Вчера, пече едно слънце, ще кажеш жега, а като видях, че термометъра ми показва -19 и щях да получа удар. Аз съм вече доста по-добре  bowuu

Пожелавам ви хубав ден на всички  Hug

# 532
Мимотче, и аз като теб по отношение на спота, предпочитам да спортувам, когато имам муза, вместо да гледам. Въпреки,че има такива, които са невероятно красиви за гледане, като фигурно пързаляне и художествена гимнастика. Едно време тооооолокова много исках да тренирам художествена гимнастика, но докато започна да разбирам беше станало късно за мен  Sad За сметка на това пък съм тренирала класически балет и състезателни танци
Питаш за времето-  не питай  Mr. Green При нас тази нощ беше - 18С, а сега е по-топло - 15 С е  ooooh! Усещам как днес няма да си подам носа от вкъщи (добре,че съм в отпуска). А ти си почивай вкъщи на топло и се лекувай.  Hug

Щастливче, не следя твърде спортните изяви. Само прочетох наскоро един коментар, как българския тим по хокей загубил с 0 на 80 и нещо от Сърбия  Crazy Страашни са, нали  Mr. Green

Чехълчо, нормално е да се притесняваш за евентуално преместване и на мен лично ми е трудно да дам съвет в подобна ситуация. Аз дойдох от раз, но аз имах гръб, на който да се опра..и то стабилен гръб (нямам предвид мъж или гадже). Затова май най-добрия вариант във вашия случай е да започнете да се подготвяте с езика и след като имате основа да се опитате да кандидатствате. Не си мисли обаче,че медицинското обслужване тук е на по-добро ниво отколкото в България. Тук ражданията са съпроводени от акушерки, не от доктори. Докторите са само в краен случай. Една близка приятелка роди и при раждането са изтеглили детето с вакуум и са му счупили ръчичката. Едва месец след това успяват да запишат час, за да прегледат бебето и да му назначат съответно лечение  Crazy И съответно, за да не ги осъдят родителите за немърливост им пратиха уведомително писмо,че грешката не била тяхна. Та това го кавам с цел да разбереш ,че и тук стават грешки както и в България. Ако обаче си решил да си отгледаш децата тук, то наистина е спокойно място. Дано да имаш достатъчно амбиции да постигнеш мечтите си!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 11:48 от happy girl

# 533
ДОБРО УТРО!

# 534
Добро утро!

То е вече 12, ама за мен е утро  Crazy

Пчели, благодаря за закуската  Hug

Рали, и аз съм тренирала балет  Flutter бях във втори клас  newsm78 Ама нещо преподавателката не ми се кефеше и ме отказа  ooooh!
Виж, аз също обичам да гледам худ.гимнастика или фигурно пързаляне, макар че в интерес на истината не съм гледала сигурно от години. Ама и просто не съм ги засичала явно по тв-то.

Сега се сещам, че скоро иде Баба Марта. Вие ще правите ли мартенички? Аз трябва да си купя прежда.

Приятна почивка на всички   bouquet

# 535
Привет!

Мимотке , оздравя ли вече? Много гаден този грип. Ние на 2 пъти се опитахме да се разболеем , но за щастие не се получи.

При нас днес е -25 С  cold 
Аз изобщо не гледам олимпиадата поради липса на време. Понякога мъжът ме информирва какво се случва . Иска ми се да спортувам нещо , но пак нямам време  Tired Face  Ходя веднъж седмично на гимнастиека и това е , а сега по цял ден на едно място на курса    261uu  Joy
Надявам се като се стопли ( кога ли  newsm78)  да мога да се движа повече!  Иначе напредвам малко по малко с финския, снощи съседите ни финци дойдоха в къщи с една бутилка водка , търсеха си компания , та поговорих с тях , но имам още мноооого да уча.

Поздрав за всички!
http://www.youtube.com/watch?v=Bj6nhpC5Qbo

# 536
  bouquet

Здравейте Simple Smile Мимота, аз си имам мартенички от миналата година, така че и за тази имаме достатъчно  Peace
Мамасеви, чудесно се упражнява езика така в непринудена обстановка  Peace
Многократно съм чувала, че език не се учи най-добре на курс, а сред хора, които го говорят. Идеята е, че извън курса научаваш неща, които са по-актуални като разговорни изрази и т.н.

# 537
Мама Севи, благодаря, чувствам се много добре  Hug Само кашлям малко, но поне е рядко.
Супер е, че напредваш с езика  Peace Кажи какви са ти впечатленията от този курс. Аз май ще го почна чак през април. То, почти е дошло времето, но още един месец мързел ми се вижда доста.
А щом и разговорите ги съпровождате и с "гориво", какво по-бързо развързване на езика от това  Wink Дано после гостите да са си тръгнали без произшествия  Flutter
Благодаря за поздрава, тия мацки от the Corrs отдавна не ги бях виждала. Само, че като видях тоя Боно и ми домъчня отново, че няма да мога да им отида на концерта през лятото.

Щастлива, щастливка си ти. Аз трябва да си правя, макар че трябва да има някъде тук една мартеница, която съм изпращала на моя приятел преди време, но ми се иска да направя две големи топчета за колата  Twisted Evil

Къде сте момичета? Надявам се, че почивате стабилно.

Относно олимпиадата - вчера чух, че някакъв си финландец /да ме прощава, ама не го познавам/ е отбелязал най-много голове във хокея от всички олимпиади до сега. А утре сутринта ще бъде мачът между Финландия и Швеция, а моят приятел е нещастен, че не може да "закъснее" за работа заради мачът, че имал по това време срещи  Joy

Приятен ден! Тук е доста снежен и неприятен, дано при вас да е по-добре.

# 538
  bouquet

Здравейте в този хубав и мързелив неделен ден  Hug
Мимота, не знам дали ти е хрумвало, че и ти с малко "гориво" ще проговориш езика като местна?  Wink Шегувам се, ей! (ама може и да пробваш някой път  Joy )
Жалко, че той ще пропусне мача, но пък ти можеш да го гледаш и да му пратиш СМС с резултата  Whistling Mr. Green
Тук не е валяло от няколко дни, но сме в очакване на пролетта по някое време другия месец евентуално, ако сме късметлии  Joy
Ако не - април  Laughing

Приятна почивка на всички  Grinning

# 539
Слава богу без произшествия мина  Joy. По едно време викам на мъжа ми да ги изпраща да си ходят вече, добре че не ни разбират какво си говорим. Аз не пия , особенно пък водка, ама те се почерпаха едно хубаво  Joy

Мимотке, курса е добре, но не знам на теб дали ще ти е интересно като знаеш езика ако става пъпрос за същият курс. В смисъл, че там се почва почти от нулата, ние бяхме две групи - едната нищо не знаеща и другата малко знаеща, но малко имам впредвид азбука, числа , добър ден... 

И аз трябва да направя тези дне някоя мартеничка само че нещо не се сещам къде да намеря такива конци  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт