Консултации с адвокат / темата на tais

• 125 443
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 45
Здравей, TAIS,
Имам слединя въпрос: детето ми не е припознато от БНД и носи моето име. Е, да ама БНД сега се сети, че иска да бъде баща, само `дето аз не съм съгласна. И нещата май отиват към дело. Та въпросът ми е има ли някакъв законов срок в който БНД може да заведе дело за бащинсто срещу мен?
Зная, че аз като майка, мога да съдя БНД за бащинство до навършване на три годинки на детето, а пък самото дете може да съди БНД след като навърши 18. Но в редките случаи - БНД да търси бащинство- не зная!

# 46
Пела,благодаря за отговора  bouquet

# 47
Пела, благодаря за отговорите. мможе ли да попитам още нещо. В къщи атмосферата е нетърпима, както казах жилището е на мое име, но е придобито след брака. той не иска да изнесе, така че аз мисля да наема квартира за мен и детето(той каза че ще го даде). в това има ли някаква негативна страна от гледна точка на правото.
Мотив-непреодолими различия-как се тълкува от правна гледна точка?не по взаимно съгласие, защото до клото разбирам трябва да сме се разбрали за всичко. а ние не може да се разберем за всичко, дори и да се съгласи на развод и аз да гледам детето, проблемите с жилището и парите остават. Моля отново за помощ

# 48
зравейте.моляви за помощ.министерствата не са много на ясно със законите си и ме карат да се лутам като муха без глава.отглеждам сама детето си което е на 2 годинки.разведена съм и имам присъдена издръжка 80 лв.без работа съм  и нямам други доходи освен тази издръжка по документи защото всащност не я получавам и 35 лв.детски надбавки.в социални ми казаха че нямам право да кандидатствам за помощи,което е нечувано.моляви кажете ми могали да получавам нещо или не.

# 49
Zdraveite.izviniavam se za pisaneto no taka mi e po udobno.Razvedena sam ot godina i polovina,oficialno .Okolo godina predi tova se razdelixme.Ot tazi moia gre6ka rezultata e edno prekrasno malko sa6testvo sega tia e na 3 god. i polovina .Osadix go za 30 lv na mesec : newsm74 nali?ot na4aloto az xodex na rabota i nese se6tax za taia izdra6ka,no sled vreme ostanax bez rabota  saotvetno i bez pari,togava mnogo barzo si spomnix.Posledvaxa mnogo raznoski po razli4ni instancii,razbirase vsi4ko za moia smetka.Toi izplati tova koeto ni dalje6e i v tozi moment zapo4na moia ko6mar.Ko6mar vav koito ne vliza6e izpla6taneto na izdra6ka.Imame si i socialen rabotnik koito var6i rabota do tolkova da ne prevartia i da napravia niakoia glupost.a za izdra6kata faida ot tiax nikakva.Tova se opravia samo v sada no za tam triabvat pari.                                        Kazvam na vsiaka ot vas boretese imate li vazmojnost boretese                             Minala sam prez mnogo trudnosti i ako niakoia ot vas jelae moje da mi pi6e.    Uxspe   bye            

# 50
  • Варна.....
Здравей, TAIS,
Имам слединя въпрос: детето ми не е припознато от БНД и носи моето име. Е, да ама БНД сега се сети, че иска да бъде баща, само `дето аз не съм съгласна. И нещата май отиват към дело. Та въпросът ми е има ли някакъв законов срок в който БНД може да заведе дело за бащинсто срещу мен?
Зная, че аз като майка, мога да съдя БНД за бащинство до навършване на три годинки на детето, а пък самото дете може да съди БНД след като навърши 18. Но в редките случаи - БНД да търси бащинство- не зная!
БНД може да извърши припознаване на детето, което Вие можете да оспорите. В този слечай е необходимо той да заведе иск за установяване на произход. За съжаление припознаването не е ограничено със срок.

# 51
Пела, благодаря за отговорите. мможе ли да попитам още нещо. В къщи атмосферата е нетърпима, както казах жилището е на мое име, но е придобито след брака. той не иска да изнесе, така че аз мисля да наема квартира за мен и детето(той каза че ще го даде). в това има ли някаква негативна страна от гледна точка на правото.
Мотив-непреодолими различия-как се тълкува от правна гледна точка?не по взаимно съгласие, защото до клото разбирам трябва да сме се разбрали за всичко. а ние не може да се разберем за всичко, дори и да се съгласи на развод и аз да гледам детето, проблемите с жилището и парите остават. Моля отново за помощ
Отговарям ВИ:
Решение 1939-1974 г. на 2ГО:"Самоволно без никакъв инцидент напускане на семейното жилище от единият съпруг, може да с еотрази на брака, че да го разстрои дълбоко и непоправимо. Поведението на самоволно напусналия семейното жилище съпруг представлява негово брачно провинение и следва да се отчита при решаване на спораотносно вината за разстройство на брака"
Това е практика да Ви я тълкувам ли или Ви стана ясно.

# 52
здравйте отново.аз бих искала и да попитам по какав начин мога да си тарся издражката след като бащата е в чужбина и няма никакво имущество тук в бг.съдия изпълнителя как ще ми ги събира?как става да се обърна към общината да ми ги изплаща?извинявам се за правописните грешки,но не съм свикнала да пиша Simple Smile.благодаря

# 53
Здравей, TAIS,
БНД може да извърши припознаване на детето, което Вие можете да оспорите. В този слечай е необходимо той да заведе иск за установяване на произход. За съжаление припознаването не е ограничено със срок.

Благодаря ти, TAIS.

# 54
здравейте на всички мамчета.пишави моят разказ с цел да съм ви от полза и се надявам да помогне на някои от вас.(предварително се извинявам за допуснатите гре6ки)през 2007 год се омъжих и ми се роди едно прекрасно момченце, в последствие след няколко месеца тормоз таткото ни остави.през 2009 събрах малко пари и пуснах дело за развод.адвокатът ме увери,че ще спечелим,защото имахме доказателства за фактическа раздяла от 1.6 година и документи за физически и психически тормоз над мен и детето.е не стана точно така и бащата се отърва само с издръжка от 80 лева.неми изплатиха нито разходи нито издръжка от доказаната раздяла Joy.можеби грешката ми беше че не потърсих по стабилен адвокат. сега и нея немога да получа,но поради други фактори.няма да навлизам в повече подробности(ако някое майче иска да разкажа повече нека ми пише).започнах по от рано за да съм по ясна за какво става въпрос.през времето на развода се събрах с един човек с който в последствие решиме да си имаме още едно малчуганче.оказа се- ЧЕ НЯМА 300 ДНИ ОТ ОТ ВЛИЗАНЕТО НА СИЛА НА РАЗВОДА И БЕБеТО ЩЕ Е НА ИМЕТО НА БИВШИЯТ МИ МЪЖ.така че майчета гледайте за тези 300 дни за да няма проблеми.сега единственият безболезнен вариант е да се омъжа отново,ако неискам пак да ходя по мъки в съда с ново дело.този закон го научих  случайно и затова ви пиша тук за да съм полезна с това което ми се случва на мен.и майчета с моят проблем ако мъжете ви посягат на вас или детенцето ви-не се замисляйте а си потърсете правата-не е лесно и няма да бъде,но от собствен опит ви съветвам.ще видите разликата и ще ви е подобре както на вас така и на детето Simple Smile.надявам се да съм била полезна

# 55
здравйте отново.аз бих искала и да попитам по какав начин мога да си тарся издражката след като бащата е в чужбина и няма никакво имущество тук в бг.съдия изпълнителя как ще ми ги събира?как става да се обърна към общината да ми ги изплаща?извинявам се за правописните грешки,но не съм свикнала да пиша Simple Smile.благодаря
ОТГОВОР: Ето това сме писали 1000 пъти, прочетете темите.
Образува се дело при СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛ, правят се всички справки и после по наредбата, трябва да с еобърнете към адвокат. Ще стане по бързо. НОВАТА

НАРЕДБА ЗА РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НА ПРИСЪДЕНА ИЗДРЪЖКА
В сила от 01.10.2009 г. Приета с ПМС № 226 от 16.09.2009 г.
Обн. ДВ. бр.77 от 29 Септември 2009г.
я има тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=115589.15

# 56
здравейте,имам един такв въпрос:издаден ми е изпълнителен лист за неплащане на издръжка.има ли вероятност ако съм го загубила да се извади дубликат и какъв е редът за това.ще съм ви благодарна за бърз отговор

# 57
  • на 4-ия етаж до асансьора
Здравейте!Адмирирам най-сърдечно ръката, която подавате на всички!   bouquet
Имам следното питане:
Сестра ми получи известие и препис от исковата молба за развод от съпруга и. Любопитното е, че е заведен иск по чл. 99 ал.1 от СК. Това не е ли по старият кодекс и допустимо ли е една молба да се формулира по този начин? /документите са подадени м.12.2009г./ И възможно ли е при положение, че и сестра ми и съпругът и са с постоянен адрес в гр. София, делото да се води в гр. Пазарджик? /незнайно защо но исковата молба е подадена там/
Благодаря предварително за отговорите!!! Желая на всички вълшебни мигове!!!

# 58
здравейте,имам един такв въпрос:издаден ми е изпълнителен лист за неплащане на издръжка.има ли вероятност ако съм го загубила да се извади дубликат и какъв е редът за това.ще съм ви благодарна за бърз отговор
ОТГОВОР:Дано да не сте го загубила!!!!
Води се ново дело по реда на чл. 409 от ГПК и се доказва, че сте го изгубили(със свидетели и др. доказателства), много е дълго и сложно. Съда се произнася с РЕШЕНИЕ, което може да се обжалва, ако ответникът (този които е осъден) възрази може и да Ви откажат издаване на ИЛ.
Имам такова производство на 04.04.2008 година го започнах на 23.01.2009 година приключи. Неприятна работа, все едно водиш ново дело.

# 59
Здравейте!Адмирирам най-сърдечно ръката, която подавате на всички!   bouquet
Имам следното питане:
Сестра ми получи известие и препис от исковата молба за развод от съпруга и. Любопитното е, че е заведен иск по чл. 99 ал.1 от СК. Това не е ли по старият кодекс и допустимо ли е една молба да се формулира по този начин? /документите са подадени м.12.2009г./ И възможно ли е при положение, че и сестра ми и съпругът и са с постоянен адрес в гр. София, делото да се води в гр. Пазарджик? /незнайно защо но исковата молба е подадена там/
Благодаря предварително за отговорите!!! Желая на всички вълшебни мигове!!!
ОТГОВОР:Може би е допусната грешка от адвоката при ИМ. Аз практикувам във Варна, но от колеги знам че в София уреждат т.н. "бързи разводи'', извън София. ВСофия става бавно понякога минава година и половина и няма Решение, затова документите са подадени в София. Тя имам право да подаде ВЪЗРАЖЕНИЕ ЗА НЕПОДСЪДНОСТ по реда на чл. 119, ал. 3 от ГПК където да опише, че постояно живее в София и да представи копие от л. карта.
Пазарджишкият съд ще постанови ОПРЕДЕЛЕНИЕ, с което ще ПРЕКРАТИ ДЕЛОТО, и ще го изпрати по подсъдност в София.
Най-важното обаче е да напише ОТГОВОР по чл. 131 от ГПК, а в случай, че ищцът е виновен за прекратяването на брака(т.е. мъжът й е виновен) следва да подаде НАСРЕЩЕН ИСК по правилата на чл. 211 от ГПК.
Няма да се справи сама, следва веднага да се обърне към адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт