Консултации с адвокат / темата на tais

• 127 003
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 645
oooooooo i това направих,накрая дори платих на адвокат за иначе безплатната услуга.не помогна защото го чакат да се заварне.при мен проблемат е следният:търсяси издръжката от година и нещо чрез съдебен изпълнител.пратихаме при общината да ми я изплаща,но месеца в който трябваше да си я получа се оказа ,че г-н дянков пратил писмо с което разбранил изплщането на издръжки на длъжници,които имали нещо на свое име.той има една кола,която не мигат да открият за тази година и най големият кориоз е ,че от съда ми изпратиха писмо с което ме уведомяват , цит (по данни на бащата длъжникът .... е в англия от ....,а автомобилът бил продаден)с което прекратяват моят иск за издирване на колата.върнах се наново при СИС и им показах писмото.отговорът от там беше ,4е знаели но нищо немога да направя,защото се въртя в кръг.адвокатът ми отново подаде молба за да ме прехварлят към общината но от там ме върнаха заради това пимо на дянков.е кажете ми какво още да направя моля ви

# 646
в карйна сметка искам да ви попитам дали след ,като не съм виждала БНД от 1.5 година,защото е в чужбина и не е плащал и един лев издръжка.просто казано потъна в дън земя МОГАЛИ да му отнема родителските права.разведени сме и има образувано дело  при СИС .благодаря ви за отговора

# 647
SLANNNCHICE, както някой вече беше споменал в предишните страници и беше смъмрен, защо не пуснеш една жалба до прокуратурата за престъпление по чл. 183 от НК. При мен действа доста стимулиращо за неплащащите "бащи".
а за неплащащите майки важи ли ?  newsm78

# 648
Полът няма значение. Всеки, осъден да плаща издръжка, ако не плати в продължение на два или повече месеца, извършва престъпление по чл. 183 от НК.

# 649
Полът няма значение. Всеки, осъден да плаща издръжка, ако не плати в продължение на два или повече месеца, извършва престъпление по чл. 183 от НК.
може би не е адресирано за мен  newsm78
това ми е ясно , но перуника го беше написала малко по... , та затова попитах   bouquet
и ако може да поясня -  за 2 или повече издръжки става на въпрос , а не за месеци.   bouquet

# 650
  • В градината...
Няма значение полът, естеств., ама на 20 бащи една майка се случва. Има много безотговорни "майки".

# 651
може би не е адресирано за мен  newsm78
Темата е консултации с адвокат. Таис се съгласи да ѝ помагат други колеги. Когато имам възможност, и видя въпрос, отговарям, защото допускам, че ще помогна на някого. Иронията няма място в тази тема. Peace

Текстът на чл. 183, ал.1 от НК:
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация - изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., бр. 103 от 2004 г., доп., бр. 47 от 2009 г., в сила от 1.10.2009 г.) Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация.

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 09:40 от Хърмаяни

# 652
За да не търсиш съгласие от другия съсобственик, можеш да дариш своята ид. част. Тъкмо таксата ще е по-ниска /ако дарението е към низходящ/. Съпругът става съсобственик с детето.
Това дарение може ли да стане като дарителят запазва право на обитание на имота? Или евентуално дарението да влезе в сила след смъртта?

# 653
Това дарение може ли да стане като дарителят запазва право на обитание на имота? Или евентуално дарението да влезе в сила след смъртта?
Да на първия въпрос- запазва си правото на ползване, пожизнено и безвъзмездно.
Не - на втория. Разпореждане за след смъртта се нарича завещание.

# 654
Да на първия въпрос- запазва си правото на ползване, пожизнено и безвъзмездно.
Не - на втория. Разпореждане за след смъртта се нарича завещание.
Благодаря.
След дарението подава ли се нова данъчна декларация от новият собственик или тя продължава да се води по старому.
А завещанието сигурно ли е че след смъртта не може да се оспори от друг лишен наследник?

# 655
  • В градината...
Щом се променя собственика, той си подава декларация. В нея като ползвател се вписва, лицето, което запазва пожизнено право на ползване. То плаща и данъка на имота, ако само живее в имота.
И дарението, и завещанието могат да се оспорват -да се иска възстановяване на запазена част от наследството.

# 656
  • Пловдив
Здравейте,
Имам един въпрос относно издръжките:

Със съдия изпълнител и изпълнителен лист, за какъв период от време може да се търси издръжка за минал период?

Благодаря!

# 657
От началната дата, посочена в изпълнителния лист.

# 658
Здравейте!
Искам да разбера,след като имам Споразумение,което гласи че родителските права са мои,т.е.бащата се съгласи аз да се грижа за детето,без да сме минавали през съд-Какви привилегии имам като самотен родител и такава ли съм изобщо?

# 659
Здравейте!
Искам да разбера,след като имам Споразумение,което гласи че родителските права са мои,т.е.бащата се съгласи аз да се грижа за детето,без да сме минавали през съд-Какви привилегии имам като самотен родител и такава ли съм изобщо?
в този случай ти не си самотен родител   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт