Консултации с адвокат / темата на tais

• 127 007
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна.....
Здравейте, госпожо адвокат! Първо искам да се извиня, ако има подобен на моя въпрос, но съм с малко дете и нямам физическата възможност да изчета цялата тема.
Върпросът ми се състои в следното:
Аз и приятелят ми имаме дете (на 3 месеца е). Нямаме брак, но детето е припознато от баща си. Детето се случи случайно. Не мислех да оставам с този човек. Въпросът ми е, ако реша да си тръгна с детето някой ден и той реши да заведе дело (защото няма да се откаже току така от детето си) какви са възможните варианти за развитие на делото при положение, че той иска да се грижи за детето. Може ли да ми го отнеме?
Едва ли ще ви го отнеме. Но ще има право да вижда детето, както и задължение за издръжка.
Прочете  все пак темата, ще ви бъде полезно.

# 676
Здравейте, госпожо адвокат! Първо искам да се извиня, ако има подобен на моя въпрос, но съм с малко дете и нямам физическата възможност да изчета цялата тема.
Върпросът ми се състои в следното:
Аз и приятелят ми имаме дете (на 3 месеца е). Нямаме брак, но детето е припознато от баща си. Детето се случи случайно. Не мислех да оставам с този човек. Въпросът ми е, ако реша да си тръгна с детето някой ден и той реши да заведе дело (защото няма да се откаже току така от детето си) какви са възможните варианти за развитие на делото при положение, че той иска да се грижи за детето. Може ли да ми го отнеме?
Едва ли ще ви го отнеме. Но ще има право да вижда детето, както и задължение за издръжка.
Прочете  все пак темата, ще ви бъде полезно.

Изключително много Ви благодаря! Имах нужда да чуя професионално мнение. Аз също предполагах, че ще му се полага да го вижда и да бъде длъжен да плаща издръжка. Сега като се замисля мъжете са доста прецакани така да се каже, в отношението с родителството. Нещата винаги се завъртат в полза на майката. И така е и нормално да бъде разбира се! Темата задължително ще я прочета малко по малко.

Още веднъж благодаря! Simple Smile

# 677
Глупости на търкалета!
Не само, че не е нормално детето да се подарява на майката (сякаш е вещ), но такова нещо няма никъде освен в България. Никой нормален съд (казвам, нормален, а българският не е такъв) не би дал детето изцяло на майката. И то е точно защото после майката ще трябва да си го гледа завинаги сама, а бащата освен смешната издръжка няма да иска да го види повече. Както се получава с 99% от случаите. И прецаканите в този случай не са бащите, повярвайте...

# 678
Мисля, че помолихме темата да остане само за правни съвети, без излишни коментари...

# 679
Здравейте Simple Smile
Водя дело за издръжка в град в провинцията.Трябва да си сменя личната карта, т.е. местожителството в София, за да кандидатсва дъщетя ми за детска ясла. Смяната ще се осъществи преди приклюване на делото(сега е  по средата)...това ще изпрати ли делото в Софийски съд или ще си остане в  провинцичта?

# 680
Втори въпрос : Детето ми е припознато от баща си. Нямаме брак и съм наясно , че имаме равни родителски права. Какво трябва да направя , за  да  съм самотна майка,тъй като той не полага никакви грижи и дефакто си отглеждам сама детето.

Благодаря Ви!

# 681
Здравейте Simple Smile
Водя дело за издръжка в град в провинцията.Трябва да си сменя личната карта, т.е. местожителството в София, за да кандидатсва дъщетя ми за детска ясла. Смяната ще се осъществи преди приклюване на делото(сега е  по средата)...това ще изпрати ли делото в Софийски съд или ще си остане в  провинцичта?

Ще си остане в провинцията.

# 682
Втори въпрос : Детето ми е припознато от баща си. Нямаме брак и съм наясно , че имаме равни родителски права. Какво трябва да направя , за  да  съм самотна майка,тъй като той не полага никакви грижи и дефакто си отглеждам сама детето.

Благодаря Ви!

Самотна майка е майка на дете с неизвестен баща-тоест само с майка в акта за раждане. Дори да лишиш бащата от род.права, пак няма да си самотна майка по смисъла на закона, защото той ще продължи да е баща и да дължи издръжка.

# 683
  • Варна.....
Глупости на търкалета!
Не само, че не е нормално детето да се подарява на майката (сякаш е вещ), но такова нещо няма никъде освен в България. Никой нормален съд (казвам, нормален, а българският не е такъв) не би дал детето изцяло на майката. И то е точно защото после майката ще трябва да си го гледа завинаги сама, а бащата освен смешната издръжка няма да иска да го види повече. Както се получава с 99% от случаите. И прецаканите в този случай не са бащите, повярвайте...
Кое точно от отговора ми е "глупости на търкалета"?

Многократно помолих само колеги да отговарят в темата. Уважавайте труда ни. Ние отделяме от свободното си време, за да помагаме на нуждаещите се.
Има достатъчно теми, в които да споделяте недоволството си. Ако пък няма- пуснете си и оплювайте на воля съдебната система.

# 684
tais  ,много благородно е това,че помагате на хора в беда. Имам следния проблем. Искам преди развода да прехвърлим жилището ни на детето като дарение. Ходих при адвокат и ми изчисли,че за данъчна оценка на жилището  от 18 000 лв. с всички такси и хонорар за нотариус ще излезе около 650 лв. Посъветваха ме да питам и други адвокати.
Въпрос: Наистина ли е толкова сумата за дарение и не е ли доста висока, все пак става дума за жилище от 38 кв.м. и да пробвам ли при друг адвокат?

# 685
  • В градината...
svetlu6ka6, не се подигравайте с адвокатите: при данъчна оценка 18 000лв., само нотариалната такса с ДДС-то ти е минимум 300лв. /тук не слагам такса за преписи и за вадене на документи/. По тарифата за минималните адвокатски възнаграждения за изготвяне на нотариалния акт при тази данъчна оценка, хонорарът е около 315лв. /адвокатският/. Както и да ги смяташ, за да излезе по-евтино АДВОКАТЪТ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ХОНОРАР ПОД МИНИМАЛНИЯ, ТЪЙ КАТО НИТО НОТАРИУСЪТ, НИТО КОЙТО И ДА Е БИЛО ДРУГ, ГО ПРАВИ. Е, разбира се, друг е въпросът, че повечето от нас вземаме доста под минимума. Но едва ли в София.

# 686
Напълно подкрепям Перуника.
В допълнение, дали имотът е 38 или 200 кв.м., за нас работата пак е доста.
Друг е въпросът, че именно защото ни се налага да взимаме под минимума, хората така са научени да не ценят особено нашия труд. Това, че не ни излиза нещо от джоба, а работим с главите си, не прави труда ни безплатен.

# 687
О, момичета, последното нещо, което искам ,е да се подигравам.  Даже ви се възхищавам,че намирате време да отговаряте на такива като мен, да ви нападат всезнайковци, да отделяте от времето си.   bouquet Благодаря ви много за отговорите, просто исках и друго мнение, защото така ме посъветваха патили приятелки при развод.

# 688
  • София
Здравейте!
Имам следното питане - Предстои ни развод по взаимно съгласие,на 24.02.2011г. подписахме брачен договор пред нотариус,в който са уредени всички лични и имуществени отношения , в случай на развод.
Необходимо ли е да подписваме и споразумение по чл.51 от СК?
Благодаря предварително за отделеното време!  bouquet

# 689
  • София
Здравейте
Ето ме и мен тук ,бих искала просто консултация за да знам на какво имам право...
1.10г.брак който приключи заради изневяра от страна на съпруга ми-призна си
2.две деца  едното на 5г.,другото на 1г.7м.
3.Живеем в апартамент собствен ,който е дарение от баба му,той притежава полвината , а тя останалата част с право на гледане.Всичко това е придобито преди брака

Искам да попитам при развода когато апартамента не е целия негов ,имаме ли права  с децата , и след смъртта на бабата нейната част остава за него ли?Сега ако ни даде неговата част ,после какво става,пак ли ще има ?!?!Надявам се да го обясних разбираемо.
Предварително Благодаря за отделеното внимание:)

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 16:32 от bon_toni

Общи условия

Активация на акаунт