Хайд парк 3

• 31 812
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
  • София
в сайта на нова телевизия утре. Не съм го гледала

# 781
http://vbox7.com/play:245505ad

ето го ... тъжна работа ...

но от правна гледна точка - този филм е за спиране, а телевизията е за голяяяяяяяма глоба

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 18:30 от Fussii

# 782
  • Вън от пространство и време
Фуси, много благодаря за линка!   bouquet

Не знам какво не ти е харесало от правна гледна точка, но от човешка аз за пореден път се отвратих от навлизането с кални ботуши в толкова деликатни теми. Аман от търсене на журналистически сензации за повдигане на рейтинг!  Tired

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 21:04 от Gankata

# 783
  • на път
 Shocked и как въобще си позволяват да излъчват такова нещо ....

# 784
Ще напиша какво мисля напълно безпристрастно  Peace

В началото на предаването, се обявява, че ще се разглежда дебата nature versus nurture  - "природа срещу среда". Това обаче не се случва ...

Започва се с излагането на факти, после се прави анализ

Основната линия е една и няма алтернатива - линията е  сина е кофти по рождение - защото е циганин и баща му е същия.

Има някакви разпокъсани мисли за насилието над деца, но те не са логически свързани въобще

На Карбовски това не му е първото расистко предаване. И наистина се чудя няма ли кой да сезира и СЕМ и етичната комисия за медиите и КЗД

много се скапах ... не съм ядосана, гневна или пр. страшно ми е тежко  и мъчно

# 785
Вчера хванах само края на предаването, но мъжът ми го беше гледал с голям интерес и ми разказа всичко с подробности. Дълго коментирахме направеното от Карбовски - на кого ли ще бъде полезно това предаване?! На никого! Само дето няколко семейства, които са на път да "узреят" за осиновяване ще се откажат след като го гледат! На този Карбовски отдавна съм му насъбрала едни звучни български .... на майка, ама тя жената какво е виновна, че синчето й търси само как да вдигне рейтинга без да му пука колко човека ще плачат след това... Close

Фоксче, Мате, много благодаря за включването ви по моя въпрос с пожълтяването. За морковите се сетих веднага и ги изключих от менюто, но за други зеленчуци които съдържат голямо количество каротин не се бях сещала. А като се разрових сега в нета, разбрах че има сортове тиква, които съдържат по-голямо количество пигмент от морковите. Аз толкова се радвах, че с огромен апетит си хапва пюретата от тиква които й правя, че й давах по 2-3 пъти в седмицата от  тях .Даже съм й давала и водичката, в която съм варила тиквата. Ако не успея да й приготвя домашно пюре давах на "Гербер" пуешко с домати- обожава го, или друго с домати- фен е като Дара. А както казва Фоксче и доматите предизвикват пожълтяване. Е, сега си имам бебе с азиатски тен, но вече съм много по-спокойна. Бях си вкарали едни мисли в главата, едни болести, едни ужасии... Айде, още веднъж благодаря!  bouquet

# 786
А аз се учудвам дали този изглеждащ и даващ заявка за мислещ мъж наистина вярва в това, което говори.
или е изпаднал дотолкова, че е започнал съвсем да се плъзга по линията на най-малкото съпротивление "сеир да става".

Или, вероятно наистина в главата да му е пълна каша и да обърква понятия и теории.

Има теория за родения престъпник, но тя няма нищо общо с раса и етнос.Във всеки случай не тези признаци са основните.
Има такава наука "генетика", но тя никога и по никакъв начин не е изграждала теории за предаване на гените "едно към едно"А говори за "рецисивни и доминантни признаци", доколкото скромно си спомням.
Има и спорове за моделиране на среда, доколкото тя преодолява наследственост, но какво общо имаше разказаното с всичко това?

Съвсем откровено се чудех какво точно иска да ни каже този човек?Вярно, че междувременно имах и по- стойностно занимание, да следя правилата за бой между две играчки  жаби- червена и зелена, защото моето човече не успяваше да въдвори ред между тях Simple Smile

# 787
ами, честно казано като структура и съдържание предаването е доста лошо ...  и затова не можеш и да му се ядосаш...

но си е откровено расистко и ако има кой да сезира съответните комисии, ще отнесе глобата като нищо

# 788
  • София
Нова звезда, и ние много обичахме Гербер и бяхме оранжави, но не е притеснително - като започна детската кухня - към година и половина, поизсветля китайчето, но още има жълт отенък.

За другото нямам време - чета ви само, ще го гледам при първа възможност /някъде след 2 години  Mr. Green/

# 789
Цоп, тук съм.Гледам го в момента.

Попаднах на нещо днес:"....От чисто неврологична гледна точка това предопределя изграждане на рецептори към оксицитина....."
Знаещите , дайте повече инфо, моля. Става въпрос за вътреутробното развитие на детето и в първите месеци след раждането.
Ще цитирам повече от кратката статия, когато мога. Hug

# 790
изгледах го ... няма думи, много ми стана гадно като цяло и жал за момчето ...

до последно си мислех, че това е някакъв сарказъм, един вид да осмее и отрече една може би честа гледна точка с краен случай и нарочно подбран такъв типаж за главен герой (бащата имам предвид), ама не ... човекът накрая си каза мнението съвсем недвусмислено, да не би да се обърка някой и да не разбере ...

ПП Не виждам полза да се тормозите да го гледате, ако ви е свръх усилие, няма да загубите Sad

# 791
  • космополитно
изгледах го ... няма думи, много ми стана гадно като цяло и жал за момчето ...

И на мен! От целия филм трайно ще ми остане в съзнанието комай само неговия вопъл:" нямам си никого!"

Карбовски и на мен не ми хареса много интригантски и манипулативно беше конструирал целия сценарий....

Мислех си: "Да не дава съдбата  никой от нас да преживее, онова което са преживели родителите, момчето и семейството"
Не се знае кога и защо всичко се е бъгнало!?...

Чудех се дали това не е случая на Корнишонко? (Май тя споделяше, че не издържат на синовната агресия; че не се издържа вече и че са принудени да мислят за разсиновяване...)

Пак се докосваме до тази деликатна тема- за границите на търпението; на прошката; на родителската отговорност... Трудно е!

Чудя се и кога на човек му е по-тежко: когато цял живот е живял като ничий в дом или  когато се е чувствал неприет и неразбран в дома си, че и прокуден накрая?...

Имаше необхванати детайли: Момчето първо отговори, че е било целувано и прегръщано дете..., но после идват кражбите, които са симптом, компенсиращ нещо, което му е липсвало.... След това Карбовски въведе темата за насилието при възпитанието , за да стигне до изводите за... френските деца...

Да, голяма каша в главата му и манипулиране на историята, за да я подчини на някакви си свои потребности...

Харесвам някои от изданията на "Отечествен фронт", но за съжаление повечето ме натъжават и ми се гади...

# 792
Колко ще е дълга връзката, зависи от майчините ласки

Дали човек въобще е способен да дарява и да получава любов, в голяма степен се определя от детството му, вярва биологът Герхард Рот от университета в Бремен.

Още в майчината утроба и в първите месеци от живота си до третата година в мозъка на детето се програмира модел, който определя способността му да се обвързва. Когато малкото дете често вижда майка си и чувства нейните постоянни грижи, то се привързва. От чисто неврологична гледна точка това предопределя и изграждането на рецептори за оксицитина. “Ако има изградено доверие, детето може да се справи с малките разочарования като факта, че майка му не може да е до него всяка секунда”, обяснява Рот.

Доверието, изградено в детството и насочено най-вече към родителите, спомага за създаване на стабилност, сравнима с корените на дърво. Поведението на обвързване се дооформя и по-късно в детската градина, училището и в тийнейджърска възраст. Травми като смъртни случаи на близки, разочарования или сърдечни неуспехи също оказват влияние. Учени са установили, че хора, които като деца са развили способност за обвързване, създават връзки, които продължават средно 10 г. Другите приключват с партньорите си за двойно по-кратко време. (24часа)

Ето, за тази статийка говорех. Няма нищо общо с осиновяването, но има общо, струва ми се, с  Attachment disorder, споменато от marymaroon

# 793
изгледах до половината. при мен се сваля много бавно. много гадно ми стана. Cry

# 794
Аз пък нарочно не го гледах и нямам и намерение.

Мойто голямото пак е подивяло и от два дни пак започнах да вдигам кръвно, даже нощес не можах да нацицам малкото, щото ме болеше главата от кръвното, та вдигнах майка им да го храни с шишето. В тоя загубен град няма Ескимо кидс, та чакам мъж ми да донесе вдругиден, щото вече ще полудея. Само това помага в моментите му на лудост. Ама и аз съм за бой що спрях да му го давам. Никой от доставчиците тук не го предлага. Смотаняци.

Днес е ден за пиене, та едно ви от мен за весел старт на деня

Общи условия

Активация на акаунт