Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 177
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • София
какво е това пусни ме да вляза? и защо е така шокиращо?

# 361
  • Разпиляна във въображението

Книгата е за вампири, но те нямат нищо общо със "Здрач". По-скоро се доближава до Стивън Кинг.

"Покани ме да вляза"

Оскар и Ели. И двамата жертви, всеки по свой начин. Може би затова стават най-добри приятели. И сега всеки разчита на другия за своето спасение. Оскар е плахо и затворено дванайсетгодишно момче, което живее с майка си в мрачен жилищен комплекс в покрайнините на Стокхолм. Той мечтае да срещне отсъстващия си баща, ежедневно е преследван, тормозен и унижаван от съучениците си, подмокря леглото, когато го е страх. Ели е момичето, което се премества да живее в съседство. Тя не ходи на училище и никога не излиза на улицата денем. Тя е двестагодишен вампир, затворен завинаги в тялото на дете и обречен да се храни само със свежа кръв. Но тя променя изцяло малкия свят на Оскар, докато големият остава все така сив и враждебен.
Митът, че вампирът не може да влезе при човек, ако не бъде поканен, е превърнат от автора в леко зловещ, но чудесен символ на близостта и доверието.

- Линдквист изцяло пренаписа вампирския роман.
в. "Дейли експрес"
- Ужасяваща свръхестествена история, която е същевременно затрогващ разказ за приятелството и спасението. Мрачното иносказание на Линдквист би се приело като самоцелно насилие, ако не беше написано толкова интелигентно и не разтърсваше с посланието си.
в. "Таймс"
- Силата на Линдквист като писател е в начина, по който владее времето и пространството. Монотонната сивота в живота на Оскар придобива други измерения на фона на кървавите вакханалии и затвърждава Скандинавия като култова територия, където баналната нормалност е най-ужасяващ кошмар.
в. "Гардиан"
- Напомня за Стивън Кинг, но от най-добрия му период. Молете се сънищата ви да не бъдат споходени от прочетеното, затова ви препоръчваме да четете на слънчева светлина.
сп. "Тайм Аут"

# 362
Книга си е и трябва да е за вампири. Имам я отдавна. Спечелих я. Аз не съм я чела, но моя тийн приятелка много я хареса, а тя ми е снабдител с всичко "вампирско", т.е. вярвам й.  Wink Мириел може да каже повече, ама без да я разказва, че явно ще я четем...

Аз докато се впиша и отговорът на Мириел е налице ...

# 363
  • София
  bouquet ще  я пробвам Simple Smile пак ли е поредица от сто книги?

# 364
 bouquet ще  я пробвам Simple Smile пак ли е поредица от сто книги?

Не, не е, и слава богу. Честно, шокира ме. Отдавна не съм чела Стивън Кинг и психариите му, и бях на леки тийн романи, разредени със стари класики. Книгата ми дойде мааалко в повече отколкото очаквах, макар че четох мненията. Мислих, че ще е от книгите, които ще изоставя, обаче не беше така. Чинно си я прочетох. Има нещо в стила на писане на стандинавците. Преди това четох трилогията "Милениум" (две от трите) и определено пишат без много много да се притесняват.

# 365
  • София
Информация за 9-та книга от Братството: Ще се казва Lover Unleashed - Payne, twin sister of Vishous, is cut from the same dark, seductive cloth as her brother. Imprisoned for eons by their mother, the Scribe Virgin, she finally frees herself-only to face a devastating injury. Manuel Manello, M.D., is drafted by the Brotherhood to save her as only he can-but when the human surgeon and the vampire warrior meet, their two worlds collide in the face of their undeniable passion. With so much working against them, can love prove stronger than the birthright and the biology that separates them? Обаче ще я пуснат чак пролетта.

# 366
Пусни ме да вляза - подариха ми я за рожденния ден, но още не съм я чела, направо я дадох на приятелка да я чете сега, че аз ще имам време чак по коледните празници, но имам големи надежди за нея, чете ми се нещо по-зловещо за вампири.

Както е тръгнало, току виж сме видели първо филма на голям екран, преди да прочета книгата  Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=nsWJt5tNLKg

# 367
Както е тръгнало, току виж сме видели първо филма на голям екран, преди да прочета книгата  Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=nsWJt5tNLKg

Препоръчаха ми първо шведската първоначална версия. Американците може да са развалили и поамериканчили книгата

# 368
  • София, Младост 2
Информация за 9-та книга от Братството: Ще се казва Lover Unleashed - Payne, twin sister of Vishous, is cut from the same dark, seductive cloth as her brother. Imprisoned for eons by their mother, the Scribe Virgin, she finally frees herself-only to face a devastating injury. Manuel Manello, M.D., is drafted by the Brotherhood to save her as only he can-but when the human surgeon and the vampire warrior meet, their two worlds collide in the face of their undeniable passion. With so much working against them, can love prove stronger than the birthright and the biology that separates them? Обаче ще я пуснат чак пролетта.

Дано да си струва... аз още имам зъб за това, че няма да е за Куин и Блей следващата книга, така че ще я чета нацупено Twisted Evil Joy Интересно дали и него като Бъч ще го преобразуват... Grinning

# 369
hedra надявам се че не, а и досега всеки път нещо различно измисля Уорд, дано и този път ни изненада.
То и аз съм малко сърдита, че не е за Куин и Блей, ама понеже се знае от отдавна, вече попривикнах с мисълта. Пък и хирурга ми е симпатичен отпреди Wink

Пусни ме да вляза звучи интересно, ще се чете, ще взема да я купя на български даже, че напоследък все на компа чета, а си е хубаво да се сгушиш с истинска книга.Благодаря за подробното инфо момичета   bouquet

# 370
Дано да си струва... аз още имам зъб за това, че няма да е за Куин и Блей следващата книга, така че ще я чета нацупено Twisted Evil Joy Интересно дали и него като Бъч ще го преобразуват... Grinning

Shocked Shocked Shocked

Каквоооо?Преобразуват Бъч?????

Айдееее,отиде ми изненадата... Rolling Eyes Е,поне вече ще знам да не чета тази тема!!!

# 371
  • София, Младост 2
Сори... не съобразих, че на бг тъкмо са я пуснали книгата... Нищо се, то пак е интересно, докато се стигне дотам Grinning

# 372
  • София
Имам въпрос относно другата поредица на Дж. Р. Уорд - за ангелите - http://www.jrward.com/fallenangels/index.html    Вече има 2 книги на англ., някой чел ли ги е? Добри ли са? Thinking

# 373

Shocked Shocked Shocked

Каквоооо?Преобразуват Бъч?????

Айдееее,отиде ми изненадата... :roll: Е,поне вече ще знам да не чета тази тема!!!

Кофти.  Confused Аз така разбрах за четвъртата Академия кой е бащата на Роуз и сега ми бяга тръпката... поне що се отнася до това  Confused

# 374
  • София, Младост 2
Имам въпрос относно другата поредица на Дж. Р. Уорд - за ангелите - http://www.jrward.com/fallenangels/index.html    Вече има 2 книги на англ., някой чел ли ги е? Добри ли са? Thinking

О, и втората ли е излязла вече? Трябва да си я сваля.

Първата не е лоша - особено като е минало повече време, откакто за последно си чела от Братството, защото има някои герои, които са същите и човек неволно се ядосва, че ги няма и останалите Laughing Малко по-мудна... ама все пак беше първа книга от поредица, така че е простено. С две думи, чете се приятно, но не очаквай Братството.

Общи условия

Активация на акаунт