Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 145
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Тази книга на Ришел Мийд е много добра. Няма място за сравнение с "Академия за вампири", която никак не ми хареса. Но тази си заслужава да бъде прочетене.

Някой спомена поредица за банши. И таква поредица има. Казва се Soul Screamers на Rachel Vincent. Според мен е много хубава поредицата. Отново е за тийнове, но митологията е добре изпипана.

# 586
  • София
Първите две книги от Братството онлайн - http://www.mtel.bg/ebook/store/index.php?action=search&query … t=%D2%FA%F0%F1%E8

# 587
Не вярвах, че ще ги пуснат на толкова добра цена. Браво!

# 588
  • София
Цената е добра да, и аз се изненадах. Simple Smile А някой опита ли да ги конвертира в друг формат? Аз свалих безплатния откъс от първата книга, защото исках да видя как е преводът и дали си струва да купувам цялата книга или да я чета на английски. Обаче calibre не успя да ми я конвертира в mobi като за киндъла. Предполагам, че от м-тел са сложили някаква защита, но снощи не ми се занимаваше... Някаква идея?

# 589
Цената е добра да, и аз се изненадах. Simple Smile А някой опита ли да ги конвертира в друг формат? Аз свалих безплатния откъс от първата книга, защото исках да видя как е преводът и дали си струва да купувам цялата книга или да я чета на английски. Обаче calibre не успя да ми я конвертира в mobi като за киндъла. Предполагам, че от м-тел са сложили някаква защита, но снощи не ми се занимаваше... Някаква идея?
Според мен не е лошо да се попита директно М-тел или Ибис. Защото аз също съм с Киндел и ако няма да мога да чета на него за какво да си купувам книгата?!
От друга страна не ми се иска да краквам/отключвам и преконвертирам, не че няма да се справим, ако се наложи, но ... ще стане като със заключените фен преводи Wink, налага се да отключвам и дооправям за да чета на спокойствие в леглото.

Колкото до превода, не очаквам да е различен от книжния такъв, за съжаление Sad, но за тези пари ... толкоз.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 10:23 от .Ели.

# 590
  • София
Ами гледам, че има някакъв софтуер, но не съм го пробвала - https://www.mtel.bg/ebook/readers.php
И аз мисля, че не би трябвало да има разлика между двата превода.

# 591
За феновете на "Братството"...... "Ибис" са обявили дата за издаването на 4-та книга ("Споделена любов") - 27.04  Peace
Уау, зарадвах се много. А ако излезе и нещо от Суки и Бил ептен ще се зарадвам. А някой да ми каже коментар за това четиво: http://www.helikon.bg/books/61/156789_az,-veshtitcata.html, ще бъда благодарна.

# 592
За феновете на "Братството"...... "Ибис" са обявили дата за издаването на 4-та книга ("Споделена любов") - 27.04  Peace
Уау, зарадвах се много. А ако излезе и нещо от Суки и Бил ептен ще се зарадвам. А някой да ми каже коментар за това четиво: http://www.helikon.bg/books/61/156789_az,-veshtitcata.html, ще бъда благодарна.

Ами скоро излезе 4-тата книга за Суки Peace

# 593
  • София
Веднага ти казвам - много мудна и тъпа книга, не си заслужава парите. Сюжетът се върти около един ръкопис, как всички видове ( вещици, вампири и демони) го искат, защото разкривал произхода на видовете. Намира го случайно една вещица, която не иска да има нищо общо с магията. Тя се влюбва във вампир на 1500 години и започва вече сапунката. Има нещо в книгата, но в никакъв случай не мога да я нарека шедьовър Rolling Eyes

# 594
  • София, Младост 2
Здравейте,
Искам да попитам англо четящите - четохте ли новата книга за братството (9-та по ред) и какво ви е мнението?

Четох много противоречиви мнения в руските форуми и се чудя дали да продължавам поредицата след 6-тата изобщо. Разбрах, че авторката променя доста базови неща в света си и позасира нещата. Че книгата е по-скоро за Ви, но той е представен в не добра светлина и т.н. да не давам повече спойлери.

Рускините ще я превеждат от средата на април, ще я пуснат преди 7-ма и 8-ма и съм малко раздвоена - хем ми се чете 'щото съм любопитна, хем не искам да си развалям хубавото впечатление от първите книги и герои.

Доколкото видях и в Амазон не е с особено висок рейтинг.

Благодаря предварително за споделените мнения!

Аз я прочетох наскоро и споделям не особено добрите отзиви. Изобщо не ми хареса книгата, но аз и не очаквах друго и принципно бях настроена кофти за нея, защото не ми се четеше романс между Пейн и доктора.

За нещастие имам силни опасения как ще развие и романсът между Блей и Куин - дотук авторката се е доказала като способна да скапва дългоочакваните развръзки. Макар че в интерес на истината, книгата на Джон и Зекс беше удивително добра и върна нивото на първите книги.

Първите 4 книги са добри, особено втората и третата. Пета е по-слаба, шеста е ужасно зле. После книгата на Ривендж беше хубава и на Джон също, но сега пак изпаднаха много разочароващо нещата.

Но пък аз се кефих на втората от ангелската поредица - Crave - която ми започна много тегаво и трудно, но пък после ми беше много готина, така че засега продължавам да съм към феновете на Дж. Уорд Simple Smile  (и все така не понасям българските преводи на книгите).

# 595
Здравейте,
Искам да попитам англо четящите - четохте ли новата книга за братството (9-та по ред) и какво ви е мнението?

Четох много противоречиви мнения в руските форуми и се чудя дали да продължавам поредицата след 6-тата изобщо. Разбрах, че авторката променя доста базови неща в света си и позасира нещата. Че книгата е по-скоро за Ви, но той е представен в не добра светлина и т.н. да не давам повече спойлери.

Рускините ще я превеждат от средата на април, ще я пуснат преди 7-ма и 8-ма и съм малко раздвоена - хем ми се чете 'щото съм любопитна, хем не искам да си развалям хубавото впечатление от първите книги и герои.

Доколкото видях и в Амазон не е с особено висок рейтинг.

Благодаря предварително за споделените мнения!

Здравей,аз прочетох всички книги излезли от поредицата до сега и съм много доволна!За мен всяка книга е невероятна сама по себе си и историята на Пейн и Мани е доста интересна!Поне на мен ми достави голямо удоволствие да я прочета Simple Smile

# 596
Помогнете моля да намеря фен преводите на Братството на Черния Кинжал.Ужасно искам да ги прочета Praynig

# 597
  • Разпиляна във въображението
Помогнете моля да намеря фен преводите на Братството на Черния Кинжал.Ужасно искам да ги прочета Praynig

За кои книги става въпрос. Аз май имам втора и трета Thinking

# 598
Всяка помощ ще ми е нужна.
Ако ти се занимава,прати ми на skype mstrovila  Hug

# 599
А някой да ми каже коментар за това четиво: http://www.helikon.bg/books/61/156789_az,-veshtitcata.html, ще бъда благодарна.
На мен много ми хареса, много ясно любовна история, трите магически раси са вещици, вампири и демони; нещата се въртят около един омагьосан ръкопис, в който се корени историята и произхода на расите (и може би тайната как да бъдат унищожени), много бързо я прочетох, неангажираща и интересна своевременно; чакам втората  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт