Коледа идва! - 3

• 69 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, до сега само Ви четях и се наслаждавах на красотите ви.
Дойде ред и аз да дам отчет.
Досега са напълно готови следните сладки:
бишкоти (по моя си рецепта)
ванилените кравайчета на Наталина
пълнозърнести кракери от овесени ядки (моя си рецепта)
шоколадовите бисквитки Трюфет (от форума Гответе с мен)
кокосово-портокалови бисквитки (моя си рецепта, тези са страхотни)
къщичка:

Останаха да се украсят:
Меденки (по моя си рецепта) - 1ви вид
Меденки (пак по моя си рецепта) - 2ри вид
И линдзеровите сладки на Наталина
Отделно АКК е готов, отдавна (показах снимка в старата тема).
Наталина, безкрайно благодаря за страхотните рецепти
Още едни бонбони Баунти изстиват във фризера, като станат готови, ще покажа и тях.
Много още неща ми се правеха, ама с малко бебе и без никакви помощници е малко трудно да си организирам времето.
И аз мисля да опаковам от всички видове сладки в кутии, и да занеса на комшиите (че тук така си разменят).
Утре ще купя кутии (аз искам от картон, по-плътни), ще ги подредя, и ще ги занесем с малчо.

# 496
  • На брега на реката
Метални кутии вярно има в Кауфланд и са много хубави. Има комплект от 3 размера, за около 7 лв май беше. Има и единични.
Ах тая къщичка...невероятна е  #Crazy
 katilias, какво си сътворила, направо ми окапаха очите  Mr. Green

# 497
 katilias,страхотни са ти коледните изкушения Heart Eyes
Сподели рецептата за бишкотите.

# 498
  • София
Запис...
Аз вече направих английският кекс и едвам седи цял  Joy Добре, че сестра ми вече не живее в нас, та щеше през някоя нощ да го докопа  Laughing Иначе тази седмица ще се събираме двете да правим коледни сладки :о)) Миналогодишните станаха чудесни, но тази година вече сме се отракали и ще се постараем още повече. А и си намерихме нови формички (дядо Коледа, снежен човек), а и мъфинчета мислим да си спретнем. Взехме си формички със снежен човек, камбанка и снежинка.
Мисля да направя и къщичка... дано успея да се справя с нея :о) Само трябва да купя боя за украса на сладките, че от миналата година не останаха  Laughing

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 11:25 от wenzdy

# 499
katilias - всичките ти сладости изглеждат мноооого вкусни bowuu
Искам и аз рецептата за бишкотите - мооооля те, сподели я  Praynig

# 500
  • Варна
Петяя, пак въпрос за снежните топки: 1 пак. краве масло от колко грама? Аз купувам от 250 и се зачудих...

# 501
  • София
Петяя, пак въпрос за снежните топки: 1 пак. краве масло от колко грама? Аз купувам от 250 и се зачудих...

Аз сложих 125гр и беше абсолютно достатъчно. В самата рецепта не е оказан точния грамаж и аз предполбожих, че става въпрос за разфасовка от 125гр.  bouquet

# 502
Някой ще ми припомни ги белтъчената глазура слагаше ли се да стегне в хладилник или директно не работеше с нея?

# 503
katilias,мале колко красоти,кога смогна бе жена smile3501
и аз искам рецептата за бишкотите Praynig Peaceи ми се иска и за кокосово-портокалови бисквитки ако може Blush Blush

аз ония ден оплесках нещо линцеровите ooooh! и сега съм на поправителен Joyдано да станат Peace

а бе мацки,само аз ли нещо съм отвеяна тука-от къде да си купя форми за ванилените кравайkatiliasета newsm78търсих тука по домашните потреби,ама ме гледат кат извънземно #Crazy #Crazy Laughing

# 504
  • Бургас
katilias, много вкусно изглеждат сладкишите ти! И са толкова много и разнообразни.  Peace
Зори, явно и дъщеря ти има нюх към красивото. Справили сте се чудесно! Харесвам всичко, което показваш!   bouquet

# 505
тук става все по-красиво и по-красиво Heart Eyes
страхотни сте момичета  bouquet
от мен солени крекери по рецептата на xsenia за крекери с ленено семе, но аз сложих микс от семена; тези са предколедни, че правих на детето геврекоподобия за суровачката, дето ще  я майсторят  в училище Mr. Green, но мисля да направя и за празника, стават много вкуснички;

и малко меденки; остават ми още доста да украсявам, та ще сядам следобеда да си порисувам;

ето и накичената ни  с меденки елха; извинете ме , но така и не успях да я обърна тази снимка ooooh!

специални благодарности на Natalyna за идейките, които споделя във форума  bouquet
nahodkata, ами те ванилените кравайчета май се оформят с  ръце newsm78

# 506
mitsie,големи красоти мила  bouquetи аз мисля,че се правят на ръка,ама някъде ми се видяха май и форми newsm78

# 507
  • Czech Republic
Здравейте момичета!

Страхотни сладки, меденки и къщички видях - една от друга по-хубави!  bouquet
Гледам с всяка изминала година все по-красиви и идейни украси!

Благодаря на всички за милите думи - радвам се, че рецептите се харесват - все пак са минали поне 100 годишни проби, защото както съм казвала, са от личните стари рецепти на семейството на мъжа ми! Така че аз нямам голяма заслуга за тях, освен с представянето.

Аз съм готова с линцеровите, направих 2 дози, но ми се струват малко, защото изчезват пред очите  ми (а като дам и на децата да занесат в градината и училище....). Може би ще направя още... newsm78
Меденките също са готови, но ще украсявам днес и утре.
Тестото за ванилените кравайчета отлежава - 3 дози, най-късно утре и те ще са изпечени.

Имам намислени още неща, но ще видим как ще съм с времето преди Коледа, за сега се очертава да съм всеки ден на работа...

katilias,мале колко красоти,кога смогна бе жена smile3501
и аз искам рецептата за бишкотите Praynig Peaceи ми се иска и за кокосово-портокалови бисквитки ако може Blush Blush

аз ония ден оплесках нещо линцеровите ooooh! и сега съм на поправителен Joyдано да станат Peace

а бе мацки,само аз ли нещо съм отвеяна тука-от къде да си купя форми за ванилените кравайkatiliasета newsm78търсих тука по домашните потреби,ама ме гледат кат извънземно #Crazy #Crazy Laughing

Ванилените кравайчета са най-вкусни, когато се оформят на ръка. Много хора обаче ги изрязват с формички за по-бързо(свеки ги правеше така и на нас не ни харесваха - сега сме се разбрали, че аз ще ги правя и за нея), но изрязани според мен не са толкова пръхкави и стават по-твърди, защото се препичат. Тези на ръка остават вътре някак си мекички, пръхкави. Опитай на ръка не е трудно, а наистина са много вкусни. Peace

# 508
  • Плевен
Някой ще ми припомни ги белтъчената глазура слагаше ли се да стегне в хладилник или директно не работеше с нея?
Директно се работи с нея.

Поздравления за красотите които творите   bouquet ! Аз досега само щолен и меденки съм направила, а ме чакат рохличките , сладките с капучино и звездите на Мишел.

# 509
Наталина,мерси мила за съвета bouquetще опитам на ръка и после ще покажа резултата Peace

Общи условия

Активация на акаунт