Коледа идва! - 3

• 68 676
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,момичета искам да ви питам вие къде съхранявате  меденките,тъй като миналата седмица правихме ,но си седят ужасно твърди,а са в пластмасова кутия.
Днес ще правя пак ,но вече със украса и просто се чудя къде да ги прибера после?

В метална кутия на терасата. Може да сложиш резен ябълка за да омекнат по-бързо  Peace

п.п. Щом ще правиш пак, изрежи ги малко по-дебели и не ги печи много - съвсееем лекичко като започнат да се зачервяват крайчетата ги вадиш. По рецептата на Джемма си стават мекички и нямат нужда от омекване (аз ги правя по почти същата). Важното  е и да не ги препичаш - тогава стават твърди. Успех!

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 12:43 от Душко

# 256
Сега пека ванилените кравайчета. Добре, че замесих 2 дози, щото половината вече ги няма. Mr. Green
Днес ще замеся направо 3 дози, та да има до Коледа. Мъжа ми изиска 1 кутия от тях, за да носи в службата Grinning

Меденките на Джема, както винаги са страхотни. Отлежават в гаража - далече от очите, далече от устата Praynig
Пак от меденото тесто на Джема, без канела, направих топчета, които са издълбани и ще ги пълня с крем и орехи, и малко трохи от издълбаното. И те стават много вкусни. Правих ги така преди 2 години.

Дотук всичко върви по план.
Благодаря за страхотните рецепти.  bouquet

Ето кравайчетата

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 13:55 от Анонимен

# 257
ох, запалих се и аз с тези вкусни-вкусни сладки....да се запиша и аз тук с въпрос
може ли да ми препоръчате такива сладки,които да се  изрязват с формичка /че онзи ден си купих и нямам търпение да ги пробвам/, които да не стават много твърди, т.е. да са мекички....

а кои сладки са подходящи за съхранение в метална кутия и издържат по-дълго време?
Бих чела и ровила както в тази тема,така и в предишните....но като видя нещо и много ми се прияжда, та за това искам да се въздържа Embarassed

# 258
  • Бургас
Благодаря за отговорите, относно приготвянето на линцеровите сладки.

azals, вече си опекох меденките, а находката с линка за украсяване като снежни човеци много ми хареса. Твоята интерпретация също не отстъпва.  Peace Сега съм в чуденка дали да не замеся набързо още една доза и за тях. Първо ще потърся бонбоните - виждала съм подобни в Билата, но цветни. Ако има бели, веднага започвам.   chef

# 259
Момичета , сигурно сте го разисквали , но аз не успях да открия , може ли ванилените кравайчета на Наталина да се направят с обикновено пшеничено нишесте /ягода, малина ,праскова, ванилия/.Няма откъде да купя готварско newsm78та се питах, може ли да се замени?

При нас в абсолютно всеки магазин има и натурално нишесте. И най- обикновените марки (като БиоСет, например) го имат. Потърси по рафтовете при плодовите нишестета или направо попитай някой консултант Peace
МЕРЕЛИН, тъничкият шрифт става с фунийка от оризова/готварска хартия. Миналата година имах линк, където стъпка по стъпка е описано как се прави (много е лесно), ще поровя и ако го намеря, ще го пост-на тук. Ако някой го има подръка, още по- добре
Подправката на Котани я има в Кауфланд, но не е при подправките, а при сладкарските неща: желатини, ванилия, шоко-пръици...

# 260
Толкова много рецепти има тук, че докато реша  кои точно да направя, ще мине Коледа.  Crazy

/с други думи - запис/

# 261
Момичета , сигурно сте го разисквали , но аз не успях да открия , може ли ванилените кравайчета на Наталина да се направят с обикновено пшеничено нишесте /ягода, малина ,праскова, ванилия/.Няма откъде да купя готварско newsm78та се питах, може ли да се замени?

При нас в абсолютно всеки магазин има и натурално нишесте. И най- обикновените марки (като БиоСет, например) го имат. Потърси по рафтовете при плодовите нишестета или направо попитай някой консултант Peace
МЕРЕЛИН, тъничкият шрифт става с фунийка от оризова/готварска хартия. Миналата година имах линк, където стъпка по стъпка е описано как се прави (много е лесно), ще поровя и ако го намеря, ще го пост-на тук. Ако някой го има подръка, още по- добре
Подправката на Котани я има в Кауфланд, но не е при подправките, а при сладкарските неща: желатини, ванилия, шоко-пръици...

ЦЪК - Как да си направим пош - стъпка по стъпка

# 262
Здравейте Hug!
Момичета,искам да ви питам а меденките.адължително ли е тестото след като се омеси да се сложи в хладилник или може да се работи направо?
Миналата година ги правих,обаче ми се разляха в тавата формичките.Къде сгреших?
Въпреки всичко бяха много вкусни де Wink Но ми се иска да са така красиви като вашите Embarassed

# 263
  • Балчик
Още един вид сладки са готови- шоколадови розички:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16378284

# 264
Момичета,колко бройки излизат горе- долу от една доза "Ванилени кравайчета"?
Сега ще ги замесвам,но искам да преценя дали една или две дози Rolling Eyes

# 265
  • сред люляците
Здравейте и от мен!
Чак сега успявам да се разпиша с нещо и аз. Горещо препоръчвам медените пастички с орехов крем на Наталина Peace

# 266

Аз замесих 2 дози и излязаха 3 печкови тави. За бройките не знам, че се изядоха в движение Rolling Eyes

# 267
Джема, шоколадовите розички тип масленки ли са?

# 268

Аз замесих 2 дози и излязаха 3 печкови тави. За бройките не знам, че се изядоха в движение Rolling Eyes
Ясно  Grinning
Две дози ще са.Мерси  bouquet

# 269
  • Разград
Вчера правих три дози от ваниловите кравайчета и ми излязоха 106 бройки.Зависи от това колко големи ще се направят.

Общи условия

Активация на акаунт