Коледа идва! - 3

• 69 209
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте и от мен!

Не ви изпускам от поглед Wink и се възхищавам на нещата,които правите Simple Smile

Аз направих днес Маслено лимоновите бисквити по рецепта на Танита, за което и благодаря  bouquetНа вкус са много хубави, топящи се в устата с много нежен лимонов аромат Heart Eyes
Украсих ги с разтопен шоколад, тъй като не се усмелих да направя белтъчна глазура.За другата Коледа може и да събера смелост BlushЕто ги и тях:

danip , аз също вчера се чудих как ще стане тази глазура с толкова малко вода.
Дано някой се включи и да разясни, че ми е интересно Peace

До Коледа ме очакват още да направя Меденки с пълнеж и Шоколадовите бисквити Трюфел Peace

# 736
може ли рецептата за домашни рафаело
до преди малко правих баунти, но и рафаелото не са зле

# 737
  • Пловдив
За глазурата с пудра захар- точно с малко вода или мляко се прави.

Ето миналогодишните ми маслени лимонови бисквити с нея:
http://pepiy.multiply.com/photos/album/4/4#photo=2

Както и едни стари великденски:
http://peppita.snimka.bg/daily/velikden-2007.121728.2586171

# 738
  • София
azals, ето тази рецепта е от първа страница
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9520973#msg9520973

# 739
delicate, по коя рецепта прави Рафаелото и допаднаха ли ти?
Аз правих ванилените кифлички по рецепта на Диди от миналата година, като освен орехи, сложих бадеми и сурово кашу. Просто орехите ми бяха малко и добавих от другите ядки Laughing. Интересна комбинация се получи.
delicate, правих и кокоските по рецептата, която ми пусна. Даже малко ги префасонирах, но ще ги снимам утре на светло и вероятно ще ги пусна в новата тема Wink. Не са лоши наистина. С минимални продукти, станаха много бързо, докато тестото за кифличките ми стоеше на хладно. Абеееее много съм доволна от себе си днес bowuu.

Показвам си снимката от миналата година

и днешните , щракнати набързо Wink.

# 740
мерси пинки, то се оказва че са почти същите като баунтито, само дето не се полизават с шоколада
Simple Smile

# 741
Сега за меденките.Ще ги правя днес или утре,но искам да ги държа до 31.12.Проблемът е,че  при мен в Тенерифе е топло-за съжаление,още една Коледа без сняг.... Cry Така че,къде да ги съхраня,като казвате,че в хладилника стават корави.И колко време мога да ги съхраня с глазурата....
Редакция-Наталина,казваш дебело да се точи тестото-колко???
.

Самоцитирам се...Извинявайте много... Embarassed Embarassed Embarassed

# 742
Сега за меденките.Ще ги правя днес или утре,но искам да ги държа до 31.12.Проблемът е,че  при мен в Тенерифе е топло-за съжаление,още една Коледа без сняг.... Cry Така че,къде да ги съхраня,като казвате,че в хладилника стават корави.И колко време мога да ги съхраня с глазурата....
Редакция-Наталина,казваш дебело да се точи тестото-колко???
.

Самоцитирам се...Извинявайте много... Embarassed Embarassed Embarassed

Ами намери възможно най-хладното място - в мазе например или гараж... Няколко седмици спокойно може да се съхраняват, но на студено  Peace
А за разточването - ами да не е съвсем тънка кората "като вестник"... дебелината на едно малко пръстче например  Laughing (никога не меря дебелината в см Wink )

# 743
Поли,Рафаелото правих по рецептата на Гелева - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9520973#msg9520973
Сложих по-малко масло/около 20гр./и спестих ванилията.
Уникални са на вкус Simple Smile
Чакам да видя твоите творения утре Hug

# 744
  • София
Момичета и аз влизам с въпросче относно глазурите Rolling EyesМисля да украсявам меденките с глазурата без белтъци ,ама като прочетох рецептата се зачудих 1 ч.л.прясно мляко не е ли малко за 1ч.ч. пудра захар? newsm78Утре ще ги захващам моите украси,че до сега чаках меденките да омекнат Laughing

Оппа, те били 2, както пише в оригиналната рецепта, поправих го, извинявам се!
По принцип ключът е в постепенното добавяне на пудрата захар и бъркане до пълното разтваряне на всяка добавена порция. Аз първия път нямах търпение да сложа цялата захар, в резултат глазурата ставаше за мазане (синьото в/у сладките в линка), но не и за очертаване, беше прекалено течна. Успех и да споделиш резултата!

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 19:39 от Rumya

# 745
ДУШКО,благодаря ти много...  bouquet

# 746
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз направих Рафаело, сложих повече кондензирано мляко, защото според мен количеството на кокосовите стърготини от рецептата изискват повече кондензирано мляко и повече масло. Станаха страхотни. По рецепта са с лешници, но следващия път ще сложа белени бадеми както е в оригиналните бонбони. Но рецептата е изключително проста и лесна   bouquet

Ето и малко снимки:

Правих и шоколадов браунис (пак  Mr. Green Mr. Green), но снимки по-късно, че още стяга в хладилника.

# 747
Здравейте,
Аз правих опит за курабийките с късмети, но се провалих с гръм и трясък. Поне станаха вкусни, та децата ги ометоха за пет минути. Чудех се, дали някой може да ми даде идея, в която да мога да сложа и късметите? Трябват ми за тържеството в училище, но ако не измисля нещо по-така, ще направя марки триъгълни банички с късмети и това е.
Ето и моят коледен списък:
щолен (отлежава от известно време в хладилника)
сладките със стъклени прозорчета
бонбоните Рафаело
покрив със сирене крема - любима рецепта вкъщи   bouquet

# 748
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Направих 2 дози ванилени кравайчета,половината като топчета и меденките на Джема,половината пак на топчета с лешник отгоре.Меденките ги слепих и ги сложих да омекват,ще ги украсявам преди Коледа,но най-вероятно ще ги украся с шоколад,миналата година белтъчната глазура не ни се понрави много.
За утре съм оставила шоколадовите бисквити трюфел и някакви соленки.
Може ли рецепта за хубави соленки,само една видях в темата?

# 749
radost24,препоръчвам ти тези соленки от парено тесто - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,874.msg102504.html#msg102504
Много,много вкусни  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт