Колко тежка си позволявахте да вдигате

• 14 586
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Консултирай се с лекаря ти по този въпрос.Но ако бременността ти е нормална,не се тревожи излишно и просто не преклявай с тежките неща.

# 61
  • Стара Загора
Дори в  края на бременността си продължавах да вдигам всекидневно и по няколко пъти 2-годишният си син...неизбежно.
Не съм имала проблем, въпреки, че съм имала болки, но те биха могли да бъдат и от самата бременност.

# 62
 Не съм вдигала тежко,защото и като небременна не нося Laughing.Но си спомням ,че в деветия месец се качих на сгъваема стълба да чистя едни високи прозорци-толкова ми беше скучно-абе луда глава Rolling Eyes

# 63
С първата си бременност вдигах тежко,но не чак толкова.С втората вдигах доста,дъщеря ми,която беше 12-13 кг. си я носех доста и то не защото ме караше,ами си я гушках просто,когато паднеше я вдигах и така.
Абе като цяло не съм се пазила особено много,за щастие съм имала 2 почти перфектни бременности без усложнения.

# 64
Разбира се, че е много индивидуално. По принцип мисля повече от 5кг някъде не трябва. На мен мъжо не ми даваше почти нищо да нося, което тежеше повече от 1-2 кг  Heart Eyes

# 65
Аз вдигам дъщеря ми от време на време - тя е 13кг, но за сега слава Богу не съм имала проблеми  Praynig Все пак гледам да се пазя.   Peace

# 66
  • СВИЩОВ
Всичко си е индивидуално. С първата си бременност се пазих .С втората вдигах синът ми,който беше 14-15 кг.Гледах да не го вдигам ,но като се удареше или паднеше трябваше по някакъв начин да го успокоя и в някои случаи само това помагаше.През 8-9 месец гледах да се пазя повече и да не го вдигам.

# 67
С първата си бременност вдигах тежко,но не чак толкова.С втората вдигах доста,дъщеря ми,която беше 12-13 кг. си я носех доста и то не защото ме караше,ами си я гушках просто,когато паднеше я вдигах и така.
Абе като цяло не съм се пазила особено много,за щастие съм имала 2 почти перфектни бременности без усложнения.

И аз съм така Simple Smile Вдигам малката доста често за ужас на много хора около мен, особено на майка ми. Тя е лежала накрая за задържане (когато е била бременна с брат ми), защото ме е вдигала и само ми го натяква... Казва все, че е по-добре да не я вдигна отколкото да я вдигна и да стане проблем и да трябва да лежа в болница и да не я виждам  Tired

# 68
И аз като повечето мами, през първата бременност не носех кой знае колко тежки неща, но през втората редовно нося дъщеря си, която е 12 кг. и то при положение, че съм с ниско прилежаща плацента и вдигането на тежести е забранено.

# 69
  • София
Имах проблеми и не си позволявах да вдигам повече от 2-3 кг. Синът ми, въобще не съм вдигала. Rolling Eyes

# 70
  • София
По принцип ежедневно влача тежести какви ли не. Пазарските торби най-често. Бременеех през лятото и ядях много плодове. Случвало се е да се върна от пазар с голяма диня, по кило праскови, череши, кайсии, домати и краставици, смятай колко килограма е. Ако сега съм бременна направо не ми се мисли как ще прибавя към това количество и един 10 кг юнак.
Все пак мисля, че при безпроблемно протичаща бременност 10 кг са максимума.

# 71
Вдигам дъщеря си /15 кг/ понякога, но гледам да ограничавам доколкото мога това. Нямам проблеми засега. Peace

# 72
  • Sofia, Bulgaria
Въпреки,че имам проблеми е нейзбежно да дигам дъщеря ми,която е на 10 месеца и още не ходи  Rolling Eyes.Само се моля всичко да е наред  Praynig.Все пак 10 килца не са малко в това състояние.Пазете се повече момичета  Hug

# 73
  • Bulgaria
Много дебела глава съм аз и не се пазех. До 8-ми месец вдигах доста тежки неща. Правехме ремонт в нас и аз наред с майсторите се редях да нося плочки, лепих тапети и какво ли още не! Нямах проблеми. В 9ти месец вече и от папка 2кг ме стягаше корема! Важно е да се пази бременната, а не като мен да се прави героизми.

# 74
Аз докато бях бременна определено се съобразявах. Не че нещо съм имала кой знае какви проблеми, но ми се струва тъпо да действаш, а после да мислиш или да съжаляваш. Така че преди да вдигнеш нещо тежко по-добре си задай въпросите "налага ли се...неотложно ли е...има ли кой друг да го свърши" и ако решиш, че теб чака...ми помисли още веднъж....ми ако стане нещо  newsm78 Няма смисъл да се правиш на героиня и да си докараш някоя беля. Лека бременност до края и здраво бебче  Peace

Общи условия

Активация на акаунт