Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 279
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
В случая незнанието на правопис е абсолютно простимо , но какво да кажем за Вашето упорито отричане ?

А и лекото прегрешение на Radita едва ли ще навреди някому , но това , което правите Вие ......

# 301
В случая незнанието на правопис е абсолютно простимо , но какво да кажем за Вашето упорито отричане ?

А и лекото прегрешение на Radita едва ли ще навреди някому , но това , което правите Вие ......

Простете, но сте извън темата. Темата не е за това.

# 302
  • StZ
[Всъщност, пише се "събудете се".
Мисля е добре, преди да играете ролята на "месия", да подобрите знанието на езика и правописа.
Да е въпрос на сложна фраза, или метафора, или сложно изречение - разбирам. Но това... .
И Вие не пишете правилно, но ако Ви е толкова присърце си търсете грешките сам! Crossing Arms
Аз споделих собственото си наблюдение конкретно върху тази гадост. 
Не мисля, че това е темата за правопис в този форум - напротив! сигурна съм, че има нещо за ПрЪвописТа или подобно.

# 303
Цитат
Да е въпрос на сложна фраза, или метафора, или сложно изречение - разбирам. Но това... .

# 304
..."Лош или добър", друг по-добър в Бг не може да намерите. И "навън" Педиатрите са доста  скъпи....

С риск да ми бъде направена забележка за прЪвУпистЪ, все пак ще рискувам да Ви попитам нещо, уважаеми господине.
Не Ви ли е срам да одобрявате това, което оня безсрамник - Мангъров прави, при това абсолютно НЕЗАКОННО???
Нима едни недекларирани 100лв. за преглед са нещо нормално за вас?!
Нима една лекарка в районна Поликлиника, която не взима нито стотинка "на ръка" е по- неука от оня г-н "нали"?!
Или Вие познавате всички доктори в България и знаете, че по- добър от Мистър 100лв. няма?!
Искрено се надявам поне в областта на ваксините да не сте толкова самонадеян и да не си пишете ей така, наизуст, защото в противен случай е... грозно, отвратително и страшно!
За нас децата са ДЕЦА - най- скъпото, което не може да се оцени с пари!
За Вас и такива като г-н "нали", които "не сте лекари, а на първо място сте Търговски дружества" (това е цитат на ваша колежка!), децата са обикновена "стока", която ви носи доволно количество финикийски знаци.
Ето там е разликата между нас и вас, ето там е разминаването.
И слава Богу, поне аз не виждам вариант, в който да тръгнем в една посока!
Не и в обозримо бъдеще!  Naughty

П.С. Останалите - моля да ме извините за спама.   bouquet
А Вие, господине, можете да проверите прЪвУпистЪ ми.
В случай, че няма какво да ми отговорите или ей така, за разнообразие.

# 305
..."Лош или добър", друг по-добър в Бг не може да намерите. И "навън" Педиатрите са доста  скъпи....

С риск да ми бъде направена забележка за прЪвУпистЪ, все пак ще рискувам да Ви попитам нещо, уважаеми господине.
Не Ви ли е срам да одобрявате това, което оня безсрамник - Мангъров прави, при това абсолютно НЕЗАКОННО???
Нима едни недекларирани 100лв. за преглед са нещо нормално за вас?!
Нима една лекарка в районна Поликлиника, която не взима нито стотинка "на ръка" е по- неука от оня г-н "нали"?!
Или Вие познавате всички доктори в България и знаете, че по- добър от Мистър 100лв. няма?!
Искрено се надявам поне в областта на ваксините да не сте толкова самонадеян и да не си пишете ей така, наизуст, защото в противен случай е... грозно, отвратително и страшно!
За нас децата са ДЕЦА - най- скъпото, което не може да се оцени с пари!
За Вас и такива като г-н "нали", които "не сте лекари, а на първо място сте Търговски дружества" (това е цитат на ваша колежка!), децата са обикновена "стока", която ви носи доволно количество финикийски знаци.
Ето там е разликата между нас и вас, ето там е разминаването.
И слава Богу, поне аз не виждам вариант, в който да тръгнем в една посока!
Не и в обозримо бъдеще!  Naughty

П.С. Останалите - моля да ме извините за спама.   bouquet
А Вие, господине, можете да проверите прЪвУпистЪ ми.
В случай, че няма какво да ми отговорите или ей така, за разнообразие.

Д-р Мангъров е много добър специалист. Със съвременни знания. Всичко, което съм чел от него, отговаря на съвременните становища по въпросите. Именно затова и не го разбирате, защото сте свикнали да живеете с Бг глупости - като се почне от "преварените зехтини", мине се през "Ентерол"-а, "Коларгол"-а, Калциевия глюконат и Гентамицин пер ос, и се свърши с фамозния софийски алерголог с диетите му от краве и козе кашкавали. Впрочем, последният Ви взема далеч не по-малко...а върши... безумия.

Педиатрите са скъпи специалисти. Това важи навсякъде по света. Никой не е длъжен да работи за Вас безплатно. Ако не сте доволни - изберете друго. Ако не можете да си позволите добър Педиатър - никой не е виновен.  Ограничете се, за да го имате- просто е.
Останалото е въпрос на регламентация и данъчно законодателство. А и на пазарна логика - има търсене - цената е висока. А го търсят, защото знае, може, и не прави глупости. А и е с "класи" по-добър от всичко останало, което ми се е случвало да чета из Бг киберпространство ( в сферата на Педиатрията).

Така че - оправете си манталитета. Не живеем в комунистическа България.

# 306
... Впрочем, последният Ви взема далеч не по-малко...а върши... безумия...

Нямам идея за кого говорите, тъй като нямам навика да пълня джобовете на самозабравили се лакомници.

Цитат
Педиатрите са скъпи специалисти. Това важи навсякъде по света. Никой не е длъжен да работи за Вас безплатно. Ако не сте доволни - изберете друго.
Останалото е въпрос на регламентация и данъчно законодателство.

Глупости!
Абсолютни глупости!
Това, че някой не съдира кожите на родителите, за да преглежда децата им в частния си кабинет, по никакъв начин не го прави некадърен, а на Вас не Ви прави чест да обиждате така хора, които не само, че не познавате, а са доказали се специалисти не се нуждаят от Вашето потупване по рамото, за да се уверим и ние, че са такива.

И наистина се изумявам от наглостта, с която се отнасяте към нас, от другата страна на барикадата, т.е. пациентите.  Shocked ooooh!
По Вашата логика - ако имаме пари да ви напълним гушите, ще получим добро обслужване, ако не - да умираме и ние, и децата ни.
Така ли?!
Браво, нЕма що!  Tired
Наистина трябва да благодаря на Господ, че съм далече и от Вас, и от Мангас... оп, грешчица - от Мангъров!  Mr. Green

П.С. Да се надявам, че майките, които безропотно Ви се доверяват, поне сега ще се замислят.
Дали наистина Ви интересува това, което е най- важното, а именно - децата им да са живи и здрави или по- важното е да си напълните гушата.
Защото, гледайки последните Ви изказвания, аз оставам с впечатление, че второто е по- близо до истината.
Но да му мислят тези, които Ви се доверяват.
Аз педиатърка си имам, при това прекрасна.   bouquet
И г-н "нали" не може да й стъпи на малкия пръст!

# 307
  • Добрич
 smile3501 newsm10

# 308
... Впрочем, последният Ви взема далеч не по-малко...а върши... безумия...

Нямам идея за кого говорите, тъй като нямам навика да пълня джобовете на самозабравили се лакомници.

Цитат
Педиатрите са скъпи специалисти. Това важи навсякъде по света. Никой не е длъжен да работи за Вас безплатно. Ако не сте доволни - изберете друго.
Останалото е въпрос на регламентация и данъчно законодателство.

Глупости!
Абсолютни глупости!
Това, че някой не съдира кожите на родителите, за да преглежда децата им в частния си кабинет, по никакъв начин не го прави некадърен, а на Вас не Ви прави чест да обиждате така хора, които не само, че не познавате, а са доказали се специалисти не се нуждаят от Вашето потупване по рамото, за да се уверим и ние, че са такива.

И наистина се изумявам от наглостта, с която се отнасяте към нас, от другата страна на барикадата, т.е. пациентите.  Shocked ooooh!
По Вашата логика - ако имаме пари да ви напълним гушите, ще получим добро обслужване, ако не - да умираме и ние, и децата ни.
Така ли?!
Браво, нЕма що!  Tired
Наистина трябва да благодаря на Господ, че съм далече и от Вас, и от Мангас... оп, грешчица - от Мангъров!  Mr. Green

П.С. Да се надявам, че майките, които безропотно Ви се доверяват, поне сега ще се замислят.
Дали наистина Ви интересува това, което е най- важното, а именно - децата им да са живи и здрави или по- важното е да си напълните гушата.
Защото, гледайки последните Ви изказвания, аз оставам с впечатление, че второто е по- близо до истината.
Но да му мислят тези, които Ви се доверяват.
Аз педиатърка си имам, при това прекрасна.   bouquet
И г-н "нали" не може да й стъпи на малкия пръст!

Ваш въпрос е кого да изберете. Но това не значи че Д-р Мангъров е "лош".
Плащате услугата "здравно обслужване". Плащате квалификацията на д-р Мангъров. Просто е. Той може да поиска и 200 лв. за визита - ако има кой да му ги даде, и има търсене на тази цена, той ще работи за 200 лв. визита. Просто е.

Това е дейност в сферата на услугите, и така се води навсякъде.
Не пълните ничия "гушка". Никой не е длъжен за Вас да работи безплатно.

В нормалните страни има здравно осигуряване, и то плаща за вас. Вие пък - си правите застраховката. Но без никой да плаща - не може. Все пак и Вие работите за пари, а не безплатно. Това са банални неща все пак, за да се обясняват пак тук. И то 21 години след 1989.

Няма противоречие между парите за честно предоставени услуги и здравето на децата. Никой не е длъжен да мизерства, защото на вас Ви се иска "безплатното". Това са висококвалифицирани дейности, и за тях навсякъде се плаща добре. От друга страна, търсенето определя цената на всеки труд.

# 309
Ваш въпрос е кого да изберете.

Забелязвам, че имате проблем и с изказа, не само с прЪвупистЪ, което не Ви пречи да правите забележки на другите.
Не "мой въпрос", "мой избор" е, кого да избера.

Цитат
Но това не значи че Д-р Мангъров е "лош".

Да, правилно.
Това не значи, другото значи.
Другото, което пак върви ръка за ръка с това.
В болницата, която не е негова, макар той да се държи така, сякаш тя му е бащиния, не му се полагат и НЯМА да получи НИКАКВИ пари под масата за "работата" му.
Работа в кавички, защото толкова я и върши.
А толкова я върши, защото толкова му дреме за децата.
Без извинение!
Щом някой е дотам нагъл, че парите да са НАД живота не детето ми, за мен той е на най- низшето ниво, не най- горе.
Очевидно за Вас не е така.

Цитат
Няма противоречие между парите за честно предоставени услуги и здравето на децата...

"Честно предоставени услуги" ли се наричат НЕдекларираните доходи?  Shocked
Я виж ти, не знаех.
Какъв глупак бил този Корлеоне - да позволи да го хвърлят в затвора за "честно укрити данъци".
  Tired

Цитат
...Никой не е длъжен да мизерства, защото на вас Ви се иска "безплатното". Това са висококвалифицирани дейности, и за тях навсякъде се плаща добре. От друга страна, търсенето определя цената на всеки труд...

Правилно - докато има балъци, ще има и тарикати!  Money
Простете невежеството ми, но защо парите не излизат от устата на един доктор, какъвто се говори, че сте Вие?  Thinking
Не децата са най- важни, така ли?
Парите били.
Извинете, не знаех.
А ние, простите, неуките и неучилите да си мислим, че докторите лекуват, че докторите полагат Хипократова клетва (в която не пише нито думичка за "скъпоплатени дейности"!), че докторите са хуманни (не се ли наричаше така медицината, която записвате да учите, уважаеми господине?! Явно не, имало ново понятие - финансова медицина, не знаех, простете ми отново!), че в докторите има човещинка...
Е, нямало.
Разбрах, благодаря за което.
Дано и другите да са разбрали!

# 310
Нещата, за които говорите, са въпрос на регламент и законодателство.
Ако имате оплаквания - може да се оплачете на нужното място.

Не живея повече от 14 години в Бг, и състоянието в Бг "здравеопазване", доколкото знам, го описват като - "трагично".
Не може и да бъде различно, мисля, щом толкова кадърни лекари са извън Бг. Дано да греша в оценката... .

Аз работя като частно практикуващ. И си избирам с кого да работя от застрахователните дружества.
Парите са част от моята работа, защото без тях не мога да си върша работата. Това не влиза в никакво противоречие с останалата част от работата ми.
А това, колко получавам тук, е в зависимост от това, колко търсени са услугите ми.

# 311
Нещата, за които говорите, са въпрос на регламент и законодателство.

Мхм, и на корупция.

Цитат
Ако имате оплаквания - може да се оплачете на нужното място.

Съм, съм, не се тревожете.

Да оставим Мистър 100лв., друго искам да ви попитам:
1. Ако, да речем, ми се допие формалдехид, колко е максимално допустимото (безопасно) количество, което мога да изпия?  Rolling Eyes
2. Какво означава MRC-5 човешки диплоидни клетки?  Rolling Eyes
Ако е удобно да го обясните по- простичко, като за неуки пациенти, моля.

# 312
Мисля е добре, преди да играете ролята на "месия", да подобрите знанието на езика и правописа.

Пфу! И аз не издържах -  Birdie ли ще пише за правопис??? "знанието на езика" - езикът имал знание?!? "Докторе", пред "или" (първото) НЕ се слага запетайка!!! Абе има един лаф: "Като се знам какъв съм инженер, не ми се ходи на доктор"... Неграмотността е показателна!
zorni4kа,пиши накратко за реакцията на детето, моля те.  bouquet

# 313
...Абе има един лаф: "Като се знам какъв съм инженер, не ми се ходи на доктор"...

Joy Joy Joy

Зорничка, и аз бих искала да знам, ако ти се пише, разбира се.  Confused

# 314
 Wink "ме е страх да ида не доктор" беше, сетих се; а аз също бих се радвала да узная що е то "диплоидни клетки", и то от медицинско лице...

Общи условия

Активация на акаунт