Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 348
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
А вие странно ми напомняте по компетентност доктора, оперирал сливиците на ОНОВА момиченце Mr. Green
Дръжте си езика зад зъбите!
 Naughty

Съжалявам, но...

....Ваксините, с които аз работя ( Санофи, Мерк, СКБ) са надеждни и сигурни. Тези ваксини са регламентирани от Европейски и Национални организации за употреба в държави от ЕС.
ОК, но това означава, че Българите кучета ги яли щом не "работят" с тези - Санофи, Мерк и пр.
Леко само загледах въпросните МЕРК, но и те не са цвете за мирисане с тяхната human papillomavirus (HPV) ваксина, в която има aluminum hydroxy phosphate - където още от пъвия резултат ще потънете в безброй линкове, водещи към ужасяващи странични ракции!, polysorbate 80, sodium borate и прочие и прочие...

Факт е, че все повече родители осъзнават какво причиняват на своите децата в опита си да им помагат!

Да, техните деца, а не тяхната тема, където ще рекламират поредните ваксини и ще си гледат бизнеса... Понякога си мисля само - колко е ужасно и подло, и арогантно  всичко. Всичко в името на бизнеса, пари, бизнеса, пари....

# 421
Бърди, взимали ли сте някога решение да спрете(или да препоръчате да се спрат ) ваксинациите на дете след проявена реакция от ваксина? И ако да- каква е била реакцията?

що ли ми звучи познато този (неотговорен от адресата му и до ден-днешен) въпрос... Whistling

# 422
Понеже не съм от тези, които послушно клякат и си "държат езика зад зъбите", та пак да попитам.
Натрупва ли се живакът в организма?
Или според вас не.
Количеството живак в една ваксина било "безопасно".
А в 13 ваксини?
Поставени на бебе (от раждането до годинка и малко)?

# 423
Джуличка Hug

# 424
  • София
Здравей Birdie,

Имам детенце на 1 година и 2 месеца, диагностицирано с астма. Първоначално диагнозата беше с "астма с преобладаващ алергичен компонент", но след изследване на total IgE, което се оказа ниско (2,09 IU/ ml по метода ECLIA с венозна кръв), астмата беше определена като вирус-индуцирана. Бих искала да попитам има ли проблем с ваксинирането на дечица със заболяване като на моето дете и по специално ме интерсуват ваксините Priorix и Pentaxim, които ни предстоят...Сигурно ще прозвуча много лаишки (но в крайна сметка съм некомпетентна и затова питам), но аз най-много се притеснявам от Priorix, защото в нея доколкото знам има живи, отслабени вируси, а пък астмата на детето ми е вирус-индуцирана... Каква  въобще е практиката за ваксинирането на деца с вирус-индуцирана астма?

Благодаря предварително!

# 425
Здравей Birdie,

Имам детенце на 1 година и 2 месеца, диагностицирано с астма. Първоначално диагнозата беше с "астма с преобладаващ алергичен компонент", но след изследване на total IgE, което се оказа ниско (2,09 IU/ ml по метода ECLIA с венозна кръв), астмата беше определена като вирус-индуцирана. Бих искала да попитам има ли проблем с ваксинирането на дечица със заболяване като на моето дете и по специално ме интерсуват ваксините Priorix и Pentaxim, които ни предстоят...Сигурно ще прозвуча много лаишки (но в крайна сметка съм некомпетентна и затова питам), но аз най-много се притеснявам от Priorix, защото в нея доколкото знам има живи, отслабени вируси, а пък астмата на детето ми е вирус-индуцирана... Каква  въобще е практиката за ваксинирането на деца с вирус-индуцирана астма?

Благодаря предварително!
Нямате проблем да ваксинирате детето. Астмата никъде не е противопоказание за ваксинация.Даже обратно- всички деца с Астма трябва задължително да правят противо-грипната ваксина всеки сезон.
Терминът "вирус-индуцирана" не е коректен като начин за класификация на това заболяване.
Така или иначе.

# 426
Терминът "вирус-индуцирана" не е коректен като начин за класификация на това заболяване.

Бихте ли обяснили какво означава "вирус- индуцирана"? Rolling Eyes

# 427
Здравей Birdie,

Благодаря предварително!
Нямате проблем да ваксинирате детето. Астмата никъде не е противопоказание за ваксинация.Даже обратно- всички деца с Астма трябва задължително да правят противо-грипната ваксина всеки сезон.
Така или иначе.

ooooh! ooooh! ooooh!

# 428
Здравей Birdie,

Имам детенце на 1 година и 2 месеца, диагностицирано с астма. Първоначално диагнозата беше с "астма с преобладаващ алергичен компонент", но след изследване на total IgE, което се оказа ниско (2,09 IU/ ml по метода ECLIA с венозна кръв), астмата беше определена като вирус-индуцирана. Бих искала да попитам има ли проблем с ваксинирането на дечица със заболяване като на моето дете и по специално ме интерсуват ваксините Priorix и Pentaxim, които ни предстоят...Сигурно ще прозвуча много лаишки (но в крайна сметка съм некомпетентна и затова питам), но аз най-много се притеснявам от Priorix, защото в нея доколкото знам има живи, отслабени вируси, а пък астмата на детето ми е вирус-индуцирана... Каква  въобще е практиката за ваксинирането на деца с вирус-индуцирана астма?

Благодаря предварително!
Така или иначе.
 Shocked Birdie  ooooh!

При деца с доказана астма се препоръчва въздържането от противококлюшна ваксина. При деца с изразени склонност към алергични реакции всяка ваксинация трябва да се предшества от няколкодневно приемане на антиалергичен медикамент през устата.  източник
 Дано не е късно!

# 429
 Shocked Birdie  ooooh!

При деца с доказана астма се препоръчва въздържането от противококлюшна ваксина. При деца с изразени склонност към алергични реакции всяка ваксинация трябва да се предшества от няколкодневно приемане на антиалергичен медикамент през устата.  източник
 Дано не е късно!

Така е и според Наредба 15 за имунизациите, но Бърди не работи по българските правила, а по европейските такива... Единствено комунистическият му начин на мислене и поведение е останал от родна България... За мен, антиалергичен медикамент преди имунизации е пълна глупост, но ваксинация при астма, също е глупост... Сигурно защото съм си глупава, но всеки решава сам за себе си - поне в другите държави е така...  Peace

# 430
Здравей Birdie,

Имам детенце на 1 година и 2 месеца, диагностицирано с астма. Първоначално диагнозата беше с "астма с преобладаващ алергичен компонент", но след изследване на total IgE, което се оказа ниско (2,09 IU/ ml по метода ECLIA с венозна кръв), астмата беше определена като вирус-индуцирана. Бих искала да попитам има ли проблем с ваксинирането на дечица със заболяване като на моето дете и по специално ме интерсуват ваксините Priorix и Pentaxim, които ни предстоят...Сигурно ще прозвуча много лаишки (но в крайна сметка съм некомпетентна и затова питам), но аз най-много се притеснявам от Priorix, защото в нея доколкото знам има живи, отслабени вируси, а пък астмата на детето ми е вирус-индуцирана... Каква  въобще е практиката за ваксинирането на деца с вирус-индуцирана астма?

Благодаря предварително!
Така или иначе.
 Shocked Birdie  ooooh!

Дано не е късно!
Няма такива неща изобщо.
Няма такава препоръка, или противопоказание, изобщо.
Всички деца с Астма се ваксинират по план и схема важащи за всички останали деца. Както се вижда и от тук:
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf
никъде няма "астма" като противопоказание за ваксинация.

Освен това, за всички деца с Астма, се препоръчват и задължителни сезонни ваксинации с противогрипната ваксина.

http://doctorfilchev.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

Написаното тук не отговаря на съвременните разбирания по въпроса в много пунктове.
Следователно, текстът не е актуален и коректен що се отнася до съвременните практики и разбирания по въпроса.

Бедната България! Колко още е възможно всичко това да продължава? това невежие, тази мизерия, този примитивизъм в медицината ни... .
Бог да ни е на помощ!

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:31 от Birdie

# 431
Бедната България! Колко още е възможно всичко това да продължава? това невежие, тази мизерия, този примитивизъм в медицината ни... .
Бог да ни е на помощ!

На теб или на нас....  Laughing   Ние живеем, работим, отглеждаме децата си и се лекуваме в България... Теб какъв ти е проблемът не разбирам...  Thinking

# 432
  • София
ха-ха, ти прочете ли:
Д-р Слави Иванов ФИЛЧЕВ ДМ,
ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

1983-1986 – Ординатор в Детска болница за белодробни заболявания в гр. Трявна. Работи върху белодробната хронична патология, фтизиатрията и бронхографията в детската възраст.
1986-1990 – Редовна аспирантура в Национален институт на майката и детето (Рабка), Център за детското здраве (Варшава) и Шльонска Медицинска Академия (Забже), Полша. Работа върху проблемите на детската пулмология, диагностиката на астмата, бронхиалната хиперреактивност и бодиплетизмографията в кърмаческа възраст, както и в клиничните звена на тези институти.
1992-1993 – Научна работа по трудов договор “poste vert” по проект на INSERM в университетската болница на Universite Sud de Paris – Hopital Antoine Beclere – Clamart, Франция. Изследвания в Клиниката по неонатология върху кардиорегулацията и дистрибуцията на стадиите на съня у деца с бронхопулмонална дисплазия. Опит в полисомнографията при деца и възрастни и функционалната белодробна диагностика при недоносени новородени.
1997-1998 – Пост-докторална специализация в Лабораторията за физиологична адаптация (URAPC) на Медицинския факултет на Universite dе Picardie, Amiens (Франция) върху дихателната хеморегулация и определяне капилярния белодробен дебит у деца с белодробни заболявания. Стаж в Клиниката по функционална диагностика и в Детската пулмологична клиника и Неонатологичната клиника на Университетската болница “Centre Universitaire Hopital Nord d’Amiens”.
от 1990 - 2009 – главен асистент към Катедра по педиатрия на МУ – София в Детска клиника по пулмология и респираторна алергия на Университетска МБАЛ “Александровска” и Детско вътрешно пулмологично отделение. Завежда Лабораторията по функционална диагностика на дишането към Детска клиника. Провежда лекции, упражнения и курсове по педиатрия на студенти, стажанти и специализанти.
Притежава богат 25-годишен клиничен опит по обща и спешна педиатрия, детска пулмология, алергология и функционалистика.
Автор на 63 научни труда. Деветнадесет авторските научни трудове са публикувани в реномирани чуждестранни периодични научни издания. Импакт фактор на публикациите – 25, индивидуален импакт фактор – 5,1. Цитати: 42, от които 38 в чужди научни издания. Активно участие с авторски работи в 43 научни конгреси и конференции, от които 24 в чужбина.
Член на European Respiratory Society (ERS) от 1987 год. Член на редакционната колегия на списание “Медицински преглед”. Член на Българското педиатрично дружество, Българското дружество по пулмология и Дружеството по детска пневмология и фтизиатрия.

# 433
ех, тия доктори! Защо на съседчето ми (2 г. и 5 м.) след установяване на астма, вероятно на алергична основа, му отложиха последния Пентаксим (за радост на почналата да се информира в тази посока майка) тогава? Невежи, невежи са (нашите) лекари, ама детенцето сега си е живо и здраво и майката хич не бърза да го боде отново (ако въобще реши и докторът й - също).
пс: който разчита на медицински съвети от форуми само - тежко му, българин или не.

# 434
  • софия
Докторе, имаш ли дете с астма!!! Защото аз имам!!!  Започна с пристъпите на 2 години. Не беше ходила на градина, но й бяха бити ваксините.!!!

Общи условия

Активация на акаунт