Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 122
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Polina82, поста ми беше във връзка с лъжата, че пневмококовите са задължителни... В нито една от държавите от ЕС няма задължителна пневмококова ваксина... Присъствието в имун. календар на която и да е държава от ЕС не прави ваксината задължителна, просто защото хората там имат право на избор... Не може да заблуждаваш родителите по толкова плосък начин... В България имун. календар е задължителен, но пневмококовата и хемофилус инфлуенце тип Б са от 01.04.2010 г. и задължението не важи със задна дата... Това е...
Какво значение имат датите? Детето като стане на 5г. няма смисъл да му се слага пневмококова ваксина от рода на Синфлорикс, защото тя е главно до 2г.

# 511
Бърди, пак глупости пишеш...  Laughing   Пневмококовата НЕ Е задължителна във "всички цивилизовани страни", препоръчителна е - правиш ли разлика? Освен това говорим за България и задължителни ваксини, а тук пневмококовата е задължителна за родените през 2010 г., но не и през 2009 г. По същата логика (твоята), що не обясниш на майката кога да постави ваксините против варицела, хепатит А, ротавируси, човешки папиломен вирус, грип и т.н. абсолютно незадължителни в България ваксини - здравето на децата е важно все пак...  Crazy
Аз съм доволна от Синфлорикса, нищо че не беше задължителна, аз ваксинирах дъщеря си преди 2г. почти и никога, ама никога не сме имали проблеми с пневонии или бронхити. Сега дъщеричката ми е на 2 и половина и досега е карала 3-4 грипа, но до усложнения не сме стигали.

И аз съм много доволна от Синфлорикса - не съм си и помисляла да ваксинирам с нея, детето ми е на 3 и половина почти и абсолютно никакви проблеми не сме имали досега с пневмонии, бронхити, грипове или други подобни...

Polina82, поста ми беше във връзка с лъжата, че пневмококовите са задължителни... В нито една от държавите от ЕС няма задължителна пневмококова ваксина... Присъствието в имун. календар на която и да е държава от ЕС не прави ваксината задължителна, просто защото хората там имат право на избор... Не може да заблуждаваш родителите по толкова плосък начин... В България имун. календар е задължителен, но пневмококовата и хемофилус инфлуенце тип Б са от 01.04.2010 г. и задължението не важи със задна дата... Това е...

Няма "задни" и "предни" дати.
Полиото няма "задна" и "предна" дата.

Акт-Хиб е световна и задължителна навсякъде ваксина от 1985-86.

Не пишете измислици! Присъствието на която и да е ваксина в имунизационния календар не я прави задължителна, освен у нас и в още няколко бивши соц-държави.

# 512
Какво значение имат датите? Детето като стане на 5г. няма смисъл да му се слага пневмококова ваксина от рода на Синфлорикс, защото тя е главно до 2г.

Разбира се, че имат значение датите... Четете, преди да пишете... Въпроса на майката беше как да навакса пропуснатите задължителни ваксини, а пневмококовата и хемофилус инфлуенце тип Б не са задължителни за нейното дете... Какви 2 години, какви 5 лева!?

Бърди се опитва да лъже, че е задължителна, но тя не е за родените преди 2010 г.... Ако я обяснява като препоръчителна, то това е съвсем друго нещо... 

# 513
Моите деца нямат пневмококова ваксина - даже и грип не са карали Rolling Eyes. Правили са по 1-2 ангини.

Ваксината е препоръчителна навън, не е задължителна.

# 514
Моите деца нямат пневмококова ваксина - даже и грип не са карали Rolling Eyes. Правили са по 1-2 ангини.

Няма "препоръчителни" ваксини навън.
Всичко е задължително.

# 515

Няма "препоръчителни" ваксини навън.
Всичко е задължително.

Може да е задължително за теб, но за хората, на които се поставят са "препоръчителни"... Май имаш нужда от речник, бъркаш думичките и тяхното значение на български език...  Rolling Eyes

# 516
д-р Бърди,за да не си говориме празни приказки,кое е задължително и препоръчително,къде по света е нормална педиатрията,кои са комунисти,кои капиталисти и кои фашисти(без да обсъждаме приликите в трите модела на управление),изпратих преди повече от 2(два) месеца официално запитване до министерство на здравеопазването на РГърция по въпроса за "задължителното" имунизиране и днес бях приятно изненадана от отговора-имунизациите са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ т.е НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.Дори в случай на епидемия имам пълното право да откажа имунизация.
 Смятам да прикача документа към здравния картон на детето,и от тук на сетне да се виждаме в съдебна зала с всеки,който ме въвежда в заблуждение,използвайки служебното си положение.

# 517
Такава е практиката в повечето цивилизовани европейски държави.  Peace
Патернализмът в медицината отдвана е загърбен..

# 518
д-р Бърди,за да не си говориме празни приказки,кое е задължително и препоръчително,къде по света е нормална педиатрията,кои са комунисти,кои капиталисти и кои фашисти(без да обсъждаме приликите в трите модела на управление),изпратих преди повече от 2(два) месеца официално запитване до министерство на здравеопазването на РГърция по въпроса за "задължителното" имунизиране и днес бях приятно изненадана от отговора-имунизациите са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ т.е НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.Дори в случай на епидемия имам пълното право да откажа имунизация.
 Смятам да прикача документа към здравния картон на детето,и от тук на сетне да се виждаме в съдебна зала с всеки,който ме въвежда в заблуждение,използвайки служебното си положение.

Прикачете документа, моля.
И не се държете в Гърция така, по "навик". Не минава.

# 519
Дааааа,разбира се!Ще го мина през легализиран превод,заверен от външно министерство(ще ми трябва за голямата дъщеря,а и все пак е културно и останалата част от аудиторията да го разбере)
А Вие,господине,не ме учете кое минава и кое не в Гърция-имам щастието да съм завършила университет тук,омъжена съм за грък,доста контакти съм си създала с гърци от различни прослойки и смятам,че консултациите с адвокат не са държание по"навик",напротив-според гърците да си знаеш правата е златен навик,а да ги защитаваш е канон.
  Тук в къщи още се смеят на последния Ви пост.   Stop
Такава е практиката в повечето цивилизовани европейски държави.  Peace
Патернализмът в медицината отдвана е загърбен..
                       bouquet   bouquet   bouquet

# 520
Ох, който има време, пуснете му тук един линк към официални мед. страници на разни европейски държави, да видим кое е задължително, кое не... ooooh!
Аз лично не бих вярвала на човек, който съзнателно ме манипулира с невярна информация

# 521
Мисля,че е нормално за човек,който е изучавал бьлгарско руска педиатрия (колкото й да я плюе)да разбира "препорьчителността" като задьлжителност.
Забелязал сьм го и при много други бьлгари,които са емигрирали и имат сьщите разсьждения.Просто е трудно да се пречупи мисленето. Peace

# 522
Мисля, че Бърди добре знае какво се прави в Гърция - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144101.msg4404596;topicseen#msg4404596

Само не разбирам защо си мисли, че в България ядем доматите с колците... Правим разлика между задължително и препоръчително и добре знаем кое къде как е...

# 523
И не се държете в Гърция така, по "навик". Не минава.
А вие не се дръжте като в България.
Тук също отдавна тоталитарните методи не са на почит, нищо че още се опитват да ги ползват...  Whistling

# 524
Ох, който има време, пуснете му тук един линк към официални мед. страници на разни европейски държави, да видим кое е задължително, кое не... ooooh!
Аз лично не бих вярвала на човек, който съзнателно ме манипулира с невярна информация
www.euvac.net

Общи условия

Активация на акаунт