Какво сирене да си купувам?

• 244 055
  • 888
  •   1
Отговори
# 180
Не беше това сайта, там пишеше, че изследването е правено март 2009. Но аз лично и тези изследвания не вярвам много, най-добрият тест е сам да си го направиш. Аз съм подквасвала само с Елена и се получи.

Прословутата таблица на БНАП е от 2006 и се е разисквала няколко пъти в минали теми. Но няма никаква връзка между нея и какви сирена да си купуваме. Просто не виждам логиката. За санкциите повярвай ми има ги, а стандартите са ми ги казвали хора лично от кухнята. Но всеки сам си преценя какво да яде - аз ще продължавам да ям сиренето на баба, както и другите продукти на баба.

# 181
  • Пловдив
Аз отняколко месеца купувам сирене на "Костови-Съединение". Има вкус същия, какъвто имаше сиренето едно време. Познати от Съединение казват, че тази фирма произвежда сиренето по технологията, която изисква истинското сирене. Друго не произвеждали, само сирене, и то от години. Сигурно затова и цената му е доста висока - кравето е около 10лв, а овчето е около 11 за килограм. Аз купувам основно овче. Никога преди това не съм го предпочитала, но това е......просто разкош! Не мирише, не се разпада в саламура, не лепне. Много съм доволна, че открих това сирене! Но и съжалявам, че тази фирма не произвежда други млечни продукти, защото и тях щях да купувам.

В Пловдив го купувам от магазини "Сани".

# 182
Право в Сани съм  Mr. Green
Тя разликата 1 лв не е никаква.. наистина по-добре овче, според мен Simple Smile

# 183
  • Linz
Не беше това сайта, там пишеше, че изследването е правено март 2009. Но аз лично и тези изследвания не вярвам много, най-добрият тест е сам да си го направиш. Аз съм подквасвала само с Елена и се получи.

Прословутата таблица на БНАП е от 2006 и се е разисквала няколко пъти в минали теми. Но няма никаква връзка между нея и какви сирена да си купуваме. Просто не виждам логиката. За санкциите повярвай ми има ги, а стандартите са ми ги казвали хора лично от кухнята. Но всеки сам си преценя какво да яде - аз ще продължавам да ям сиренето на баба, както и другите продукти на баба.
Това, че е от 2006 няма значение, очевидно е последната информация по въпроса.
Не знам какво е разисквано в минали теми, аз коментирам тази. Логиката е твоят коментар относно киселите млека на Данон.
Стандартите са пожелателни, не задължителни. За това и се вдигна толкова шум за тях неотдавна- всеки производител слага в продукта и пише на етикета каквото си иска. Сега ни замазват очите, но нещата не са се променили- всичко е въпрос на добро желание.
Предлагам доста масов продукт на пазара, който трябва да отговаря на определени стандарти и да притежава сертификати, че покрива европейските изисквания за качество... само прах в очите! Всъщност мога да пиша по опаковката каквото си реша (гледам, че конкуренцята наистина го прави). Държавата само гледа да си прибере данъците.
Това беше лирическо отклонение.   

Съединение ми е фаворит. Купувам кравето на 10,60 от магазина до нас.

# 184
За мен тая работа с био продуктите е малко смешна и неоправдано скъпа. Ти по какво точно разбираш, че сиренето или яйцата ти са "био"?

Яйца био не купувам, защото те наистина са твърде скъпи, за други неща се доверявам на това, че имат сертификат. И разбира се, всеки може да каже, че този сертификат може да бъде купен. Но е факт, че дори и в България все повече хора имат съзнание за био и organic храни, засилват се независимите организации, общности, форуми и т.н., които проучват всички тези неща и ако има нередни съставки ще се вдигне шум. Разбира се, винаги има едно НО ... Единственото напълно сигурно нещо би било да си взимаш продукти от някои баба или дядо в планината, които знаеш със сигурност как ги отглеждат животните. Затова, ние поне, сме решили докато нямаме подобна възможност, да подбиране максимално какво купуваме.

И не на последно място, био млякото прясно и кисело, е наистина много добро на вкус, и вече 2-3 години не съм забелязала да са го променили. За разлика от други марки, които сме пробвали. До известно време го докарват на вкус и в един момент ги развалят. Като Карловското сирене и кашкавал, за които споменах в предишен постинг.

И разбира се, не купуваме големи количества био мляко, предимно за детето, за нас ползвам в някои манджи, застройки и сосове. Търсим и алтернативни изтичници. Сега зимата е по-сложно...

# 185
  • под тепетата
 По повод на сиренето на Съединение- сестра ми дава само това на племенницата след тежка фрактура. Трудно се намира и бързо свършва. На молбата ми към собственик на магазин да зарежда повече, ми се отговори, че производителят не дава. Всичко е само по определена квота и той няма да наруши процеса на зреене само и само да отговори на търсенето.

# 186
  • София
Дотук обаче виждам само мнения на мами от Пловдив.

Някой знае ли това сирене продава ли се в София?

# 187

И аз се интересувам къде в Сф и Варна се продава това сирене?

# 188
  • София

В Дианабад има един супермаркет "ВМВ", там го има.
Цената е 10лв и нещо кравето, малко над 11лв овчето. Видях че има и козе.

# 189
  • София

В Дианабад има един супермаркет "ВМВ", там го има.
Цената е 10лв и нещо кравето, малко над 11лв овчето. Видях че има и козе.

Аааа супер. Това ако не се лъже е магазинът на пряката преди изгорялото заведение "Лютите чушки", нали?

# 190
Ние ядем РАЛИЦА

# 191
  • София
Май да. На "Н. Габровски","главната" улица е точно . Simple Smile

# 192
  • София

За Съединение ли питаш? newsm78Ако е за него-аз купувам от Ена и от СБА или ако не го намеря там вече пускам една връзка в един склад CrazyСиренето е уникално,по -вкусно не съм пробвала от доста време насам,народното събрание зареждат само такова Laughing

# 193
  • Някъде на път....
Аз купувам Железница и Добрич.

# 194
  • София

За Съединение ли питаш? newsm78Ако е за него-аз купувам от Ена и от СБА или ако не го намеря там вече пускам една връзка в един склад CrazyСиренето е уникално,по -вкусно не съм пробвала от доста време насам,народното събрание зареждат само такова Laughing

Благодаря за инфото. Ще потърся.

Общи условия

Активация на акаунт