Какво сирене да си купувам?

• 244 046
  • 888
  •   1
Отговори
# 165
  • В сърцето на живота!
Сирене Елена повече не купувам Sick

Shocked Shocked Shocked Shocked
Що така? Вакуумирано ли взе или насипно? Какво не ти хареса?
Вакуумирано купих,стоеше ми едно такова...лигаво/лепкаво из устата,но пък моя мъж много го хареса.

# 166
И аз не съм фен на Елена. Веднъж си правих гювече по шопски в микровълновата и сиринето почти изчезна. Така между другото си "проверявам" доста сирена, засега теста са издържали само Маджаров и Пършевица  Wink.

# 167
  • Стара Загора
Eлена го пека на плоча, хваща си коричка и си стои цяло парчето, много странно, че се е загубило при вас
Маджаров пък се разпадна в кутията със саламура както си беше, явно всичко опира до партиди

# 168
  • Gabrowo->Sofia
От около 4 години си купувам само "родопско" сирене от кварталния магазин. Един едниствен път съдържаше нещо хрупкаво. През останалото време не съм имала проблеми.

# 169
Преди да бъда обвинена в жертва на хранителния заговор, да вметна, че на "Данон" продуктите от доста време не купувам. Точно киселото мляко "На Баба" е пълно със сухо мляко, хич не ми го и хвалете. Сиренето им също за мен е боклук.

Това са пълни глупости, говори с микробиолог или някой от индустрията за
да ти обясни как се прави сухото мляко и ще разбереш че никой няма файда
да слага сухо мляко защото им излиза доста по скъпо. Да не говорим, че ако има сухо мляко, то трябва да се декларира на етикета иначе ги грозят турбо санкции, а точно големите фирми ги проверят най-много. И кой квото иска да си пише, аз съм убедена че от всички фирми в БГ, които правят мляко и млечни продутки - данон спазват  мега стандарти относно чистота и хигиена, защотото имам роднини, които са работили там и преди да стане данон и са ми казвали, че те са светлинни години пред нашите млекопроизводители по отношение на качество и хигиена. А това че на някой не му харесва на вкус е съвсем друга бира - всеки си пада по различни вкусове.

# 170
  • Linz
Резултат от лабораторни тестове:

Марка мляко - Брой живи клекти в 1 грам Lactobacillus bulgaricus 10^5:
Топ-милк - 9,500.0
Герма - 9,500.0
На дядо от село - 9,500.0
Пършевица - 4,500.0
Елби натурално - 4,500.0
Верея - 1,500.0
Бор Чвор - 950.0
Елена - 950.0
Родопея - 250.0
Аида - 95.0
FF вкус - 45.0
Добруджанско - 25.0
Danon - 4.5
На баба (друга марка на Danon) - 2.5

nimpha_01, това с контрола и санкциите наистина ли го вярваш? Турбо санкции и мега стандарти- да, ама не и в България. Тук всичко се купува.
Производителите си слагат колкото си искат сухо мляко, палмово масло, желатин, нишесте, консерванти и каквото още си решат. На етикетите се пише свободен текст, изисквания няма.

# 171
Тоз резултат за сирене или за кисело мляко е? Защото темата е за сирене Simple Smile .. А разлика.. мисля има и в технологията, и в културите..
От кога е? И кой е източника Simple Smile
Питам .. защото има едно популярно изследване в нета на млека по тез критерии.. което е доста старо вече и никак не актуално.. при все, че постоянно се вкарват какви ли не "иновации", продукти и блабла.. в производствата  Rolling Eyes

# 172
  • Linz
duhi_puhi, за кисело мляко е, защото за това ставаше въпрос по-горе. Но това няма голямо значение, защото едни и същи фирми произвеждат и киселото мляко, и сиренето.
Сайта, от където копирах теста го затворих, но ако искаш ще го намеря пак. Изследването беше от март 2009- най-новото, което ми попадна.  

# 173
Ня Дядо от село и Герма са на Бор-Чвор.. и едва ли разликата е толкова огромна реално Simple Smile .. Затова примерно се зачудих Simple Smile
А вече Бор-Чвор определено не правят млякото, което беше в началото..
Роднини мои работят там (дядо ми е от селото, в което го произвеждат) .. та от там де..

За сиренето - днес си взех Елена от тенекия, от магазинчето, от което винаги си купувам.. Ама нещо май май ще ги сменям.. Сиренето беше хм меко казано вкиснато, и има странен вкус  Thinking Даже грам не прилича на Елена.. Не знам дали ще стане и за баница  Rolling Eyes
Само че го установих чак вкъщи - че чакахме много на опашка, дребния мрънкотеше за не нам си каква играчка.. ииии.. забравих да го дегустрирам на място  Laughing .. иначе съм им връщала.. и си го приемат  Naughty
Сложих го да се изкисне хубаво.. да видим ще може ли да се ползва за нещо  Confused

# 174
duhi_puhi, за кисело мляко е, защото за това ставаше въпрос по-горе. Но това няма голямо значение, защото едни и същи фирми произвеждат и киселото мляко, и сиренето.
Сайта, от където копирах теста го затворих, но ако искаш ще го намеря пак. Изследването беше от март 2009- най-новото, което ми попадна.  
Опс намерих го.. Ето http://www.bnap.org/?p=169
Ама е от 2006 Simple Smile
Явно това е първоизочника .. Пък ако някой си го е писал, че е от 2009.. Ми писал си го е човека Simple Smile

Оп.. намерих и източника твоя - http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=20152 (по печатната грешка  Mr. Green - живи клекти) - февруари 2009 си го е писал някой-то в блога..

Както и да е.. То млеката са различни от партида до партида.. камо ли за 3 години  Crazy

# 175
  • Linz
Не беше това сайта, там пишеше, че изследването е правено март 2009. Но аз лично и тези изследвания не вярвам много, най-добрият тест е сам да си го направиш. Аз съм подквасвала само с Елена и се получи.

# 176
  • София
Ня Дядо от село и Герма са на Бор-Чвор.. и едва ли разликата е толкова огромна реално Simple Smile .. Затова примерно се зачудих Simple Smile

Герма е на Пършевица, или поне това пише на кофичките.

Понеже темата е за сирената да си кажа и аз, нито едно от изброените не става според мен. Или са като пресована извара, или са много солени или нещо хрупа. Купувала съм и гръцки и какви ли не други, на тях поне си пише че са с растителни мазнини.

# 177

Герма е на Пършевица, или поне това пише на кофичките.

Сори Simple Smile За Гермата не бях сигурна.. Ама за ДНС Simple Smile ...
Както и да е..

И аз вече не знам какво сирене да купувам.. всяка партида е със собствено мнение  Crazy

# 178
От край време купуваме БИО сирене, скъпо е да, но е био. По едно време почнахме да купуваме и Карловско сирене, и беше добре, обаче и Карловския кашкавал и сиренето напоследък ги развалиха. Последния път сиренето беше отвратително, направо ми развали 2 яденета, в които го бях сложила  Sad

# 179
За мен тая работа с био продуктите е малко смешна и неоправдано скъпа. Ти по какво точно разбираш, че сиренето или яйцата ти са "био"?

Общи условия

Активация на акаунт