Какво сирене да си купувам?

• 242 304
  • 888
  •   1
Отговори
# 150
    Най-много ми харесват Давидово и Дъга. Отскоро взимам и Родопско от кварталното магазинче - учудващо добро е, правя попарата на малкия с него. На него ще карам, докато не го развалят.  Laughing Всичките са на цена 6 - 6.50 лв/кг.  Rolling Eyes

# 151
  • вляво от асансьора
Отскоро купувам краве саламурено "Роса", вакумирано, към 7 лв. и нещо кг от Пикадили, засега ми е фаворит.Не е снежно неестествено бяло, с нормална консистенция(става за настъргване), добро е на вкус, препоръчвам. Peace

# 152
  • София
Според мен евтините сирена няма как да са истински и хубави PeaceИ цената не е критерии,защото и Маджаров не е евтино ама от доста  го развалиха сериозно,но засега само Съединение ми е супер фаворит и предпочитам да дам 11 лв за килограм ,отколкото да гадая какво  ще е сиренето Елена този път или други от този ценови диапазон ConfusedДосега не съм улучвала лоша партида,а в нас се яде супер много сирене,и като купувам винаги взимам по 7-8 буци EmbarassedА пък тези сирена под 6 лв въобще не ги коментирам,то е ясно че не е сирене WinkНо все пак всеки си има вкус-гледам много хора го хвалят Елената,а на нас от много време насам не ни харесва

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 21:40 от danielad

# 153
  • В сърцето на живота!
Сирене Елена повече не купувам Sick

# 154
пределната цена е 6-7 лв и то максимум всичко друго е много дебела надценка.

# 155
Само Елена, но от тенекия.Купувам си го от кварталното магазинче.

# 156
  • Linz
Мислиш ли? Thinking
Колко мляко е необходимо за да се направи кило сирене?

# 157
Мислиш ли? Thinking
Колко мляко е необходимо за да се направи кило сирене?
Един линк към интервю по този въпрос  Peace Или както казват икономистите, "зависи"  Wink т.е. от всичко написано може да се обобщи, че ако млякото не е сухо, а е качествено от българска мандра, сиренето без ДДС няма как да е под 6 лева  Peace

http://fermer.bg/news/254/1/fermer-ot-glavnica-tyrgovcite-prodav … e-v-mandrite.html
Би било добре, ако пределната цена беше 5-6 лева... но с някаква минимална печалба не е възможно - от това се ръководя като избирам Peace Не налучкване, приятелки продавачки или друго - поне като осигуриш базисното условие да е налице, няма как вариранията в качеството според партидата да са толкова големи  Peace

# 158
  • Sofia
отскоро купувам сиренето''на баба''за 7лв.килото и ми допада на вкус,във вода не се разпада....

# 159
  • Варна
Майка ми донесе днес сирене "Верея", не знам как е попаднала на него, не е вакумирано - насипно е. Цената му е около 11 лв/кг. Страхотно сирене, но не съм го виждала по магазините.

# 160
колко мляко за килограм сирене е доста относително условие може да са 3.5-8 кг прясно мляко в зависимост от показателите.
Иначе си има съвсем елементарна и точна технология за производство на "българско бяло саламурено сирене" която 95% от производителите не спазват.
Дали ще вложиш прясно или сухо мляко е въпрос на държавна политика и донякъде на вкусови-ароматни изисквания.
В страни като скандинавия-германия-франция-и други има свръх производство на мляко и въпреки това цената на сухото мляко последните 4 месеца се е увеличила с 50 % и е ~1500-1800 Евро/т.
сухо или прясно мляко,сол,калции,закваска=сирене след 45 дни зреене.Проблема в България е че няма абсолютно никакъв качествен контрол !!! Хигиенен може би да Simple Smile но качествен не !
И производителите си слагат - сухи млека с съмнителни качества, суроватки, млечни и соеви протеини, маргарини, палмови масла,оцветители, аромати,стабилизиатори и др. проблема е че не го декларират. Един мои професор каза преди години-Колеги водата в Хранителната промишленост е най евтината суровина. Затова ако имате проблем с цената -Повече вода Simple Smile. Е колко вода има в едно сирене или кисело мляко? И колко дни зрее сиренето и кашкавала в момента ? И с какви млечни култури са произведени? Няма кои да ни каже Simple Smile)). Друг е момента че някои от посочените суровини-добавки въобще не са разрешени за млечни изделия. За някои храни да но за българско бяло саламурено сирене не !
А ни заблуждават че ни продават съвсем различни продукти.Ключът е максимално следене на качеството от клиента "нас самите" и бойкот на некачествените млека и сирена. И да едно нещо работи по света- Връщаите в обратно в магазините некачествените продукти!

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 13:13 от tatko N 1

# 161
Мисля, че вакумираните сирена са мнго по- добре от тези на грамаж, защото често в магазините послугват и ти пробутват нискокачествено сирене за по- скъпо, докато при пакетираното няма как да стане.

# 162
Купувам сирената на Маджаров, които са в кутиите със саламура.

# 163
Вече купуваме само РОСА -ВАКУМИРАНО!!! И на нас ни писна да ядем боклуци!

# 164
Сирене Елена повече не купувам Sick

Shocked Shocked Shocked Shocked
Що така? Вакуумирано ли взе или насипно? Какво не ти хареса?

Общи условия

Активация на акаунт