Какво сирене да си купувам?

• 241 097
  • 888
  •   1
Отговори
# 525
Обезмаслената извара от Лидл, аз сега съм в режим и много ми допада, но е по-скоро като крема сирене, а не като извара  Peace

# 526
  • София
И на Олимпус се води обезмаслена, ще пробвам и тази на Лидл.  Wink

# 527
  • Варна
От около месец  не мога да намеря козе сирене на Съединение в София...В магазините, където купувам, има само краве и овче. Питах продавачките - не доставяли козе в момента...Някой има ли инфо по въпроса.

Иван Василев-София - 0888933099
Зиси - София - 0878835832
Toва са дистрибутори на ''СЪЕДИНЕНИЕ''
Питай тях

# 528
  • Варна
От около месец  не мога да намеря козе сирене на Съединение в София...В магазините, където купувам, има само краве и овче. Питах продавачките - не доставяли козе в момента...Някой има ли инфо по въпроса.

Съвсем случайно и по друг въпрос - да строя една пристройка с моята строителна фирма попаднах в съответната мандра и нали съм любопитко помолих да ме разведат и покажат.Наистина е само мляко , сол и закваска.И нищо не вземат от него , натурално си е.От самата мандра ни почерпиха и с прясносолно , буквално вчерашно , макар че не обичам такива сирена , тип МОЦАРЕЛА - това го хапнах с удоволствие.

# 529
Аз съм от Русе и купувам сирене от едно магазинче само за млечни продукти до Била на "Борисова/ Воден".
Освен краве имат козе, овче и смесени.
Изварата им е върха. Даже ми харесва повече от сиренето и я слагам навсякъде.

# 530
  • София
В работата като се тръгне на командировка до Бургас, всички поръчват сирене от Кърнаре - това е нашето сирене. Но не знам в София дали го предлагат някъде, че то не може да се запасяваш с количества, че има трайност, а и командировките са редки. Дано някой е виждал някъде, наистина е много хубаво.

# 531
В работата като се тръгне на командировка до Бургас, всички поръчват сирене от Кърнаре - това е нашето сирене. Но не знам в София дали го предлагат някъде, че то не може да се запасяваш с количества, че има трайност, а и командировките са редки. Дано някой е виждал някъде, наистина е много хубаво.
Има го в интернет магазините, но излива доста скъпо. И при наличието на калциев дихлорид някакси не ми се дават 13-14 лв за кг. Wink
В офлайна засега го няма в София. Peace

# 532
  • София
От мандрата го носят на 9 лв/кг. А този калциев дихлорид за какво е, въобще не съм обърнала внимание.

# 533
  • София
Artemida, кажи ми моля кое сирене в магазинната мрежа не съдържа калциев двухлорид? Отдавна търся такова! Благодаря1

# 534
Съмнявам се, че има такова.

# 535
Artemida, кажи ми моля кое сирене в магазинната мрежа не съдържа калциев двухлорид? Отдавна търся такова! Благодаря1
Производителите са длъжни да го упоменат на етикета.  Wink
Сиренето на Съединение примерно няма обозначен калциев дихлорид. Приемаме, че няма такъв. А дали е така, няма как да съм сигурна. Mr. Green

# 536
Цитат
Напоследък забелязвам нова мода сред търговците, а именно отваряне на т. нар. "Млекарници" и лансирането на продуктите, които продават в тях като "качествени" и "собствето производство" или "от мандра". И съответно въпросните Млекарници са пълни с хора, които мислят, че истинско кисело мляко или сирене/кашкавал/ масло могат да са на минимална цена, а да са от чисто мляко, добре узряли и т.н.
Самата дума Млекарница сякаш привлича потребителя като с магнит ...
Докато има балъци ще има и тарикати.
Като оставим настрана високомерния тон, този пост ме накра да се позамисля...
От около 6 масеца пазаруваме кисело мляко, сирене, кашкавал и масло от млекарници "Добрев" в София. Оставяме около 30 - 35 лева на седмица там (само и само , за да ядем що годе нормални продукти), но не мога да кажа, че вкуса на продуктите е като от спомените ми от детството. А една кофичка кисело мляко я бяхме забравили скрита на най-горния рафт в хладилника и 10 дена след изтичането на срока му нямаше и помен от вкисване Simple Smile.
Изчетох десетината последни странички от темата, но не намерих отзиви.
Моля да споделите впечатления от тази марка.

# 537
Купих си наскоро от Добрев кашкавал от пита, от краве мляко на  цена около 19 лв. Нито ми хареса вкусът му нито съдържанието- има сухо мляко и калциев  дихлорид.
В момента купувам на Борино от голяма пита. Уникално вкусен е, особено оставен на стайна температура за малко. Нямам идея дали е само от мляко, но при запичане не се разтича.

# 538
  • София
Аз пък взех за проба от сиренето и кашкавала на Лесидрен, сиренето не се хареса в къщи, кашкавала им става, но на цена 14 и нам колко си не си струва според мен. Но взех пакетирани сирене и кашкавал от магазина на Кооп Доверие Лесидрен в Бели Брези, не зная във фирмения им магазин дали има и други варианти. Определено Вършец ми допада доста повече. Но най-доброто за момента на пазара поне за нас си остава сиренето по БДС на Зоров със зелен етикет. Скъпо е но си струва определено.

# 539
  • София
artemida70, как проверяваш дали кашкавалът съдържа сухо мляко?

Общи условия

Активация на акаунт