Какво сирене да си купувам?

• 241 071
  • 888
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
По принцип е така, но тази бучка си имаше печат. Wink

# 511
По принцип е така, но тази бучка си имаше печат. Wink

Възможно е. Simple Smile И аз купувам често сирене и понякога се заричам, че няма да купя повече от определена марка. Случват се и кофти партиди.
Миналата седмица пазарувахме в Кауфланд. Взехме Маклер, Маджаров, моцарела 1 кг. Това на Маклер се оказа много вкусно.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 10:37 от cordelia

# 512
  • София
Нито сиретето, нито кашкавала, да не говорим за киселото мляко на Млекаря 75 са качествени, да не говорим пък за вкусни. Не се заблуждавайте, не са от собствена ферма или истински. Пробвала съм почти всичко, киселото мляко оставя един такъв послевкус на тебешир, сиренето е безвкусно и се троши на поразия, но за сметка на това е бъкано със сол, кашкавалът е мек, неузрял и пресолен, яйцата са си 1 към 1 с магазинските. Изобщо не си заслужава, колкото и евтино да ги продават. То е ясно и защо са евтини, де.
Не знам, може би всичко е въпрос на вкус. Но мен тяхното сирене смес ме върна години назад - има вкус на сиренето от едно време. Изобщо тебеширен вкус не се усеща, нито пък се рони. newsm78 Преди това купувахме на Сердика - е съвсем различно е, въпреки че от сирената в магазинната мрежа, то най-се доближава до истинското на вкус (според моето семейство). А струва почти 9 лв/кг, и каква е гаранцията, че за тази цена е от истинско мляко?
Кашкавалът пък си съвсем узрял и за паниране се оказа чуден.
За яйцата не съм казвала, че са домашни, нито пък съм си го помисляла, но в магазина няма яйца по 18 ст размер L.
Аз се водя по вкуса, не по цената. Цената няма да ме убеди, че продукта е истински. Важното е, че са ми вкусни и ми напомнят на едновремешните продукти.
А къде е този магазин на Лесидрен в Младост?

# 513
  • София
Взимала съм краве сирене от Млекаря 75 и съм го тествала със синьо сирене /по технология прочетена тук/. Стана на пихтия и плесен не се прехвърли. В магазина им има и сирене по БДС, но не съм купувала от него. Цената му като тази на Маджаров и не си заслужава замяната.

# 514
  • София
Евтино и качествено са две несъвместими понятия.

Например

Нито сиретето, нито кашкавала, да не говорим за киселото мляко на Млекаря 75 са качествени, да не говорим пък за вкусни. Не се заблуждавайте, не са от собствена ферма или истински. Пробвала съм почти всичко, киселото мляко оставя един такъв послевкус на тебешир, сиренето е безвкусно и се троши на поразия, но за сметка на това е бъкано със сол, кашкавалът е мек, неузрял и пресолен, яйцата са си 1 към 1 с магазинските. Изобщо не си заслужава, колкото и евтино да ги продават. То е ясно и защо са евтини, де.

е едно към едно моето мнение, но за млечни продукти Вършец.
Пълна скръб.

Напоследък забелязвам нова мода сред търговците, а именно отваряне на т. нар. "Млекарници" и лансирането на продуктите, които продават в тях като "качествени" и "собствето производство" или "от мандра". И съответно въпросните Млекарници са пълни с хора, които мислят, че истинско кисело мляко или сирене/кашкавал/ масло могат да са на минимална цена, а да са от чисто мляко, добре узряли и т.н.
Самата дума Млекарница сякаш привлича потребителя като с магнит ...
Докато има балъци ще има и тарикати.

# 515
Ние купуваме сирене Елена, тъй като ни е на близо ходим направо от градчето Simple Smile Пред мандрата си имат фирмен магазин, та от там взимаме и сирене и кашкавал Simple Smile

# 516
  • Варна
Краве , овче и козе сирене ''СЪЕДИНЕНИЕ''

# 517
От около месец  не мога да намеря козе сирене на Съединение в София...В магазините, където купувам, има само краве и овче. Питах продавачките - не доставяли козе в момента...Някой има ли инфо по въпроса.

# 518
  • Варна
питай в мандрата
0318 / 22160

# 519
Ние купуваме сирене Елена, тъй като ни е на близо ходим направо от градчето Simple Smile Пред мандрата си имат фирмен магазин, та от там взимаме и сирене и кашкавал Simple Smile

Ако щеш вярвай, но това продавано там няма много общо с това разпространявано по големите вериги, например в София  Crazy Взимали сме не веднъж от Елена директно - много вкусно е наистина, от тук - изобщо не ни харесва.

Аз сега не ям много сирене, но като започна пак ще се върна на Съединение и/или Маджаров. Меклер не е лошо, снощи взимахме, но първите две са по-добри  Wink

# 520
Мъ℘♥Мяɣ това имах предвид, че е коренно различно Simple Smile а и цената му е друга  Laughing

# 521
  • София
artemida70, и при нас в BMB Дианабад вече рядко има козе на Съединение, но през 2 седмици някъде поне зареждат.

Да използвам темата да ми препоръчате хубава марка извара.

# 522
  • гр. София
Иля, аз харесвам на вкус най-много изварата на Olympus. Уж няма консерванти, но отдавна не съм взимала и се надявам да не са я развалили. Продават я и в ВМВ Дианабад.

# 523
Намерихме човек в Белослав, който отглежда овце. Купуваме вече няколко пъти сирене от него. Невероятно е! Обаждаме се и си поръчваме прясно. След 2-3 дни е готово. Обикновено взимаме по 10 кг. Дава го в кофа със саламура. На следващото поръчване просто връщаме празната кофа и взимаме пълна. Вярно, че не е много евтино (10 лв/кг), но определено е прясно овче сирене, без "допълнителни екстри". И в магазина продават сиренето на горе-долу такава цена, но никога не можеш да си сигурен какво купуваш и ядеш. Взимахме и кисело мляко 1 път, за пробата. И двамата ММ сме единодушни - точно както го правеше баба навремето Heart Eyes

# 524
  • София
Илима, купих си Олимпус и много ми хареса, чак се замислих, дали наистина съдържа само суроватка и сол, страшно вкусна.  Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт