Какво сирене да си купувам?

• 240 941
  • 888
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Купувам само на Маджаров кравето сирене, много е вкусно.

# 61
  • София
   Аз да се поправя, че съм писала сирене Матана, но днес като го загледах се оказа,че е Матанд.

# 62
  • В светлината на слънцето
Къде има в метални кутии Елена, заглеждах в Метро и Била  и невидях?

Аз специално го купувам от Фантастико в Скай сити, че ми е най-близо. Предполагам, че го има в другите им магазини от веригата. Намирала съм го и в малки квартални магазинчета, но по-рядко. Може би, защото е съвсем малко по-скъпо - в рамките на 0,50-1 лв за килограм. Не е болка за умиране, но сиренето е хубаво и доста по-различно от онова на Елена, което е в насипно състояние или във вакуум. Peace

# 63
Аз съм най-големият фен на сирената на Бор Чвор, и кравето и овчето...особено овчето ми се е случвало да изям по 200-300гр. ей така без нищо...разкошно е, но във Варна нещо не ги откривам напоследък newsm78 newsm78

# 64
Такаааа....
Може ли някой да ми каже каква е тая гадост дето я бутат навсякъде по сирената...

Калциев двухлорид?

# 65
  • Варна
Аз съм най-големият фен на сирената на Бор Чвор, и кравето и овчето...особено овчето ми се е случвало да изям по 200-300гр. ей така без нищо...разкошно е, но във Варна нещо не ги откривам напоследък newsm78 newsm78
Аз пък на киселото им мляко 3.6 %. Невероятно е! Обаче сиренето им (вакуумирано) мирише малко странно и не се одобри у нас. Иначе го намирам основно в Пикадили, там продават и на щанда насипно.

# 66
Такаааа....
Може ли някой да ми каже каква е тая гадост дето я бутат навсякъде по сирената...

Калциев двухлорид?

Регистриран е като хранителна добавка Е-509, в групата на емулгаторите. Счита се за безвреден.
В млечната промишленост се използва като сгъстител при производство на ферментирани млечни продукти, повишава добива на краен продукт. Компенсира ниското ниво на калций в млякото, а също и загубата му след пастьоризация.
Калциевият дихлорид има и фармакологично значение, използва се при недостиг на калций в организма и като противоалергично средство.

http://www.otgovor.bg/82446/kalciev_dvuhlorid_cacl2.html

В бялото саламурено сирене би следвало да има само калциев двухлорид, който се използва за пресичане на млякото и за получаване на т.н. сиренина,която зрее и след 45 дни сиренето е годно за консумация.Всякакви други отклонения в производството водят до производството на НЕКАЧЕСТВЕНО БЪЛГАРСКО БЯЛО САЛАМУРЕНО СИРЕНЕ,защото продуктът няма да съответства на изискванията на националния стандарт.

http://btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=141289

# 67
L!n   Hug Благодаря ти!
Дали от това ми е хрупало.....Нещо да не е било разстворено както трябва.... newsm78

# 68
  • Под гъбата
L!n   Hug Благодаря ти!
Дали от това ми е хрупало.....Нещо да не е било разстворено както трябва.... newsm78
Аз пък мисля че, трябва да спреш да се замисляш какво ти хрупа а да си представиш, че е сирене с росна тревица /салата/ и най важното с незаменими подобрители! Embarassed Laughing Най важното е да има някакъв стабилен БДС стандарт и да се подобрят качествата на хранителните продукти у нас.

# 69
Аз пък мисля че, трябва да спреш да се замисляш какво ти хрупа ..........Най важното е да има някакъв стабилен БДС стандарт и да се подобрят качествата на хранителните продукти у нас.
Замислям се да ти кажа честно,защото като купя такова сирене с"хрупки" и  Sick
А БДС не вярвам да сложат както едно време....Сега е по-важно да има количество,а не качество на храната...

# 70

[/quote]
Аз пък мисля че, трябва да спреш да се замисляш какво ти хрупа а да си представиш, че е сирене с росна тревица /салата/ и най важното с незаменими подобрители! Embarassed Laughing Най важното е да има някакъв стабилен БДС стандарт и да се подобрят качествата на хранителните продукти у нас.
[/quote]
Не мисля,че може да спреш да мислиш за хрупащите неща в сиренето.Попадала съм на такова и като очакваш да вкусиш нещо меко и маслено,а в същото време ти стърже на зъбите просто е отвратително.Сега си мисля,че след като задължиха в магазините да отделят продуктите с растителен и животински произход по рядко се среща това хрупащо сирене.

# 71

Сега си мисля,че след като задължиха в магазините да отделят продуктите с растителен и животински произход по рядко се среща това хрупащо сирене.
Ама аз не съм купувала от витрините с добавени растителни мазнини....Уж е от другите продукти.....Пък и вакуумирано купувах,дето е по-скупо от насипното и пак хрупаше  ooooh! Насипно,вакуумирано все един дол дренки.........Затова пуснах темата,та дано разбера повече.....

# 72
До колкото зная наистина това хрупащо нещо се дължи на не добре разтворените съставки и най-вече на сухото млако в сиренето.Даже на мен ми прилича като едра сол.

# 73
  • В сърцето на живота!
Аз пък се чудя какво искаш да кажеш с това че ти "хрупа"....как ти хрупа?Като да ядеш фъстъчки (примерно) ли? newsm78 Rolling Eyes

# 74
Аз пък се чудя какво искаш да кажеш с това че ти "хрупа"....как ти хрупа?Като да ядеш фъстъчки (примерно) ли? newsm78 Rolling Eyes
Ами хрупа! Аз го оприличавам на креда(тебешир) все едно,че има вътре....Едни такива зрънца,които хрупат...Много е гадно поне на мен....

Общи условия

Активация на акаунт