Какво сирене да си купувам?

  • 240 952
  • 888
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 2 871
Това сирене "Ракево" има ли го по големите вериги магазини и как изглежда?

# 796
  • Мнения: 309
На мен напоследък много ми се услажда козето. По-плътно, с повечко калции...

# 797
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
На мен напоследък много ми се услажда козето. По-плътно, с повечко калции...
Но пък с по-малко фолиева киселина от останалите видове. 

# 798
  • София
  • Мнения: 302
Това сирене "Ракево" има ли го по големите вериги магазини и как изглежда?
Не съм сигурна, не съм го срещала, но и аз не пазарувам в големите магазини често.

[/quote]
Това "Ракево" са магазините Вършец за млечни продукти, нали?


Почти, едно време бяха заедно, но се разделиха. На нашия пазар (Кр. Село) има и 2-те мандри и смело твърдя, че "Ракево" е по-добрата и истинска!

# 799
  • София
  • Мнения: 10 858
Нелинчето, благодаря  bouquet
Аз Вършец изобщо не вкусвам, ужасни са ми, затова попитах. Нищо истинско не виждам в тях.

# 800
  • София
  • Мнения: 717
Има ли калциев двухлорид в сирене Ракево? Аз имах големи надежди за Съединение, но и в него има.

# 801
  • София
  • Мнения: 302
Има ли калциев двухлорид в сирене Ракево? Аз имах големи надежди за Съединение, но и в него има.

Честно да кажа не съм виждала, но в някой видове кашкавал съм и не купувам от тях  А и с едната продавачка се сближихме и тя ме съветва какво да вземам и какво не Peace

# 802
  • Мнения: 1 464
Има ли калциев двухлорид в сирене Ракево? Аз имах големи надежди за Съединение, но и в него има.

Аз също избягвам сирена с  калциев двухлорид, непрекъснато чета по етикетите... ooooh! Онзи ден от избиране попаднах на Боженци, пакетирано, в което нямаше, но дали е хубаво това сирене newsm78. Ползвала съм сметаната им, харесва ми....

# 803
  • Мнения: 309
На мен напоследък много ми се услажда козето. По-плътно, с повечко калции...
Но пък с по-малко фолиева киселина от останалите видове. 

Нея си я набавям и от други източници Simple Smile

# 804
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Аз само уточнявам, надявайки се информацията да е полезна.  Peace

# 805
  • Мнения: 20 885
Днес взех от магазина на Ракево на Женския пазар, краве, козе и биволско сирене. Краве сиренето е гладко отвътре, няма шуплички и се чудя това добре ли е или не.
Също и докато се прибера, беше пуснало не малко вода в пликчето.  Thinking

# 806
  • Мнения: 4 589
Аз от години взимам на Маджаров, най ни харесва като вкус. Понякога е много маслено, друг път е по-меко, но децата най го харесват.

# 807
  • Мнения: 309
Аз само уточнявам, надявайки се информацията да е полезна.  Peace

Да, благодаря  Wink . Мисълта ми е, че за момента ми е по-вкусно.

# 808
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз от години взимам на Маджаров, най ни харесва като вкус. Понякога е много маслено, друг път е по-меко, но децата най го харесват.

И у нас напоследък се тачи много Маджаров.
Ама имам съмнения, че не е много истинско....
Оня ден като свалих капака на кутията и върху него имаше един пръст от нещо подобно на мас....
Направо....
Не знам....  Sick

# 809
  • Варна
  • Мнения: 4 278
Калциевият хлорид е хранителна добавка позната под номер E509. Добавката се ползва за увеличаване на твърдостта, като регулатор на киселинността и като източник на калций в храните. E509 няма странични реакции и няма данни да е вреден, когато е поет с храната в разумни дози.
В СЪЕДИНЕНИЕ със сигурност е в разумни дози щото със сигурност сиренето не е прекалено твърдо , а и то  зрее достатъчно по естествен начин.

Общи условия

Активация на акаунт