Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 148
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Разград

Мах-мама, тези красоти от същото тесто ли са?

От същото е.Какво те притеснява в рецептата?Дай да разнищим нещата.

Рали,много ти е хубава питката,няма от какво да се притесняваш.  bouquet

# 361
От същото е.Какво те притеснява в рецептата?Дай да разнищим нещата.
Ами стана на шупли, не на конци. Нямаше вкуса на погача, по-скоро на хляб и не се надигна много. Не знам защо като правя нещо с кисело млеко не ми стават хубави нещата. Къде бъркам?
Как я оформяш? Да не би нещо при оформянето да я сплесквам  newsm78   А може и да не улучвам точното количество брашно

# 362
  • Разград
Бони,така,както го описваш,ми прилича на превтасало тесто.Не е и от оформянето,всякак съм го въртяла и оформяла,все е ставала.Ако тестото е било много меко,може би от там е превтасало.

# 363
Нямам питка да ви покажа но искам да ви пожелая весело посрещане на новата  година  ura dazzler1  bigdance2. И да сте  живи и здрави до година до амина  и да правите още по-големи красоти.Чао  до след една година.Наздраве Wine Glass в новогодишната нощ от мен.

# 364
Мах-мама, хвърлям се в предизвикателството, пък каквото стане.

Благодаря на всички за съветите през тази година  smile3525

Пожелавам ви весело посрещане на Новата Година и нека ни донесе повече доброта и усмивки!
Наздраве     cheers

# 365
Влизам за да ви пожелая ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕ!!!!
Нека имаме силата да запазим усмивката и доброто, за да бъдем щастливи. Обичайте се, защото по-хубаво от любовта няма и носете светлината от празниците в сърцето си през цялата година.
Тези празници ми се случиха доста неприятни и невъзвратими моменти, така че всичко, което съм снимала ми е като в мъгла.
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА

# 366
Весело посрещане на 2010 година и от мен!   Hug Hug

Днес мъжо готви всичко  Crazy, от вчера е замесил тестото  Simple Smile, сега пак втасва и ще пече питката той!
После ще ви я похваля, ако става за ядене де!  Laughing

# 367
Здравейте, незнам дали ще намеря някой тук по това време, но съм доста начинаеща в месенето, т.е. престраших се да правя тестени изделия едва след като ми подариха машина за хляб. Сложила съм продукти за питка, в рецептата има яйце, кис. млако, масло, суха мая ит.н. Въпроса ми е - трябва ли да чакам цялата програма за тесто, която е с втасване или мога да спра машината по-рано, напр. когато е втасвало половин час да речем, щото после като се оформи пак ще втасва или трябваше само на замесване за 14мин. да го сложа  newsm78. Ще съм много благодарна, ако има кой да ми помогне  Embarassed. Пожелавам весело посрещане на празника и една успешна и щастлива Нова Година на всички ви  Hug И Наздраве!

# 368
  • ГОре на черешата...
Bobby_Alex , на моята машина програма "Тесто" меси 30 мин и втасва 1 час. През лятото, когато е доста топло, оставям да втаса 30-40 мин, но през зимата винаги оставям програмата докрая. После вадя, оформям, втасва си пак и пека.
Няма да превтаса, спокойно Peace.

Момичета, желая ви незабравимо изкарване на празника и една здрава, честита и щастлива Нова година!

# 369
Здравейте момичета,искам да ви питам нещо относно маята.Дано има някой в този час да ми отговори.

Моята бг мая свърши и пратих мъжо на супера да купи от тук,обаче има два вида.Единият вид е за солени теста,другия вид е за сладки теста.Така пише на опаковките.За солени теста е свършила ,казах на мъжа ми да купи за сладки теста.Аз питка ще правя,длаи ще има проблем с тази мая?На пакета пише ,че съдържанието е мая за хляб,емулсионант(Е-491) и вода. маята е суха в пакет от 500 гр.
Пише също ,че се прибавя при първото месене на тестото.Благодаря предварително.

Весело посрещане на Новата Година!!!!

# 370
  • ГОре на черешата...
mishonka95 , не съм чувала за два вида мая Thinking...давай смело, най-много леко да сладни питката, ама така пък ще ви е сладка годината Peace!

# 371
  • На планетата Земя
Mishonka95, според мен няма да имаш проблем с тази мая.

Момичета, желая ви весело посрещане на Новата година!  bouquet Heart Eyes

Аз по празниците имах голям проблем с компютъра, където са снимките, затова ще се показвам след празниците.

# 372
Весело изпращане на старата и посрещане на Новата 2010-а година!
Това е за последно от мен:

# 373
 Идвам с благодарност и признателност за Краси   love001
 Правя питката за втори път и провали няма,първият дори не успях да я снимам  Grinning

изглежда сложна,но стана бързо и е фантастична   bouquet

Весело и незабравимо посрещане на новата 2010година!

# 374
Момичета, прекрасни са ви питките!
Аз снощи си забърках тестото за баницата, намазах с олио и покрих с фолио и го сложих в хладилника. Сутринта го пуснах да се стопли малко в микровълновата и баницата ми стана страхотна. Корите се точеха много лесно, без да се късат. Дали защото използвах брашно за баници или защото е престояло цяла нощ в хладилника, но съм много доволна.
Желая ви весело посрещане на 2010 г.!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт