Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 189
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ти Венета, точно това исках да чуя!  Hug

# 346
Здравейте!
Аз на бързичко минавам да се похваля-днес за първи път правих домашна баница и се получи чудесна!

Може ли рецептата, искам утре да направя. Твоята изглежда чудесна! Simple Smile

Hug
Извинявай,че се забавих с отговора Embarassed
2 яйца
2с.л. олио
2с.л. мас
3с.л. кисело мляко
4ч.ч. брашно
1 жълтък за намазване
сирене

Начин на приготвяне:

От изброените продукти се замесва средно меко тесто.Разделя се на 5 топки,които се намазват с олио и се оставят да починат за 10-15 мин.След това  всяка топка се разточва на тънка кора(да може да се чете през нея),намазва се с олио и се поръсва със сирене.Корите се навиват на руло и се нареждат в намазнена тава.Към отделеният жълтък се прибавят две с.л.олио.С получената смес се намазва баницата.Пече се в предварително загрята фурна на 180°С.Когато се извади от фурната се напръсква с вода и се покрива с кърпа за 5-10 мин.

Петка,Дитсан много красиви питки   bouquet
Ева,много апетитно изглежда   bouquet!Чак ми се прияде Blush

Алина,забравих да кажа,че става малка баница с тези продукти.Ако искаш увеличи дозата.И да  кажеш какво е станало после Wink

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 23:10 от nolita

# 347
Едно време продавали ли са готово тесто?  newsm78
Момичета, питките ви са страхотни!
Аз най- много около НГ една баница със сирене с точени кори да врътна и затварям кепенците на питките- ще правя само хляб за домашните, че почвам диета...  Whistling

Просто споделих с вас вкусните си милинки Rolling Eyes
Колкото до ...."готовото тесто "си е от мързел да си направя домашно Joy Joy
А въпросът ти е ....заядлив,меко казано.Що така бе ....Миме?

# 348
Момичета,страхотни питки сте направили!  Hug  bouquet
Вени, говориш за баня Филипово ли?Там правеха закуски и то до скоро /до миналата година/ преди да бутнат банята.Ако става въпрос за нея.../то май другаде нямаше да пекат закуски/ ,ще попитам свекърва ми.Нейни познати работиха там едно време и сигурно знаят рецептата. Peace
За колко "едно време" става въпрос всъщност?

# 349
Здравейте момичета, предполагам, че утре всички ще месите питки. Аз се чудя по коя рецепта да замеся. Винаги правя Болярската, че е изпробвана, но този път ми се иска нещо ново да пробвам.
Бихте ли ми препоръчали друго така лесно и вкусно тесто?

# 350
Здравейте момичета, предполагам, че утре всички ще месите питки. Аз се чудя по коя рецепта да замеся. Винаги правя Болярската, че е изпробвана, но този път ми се иска нещо ново да пробвам.
Бихте ли ми препоръчали друго така лесно и вкусно тесто?

bonni, пробвай ако искаш с тестото на мах-мама, много лесно се работи с него и стават чудесни и вкусни питки. (рецептата е в моя пост)

Питката за днешните ми (вече вчерашни) гости от същото тесто.

Последна редакция: чт, 31 дек 2009, 19:52 от labrex

# 351
  • забравих си мисълта...
Dodyniki, става дума за още малко назад във времето. Там, (на отсрещната страна на баня Филипово, то когато правеха милинките, банята си беше все още баня и даже дълго още след като закриха тази пекарница),та там под една къща имаше хлебарница и до нея ги правеха. Мисля даже, че и други неща правеха. Аз бях много малка тогава едва си спомням, помня че имаха и касетки за хляб от дървените. Но милинките ги помня. А ти ако си от Пловдив, аз като си дойда на пролет може би или лятото най-късно ще се радвам да се видим.

Labrex,  снощи правех, по-правилно ще е да кажа правихме твоята  сръбска погачица. Стана много вкусна, но като реших да я извадя от тавата всички питчици се разделиха поотделно. Мисля, че проблема беше в това, че я правих при дъщеря ми, а на нейната печка почти не съм пекла, затова не знам как пече точно и я пекох на 180°, а е трябваше със сигурност на повече. Но може да се дължи и на маслото, в смисъл, нормално е като са така намаслени отделните питки, после да не залепнат една за друга. От друга  страна забравих да взема от вкъщи сусам, но пък я поръсих с една българска трапезна чубрица, която е много ароматна и приятна и на вкус стана невероятна, но нямаше как да не стане след като и Вивиен и Лаурент ми помагаха. Всеки омеси по 4 топчета и аз ги разтегнах на ръка, че дъщеря ми и точилка няма, абе какво да ти кажа, цяла история покрай твоята питка, но пък е мнооооого  вкусна.

Иначе баклавата стана без грешка, парченце ще ви покажа догодина, ако ми се предостави възможност да снимам и ако остане нещо, че нещо много и´се канят.

Момичета пожелавам ви весело прекарване и щастлива Нова година.

Последна редакция: чт, 31 дек 2009, 06:38 от Venetta

# 352
Спешен въпрос 1 пакетче прясна мая от 42 грама за колко кг брашно стига?

# 353
Спешен въпрос 1 пакетче прясна мая от 42 грама за колко кг брашно стига?

По принцип за 2 кг, на някои пакетчета си го пише. Ама като не знам каква е маята newsm78

Venetta , няколко пъти съм я правила, не се е разпадала, но парченцата се отделят на питки, както са сложени, като я разчупвам. Може и повечко масло да си сложила, всъщност не знам защо Grinning, важното е, че ви е харесала. Тя, тая погачица, не е много представителна, но наистина е много вкусна, пък с шарена сол съвсем. Радвам се, че си направила.  bouquet

# 354
В началото на темата трябва да има предупреждение с големи червени букви: ВНИМАНИЕ, МОЖЕ ДА СЕ ПРИСТРАСТИТЕ КЪМ МЕСЕНЕТО!!!  Simple Smile
Пожелавам на всички вас весело да посрещнете Новата година и следващата да e още по-успешна от тази! Simple Smile

Ето последните ми изделия за тази година:

# 355
  • Разград
Днешните ми питки

# 356
  • забравих си мисълта...
Маслото точно го претеглих Labrex, но всъщност щом и при теб се отделя на питчици, значи не е станало нещо необичайно. Да ти кажа аз винаги гледам да си купя от тази чубрица, като съм си в България и я ползвам само в такива случаи за директна консумация. Ако готвя нещо не я харесвам в ястието, но така с хляб и масло е супер. Следващия път може да опитам да направя от същото тесто отделни питчици, пак така потопени в масло, но изпечени самостоятелно и при оформянето няма да ги сплесквам толкова, a отгоре ще им сложа от тази чубрица смесена с малко натрошено сирене. Смятам, че ще станат убиец.

max-mama   bouquet

# 357
Олеле, невероятни неща сте сътворили пак, поздравления  Hug  bouquet
Чак ме е срам да си покажа снощната питка, от която останаха 2 парченца за закуска  Blush
http://media.snimka.bg/5200/016654526.jpg

Весело посрещане на Новата година   bigdance2

# 358
  • забравих си мисълта...
Rallii,  питката ти е чудесна, а и щом са останали само две парченца, значи нямаш причина да се оплакваш   bouquet

# 359
Лабрекс, мерси. Да си призная, веднъж го пробвах това тесто, но нещо не ми се получи и сега ме е страх да не се изложа точно за новогодишната трапеза.  Нещо с киселото млеко не съм на ТИ.

Мах-мама, тези красоти от същото тесто ли са?

Общи условия

Активация на акаунт