Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 215
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • под тепетата
  • Мнения: 11 112
Прекрасни питки, милинки...И аз съм хвърлила око на погачицата на labrex. Да попитам обаче за диаметъра на тавата за печене?

# 436
  • Мнения: 22 867
Прекрасни питки, милинки...И аз съм хвърлила око на погачицата на labrex. Да попитам обаче за диаметъра на тавата за печене?

Моята е 24 см диам.

# 437
  • под тепетата
  • Мнения: 11 112
Благодаря,  labrex! Значи ще пека в тортената откопчаваща се форма.
 Благодаря и за хубавата рецепта за питка цвете на Краси.мира и за подробните указания на max-mama за втасване и печене на питка    bouquet. Отскоро имам нова фурна и се чувствам като абсолютно непипала печка  Sick  Все още си меся на ръка , но новогодишната питка се получи страхотна!  Следващият път ще опитам да опека питката в плоска тава, защото и аз забелязах в посочения линк, че цветето се получава по-хубаво така. Дано само не се раздуе накъдето си иска.

# 438
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, Nolita , Mnogoznaeva, Rossonera, разкошни питки и милинки но всички сте безмилостни, безмилостни и пак безмилостни  Crossing Arms!!! Големи подстрекателки сте, нямате милост и това е  Crossing Arms.
Ето и от мен хамбургерите на Labrex.



Labrex, моето съкровище днес на закуска като каза "хам" и един хамбургер се "изхамка" набързо. Аз нали ги направих вместо 8 броя 12, та никак не му беше проблем да унищожи 2 бр. за нищо време. Joy Joy Joy.  
 
 

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 16:44 от Venetta

# 439
  • Мнения: 22 867


Labrex, моето съкровище днес на закуска като каза "хам" и един хамбургер се "изхамка" набързо. Аз нали ги направих вместо 8 броя 12, та никак не му беше проблем да унищожи 2 бр. за нищо време. Joy Joy Joy
 

Venetta, и вкъщи така ги "хамкаме", както са 8.  Grinning Чудесно изглеждат и твоите, хубави хлебчета са и на вид и на вкус!  bouquet

# 440
  • София
  • Мнения: 1 230
Момичета изядох си монитора да знаете,ще почвам да ви идвам наред на гости ще видите вие  Whistling.Поли откъде я изкопа тази питка,гледах плакнах очи ма се отказвам да я правя.Нямам шансове с тия цветчета  ooooh!. Рали ама аз сериозно искам рецептата за този тутманик,как ми се прияде newsm64 ,веднага давай насам.Сега съм болнични и имам мерак за готвене. Grinning

# 441
  • Мнения: 310
Да си покажа содената питка за бъдни вечер със закъснение, че нямах достъп до компютър и интернет

слънчева пита по рецепта от една стара книга
кренвиршки, по рецептата за едни кифлички - в тестото има брашно, мляко, мая, олио, сол и интересното е че се разтопява в тавата цяло пакетче масло и като се изпекат кифличките имат вкус малко на многолистно тесто

# 442
  • Мнения: 1 795
Давам я рецептата, малкия още спи и няма кой да ме дърпа  Laughing
Обаче да не ми се смеете много - бях тръгнала тогава да правя Барабойник (ползвах 2 яйца - 1жълтък за намазване и останалите 1 жълтък и 2 белтъка в тестото), но малкия така хубаво си играеше сам, че аз хубаво разточих кората на тъничко и я намазах с останалата плънка от предния ден за тиквеник, навих (тук и той помогна  hahaha), намазах с жълтък+олио+оцет, наръсих захар и пекох в предварително подготвената правоъгълна тава, застлана с хартия за печене на 300оС около 30-35мин. Всичко пека в студена фурна, ако изрично по рецепта не е отбелязано друго, тиквеника и него в студена, като го сложих, тогава включих.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:19 от rallii

# 443
  • София
  • Мнения: 1 230
За какво да ти се смея-важното е че си го направила страхотно,така ми идеше да си гризна(потекоха ми лигите да знаеш).Ще се пробвам аз,ще видите вие.Цял ден чета тука разни рецепти и си копирам в една папка,ще има да си меся до догодина  JoyАма аз ще ви почерпя после.

# 444
  • Мнения: 148
Здравейте момичета.
qgodka видях че коментирате питка ЦВЕТЕ затова ще ти дам един сайт в който е показано със снимки как се приготвя стъпка по стъпка,много е лесно само че е месена  в хлебопекарна.
Аз ще я правя за 08.01 и ще докладвам какво е станало.

http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/

# 445
  • Мнения: 5 162
Здравейте момичета.
qgodka видях че коментирате питка ЦВЕТЕ затова ще ти дам един сайт в който е показано със снимки как се приготвя стъпка по стъпка,много е лесно само че е месена  в хлебопекарна.
Аз ще я правя за 08.01 и ще докладвам какво е станало.

http://gourmandine.ro/aluaturi-sarate/paine-floarea-soarelui/


И аз и "хвърлих око" на тази чудесия, преведох си съставките, но само едно ме притеснява - как са пече? Ясно се вижда от снимките, че я реди върху подвижен плот от тава и върху хартия, така и втасва, но после? Премества ли я в по-голяма - примерно 30-32 см. когато вече е втасала втори път (това става трудно) и е готова за печене, защото стандартните форми с подвижен плот са 26 см., като за торта, а на мен такава ми се вижда тук формата. Ясно прочетох, че авторката пише и предупреждава, първите 5 топки да се разточват с диаметър от 22 см, за да остане 4 см. място открая, като се обърнат лъчите. Вижда се ясно и на снимките. Значи формата и е наистина 26 см. Като гледам и лъчите и доста изкачат от формата при второто втасване, така че едва ли е успяла да пече там.
Това само малко ме обърква и не ми е ясно, иначе не ми се вижда кой знае колко сложна, въпрос на "изпипване" е. Аз си мислех да я направя в моята си стандартна тава 30 см. - там ще ги сложа, там ще ги обърна и наредя. Май ще е най-добре, а не както е посочено тук.

# 446
  • Мнения: 293
Имам въпрос относно брашното . Днес пратих милото да ми вземе един пакет и въперки, че получи точни и изрични указания  се върна естествено с грешното брашно  Crazy Хем си го знам... Брашното е на Велико Търново тип 700. Въпросът ми е мога ли да го използвам за месене и има ли особенности при работа с него.Четох , че от него се прави хляб Добруджа  newsm78

# 447
  • Мнения: 22 867

И аз и "хвърлих око" на тази чудесия, преведох си съставките, но само едно ме притеснява - как са пече?

rossonera , правила съм питката, досега я търсих, намерих и рецептата, която преведох, ако искаш погледни ТУК, под рецептата съм посочила и руски източник. Най-добре е да се оформя в тавата, в която ще се пече. Трудно е прехвърлянето и се обезформя. Като направиш първата купчинка кори една върху друга, слагаш ги в тавата за печене и там режеш и оформяш. После с другата купчинка кори по същия начин и накрая най-лесното - топката в средата. Няколко пъти съм я правила тая питка, все различна ми се получава. Тая на снимката е средна хубост.
А всъщност, не знам дали рецептите са еднакви за тестото, но можеш да сравниш.

# 448
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Лабрекс,добре,че пусна друг линк към тази питка,че на другия постоянно ми блокира компютъра и не успявам нищо да видя.За въпроса на Полин едва успях от третия път,но сега не става и не става.Та,видях за какво става въпрос,интересно ми беше.
rossonera ,чудесна погачица. Peace
Венета,много апетитни. Peace Аз не смея да слагам семена,че моят син като ги види и отказва да яде.
suni4ka ,много красиви произведения. Peace
Браво,момичета.  bouquet

# 449
  • Мнения: 1 283
Честита Новата година момичета!!!! Желая ви много здраве, щастие, добри деца, любящи половинки и всичко останало, което се купува с пари!

Много време ме нямаше от Бъдни вечер, но толкова неща накуп ми се случиха, че едва ли бих повярвала на някой ясновидец ако ми го беше предсказал  ooooh! На 24 - линейки, които не дойдоха, на 25 - наша роднина почина, на 26 - погребение, на 27ми - малкия с 40 градуса температура, айде пак "бърза помощ". Още ходя, като лява пчела, а от вчера и големия се разболя  ooooh! Така, че на 24-ти питката, която ще ви покажа, нямах сили за нищо, а не се ли прави със желание и спокойствие, нищо не става. Ето и резултата - постна питка с паричка, падна се на малкия.

Общи условия

Активация на акаунт