Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 320
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви! Но искам да ви кажа, че вие сте ми вдъхновението  Grinning

# 541
Момичета страхотни питки сте сътворили.  bouquet

Аз както обещах, днес направих пак питката и снимах стъпка по стъпка. Ето днешния резултат:

Стъпка по стъпка: http://steisi.multiply.com/photos/album/6#photo=127

# 542
Венета, Макс мама, Мама Пух, благодаря  Hug

# 543
polin_a ,  цветето ти  е супер ! newsm10 Тестото , сама си усетила,че е било малко меко и за това рисунъка е леко слят.В тази връзка аз се колебах доста какво да правя.В рецептата брашното е 750  гр. - много за една мая , малко за 2 ( аз ползвам сухите на д-р Йоткер) , водата 250 гр - пак за никъде  newsm78  В крайна сметка сложих 2 маи , но увеличих течносттс със 100 мл и спазих грамажа на брашното.В резултат получих много твърдо тесто , което след 20 мин. здраво месене на ръка се отпусна и придоби приятна за работа консистенция.

Брашното на Мелко има консистенция почти на нишесте . Получи се чудесно тесто , което омесих значително по-бързо и по-лесно от другото.Много е финно и приятно за работа!Доволна съм bowuu Наложи се обаче да излезем непредвидено и за това метнах тестото във формата за хляб и го изпекох така за по-бързо.Снимките утре ,че не успях да ги сваля от фотоапарата днес  Blush

Ихааа  , stasi76 , изтървала съм ти обещанието , но отивам веднага да видя как става чалъма ! Мерси   bouquet

# 544
  • Bulgaria-Italia
Стаси 76  отново се  е получила чудесно .Благодаря за подробното обяснение за оформянето   bouquet

# 545
Момичета страхотни питки сте сътворили.  bouquet

Аз както обещах, днес направих пак питката и снимах стъпка по стъпка. Ето днешния резултат:

stasi76, чудесно си го показала!  bouquet А резултатът ти е превъзходен.  chef

# 546
stasi76,много ми харесва как се е получила питката!Задължително ще пробвам този начин на навиване.Много ефектно се получава Heart EyesБлагодаря за подробното разяснение  bouquet
rossonera,malkaMaMa,nordina bouquet Много хубави питки!
ditsan ,вкусни кифлички  bouquet
На мен ми трябва рецепта за царевична питка.Ако някой знае да казва Crazy

# 547
  • забравих си мисълта...
Ditsan, разкошни кифлички.
Nordina, питката ти е превъзходна.
Rossonera, MalkaMaMa,  възхищавам се на търпението ви, да оформите питките си с толкова еднакви фигури, чудесни са.
Polin_a  и твоята питка не отстъпва по красота и вкус на останалите, комплименти за сръчността ти и на теб.
Stasi76, чудесна питка отново, благодаря за подробното разяснение.
Момичета    bouquet

# 548
Стаси, страхотна е Peace! И е чудесно, че си снимала стъпка по стъпка за всички да видят нагледно кое как става Hug!

Каприз, благодаря ти за мнението Hug!
Аз вече писах и в една друга тема по повод на брашното. Даже си мисля, че по рецептата беше 700г, като тестото не можа да го глътне при замесването цялото. Въпреки това добавих още малко, после при оформянето на топките пак, и виждах, че е меко и иска още, но не посмях. Отчитам го като грешка. Ето защо не трябва рецептите да се следват сляпо, а трябва да се осланяме на собствената си интуиция. Но пък от грешките се учим Hug.

Вени, благодаря ти и тук Hug!

# 549
Stasi76, питката ти е невероятна - благодаря за подробното обяснение   bouquet

# 550
  • Разград
stasi76bouquet .

# 551
Стаси76,благодаря за подробното разяснение  bouquet, оформянето е много интересно и следващият път ще направя питката по твоя начин!

# 552

Стаси   bouquet, много ми  хареса начина на оформяне и благодаря ти, че си  снимала процеса. Сложих я на първа страница, да е в помощ на момичетата.
Момичета, страхотни питки   bouquet  Полинче, ако искаш вкусна питка, направи я с по-малко брашно и я усучи, като на Стаси питката или Болярската питка. Тогава не е нужно да е красива на вид, защото си има конци, но ако държиш да я носиш за подарък или да имаш някаква форма на питката, омеси по-твърдо брашно. От обикновено тесто да я направиш, само с вода и без яйца, пак става, да не би хляба да не ти е вкусен, като е правен със желание. Hug

# 553
Момичета страхотни питки сте сътворили.  bouquet

Много ми харесва оформлението!

Задължително ще го пробвам!

Hug

# 554
stasi76, питката е разкошна   bouquet другия път така ще я правя и аз. Може ли само да кажеш по коя рецепта е тестото?
Ще ви помоля и за линк с рецептата на тестото на  max-mama, гледах на първа страница, но не го номирам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт