Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 158 296
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти за отговора Лабрекс,отивам да си търся друга рецепта тогава,няма да и развалям вукса сега. Sad

Диана, няма да я развалиш, и с маргарин става, самото тесто си е много вкусно. Извинявай, нямах намерение да те отказвам.   bouquet

Lindita, прекрасна питка!  bouquet

# 601
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Снимката ми е с телефона, но фотоапаратът ми го няма тези дни за съжаление..

Lindita, питката ти е супер, разкошна   bouquet! А за снимката - също е супер   bouquet. Mоите ястия и питки и т.н. са снимани винаги с GSM-а, аз например не искам да снимам това, което  показвам в Интернет с фотоапарат. Имам лични съображения.

# 602
  • София
  • Мнения: 1 231



Ето какво сътворих накрая,малко от 3 рецепти направих една ма стана добре  Joy.Да поясня питките които са кръгли вътре са със сирене.Малко не се справих добре с подредбата ама карайте нали е за вечеря да не е за изложба,другия път ще се постарая повече.

# 603
  • Мнения: 22 867

Диана , добре изглежда питката!  bouquet Аз по-горе писах, не се отказвай, пробвай и болярската, много е вкусна. Ако те притеснява маслото, и с маргарин става, имам предвид не сгорещен.

И аз с една вечерна снимка на вечерната питка, пак с тестото на мах-мама.  bouquet

# 604
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Диана,Лабрекс,направо ви греят питките,браво. Peace  bouquet

# 605
  • Мнения: 1 394
Момичета,много хубави питки видях!Браво на всички  ,които са се трудили.Аз нямам време и влизам от една седмица само вечер за двадесетина минути да хвърля по едно око.Скоро не се очертава да меся....пък знае ли се?... newsm78
Ех,следващият път ще го пробвам това прословуто тесто на макс-мама.Обещавам и ще покажа!  Peace

# 606
  • София
  • Мнения: 1 231
Аз не мога да се меря с вас,Лабрекс на твоята кухня от бая време съм и хвърлила око и кога ли ще те тормозя да обясняваш не знам.На Венетка какво и мисля само да ми падне и тя  hahaha ще готви до припадък па ако ще после да се търкалям не ми не знам какво.Тя с нейните изкушения тотално ме стряска.Аз ви шпионирам тайничко и ви поглеждам изделията  Whistling.не знам кога ще смогна всичко да направя де ама не е грешно да си зяпам   bouquet

# 607
  • Мнения: 22 867
Аз ви шпионирам тайничко и ви поглеждам изделията  Whistling.не знам кога ще смогна всичко да направя де ама не е грешно да си зяпам   bouquet

Диана, а що си мислиш, че аз не правя същото - шпионирам, цъкам, пробвам, питам, в краен случай просто си зяпам - не е грешно както пишеш. Grinning На мен затова ми е добре във форума, защото винаги може да ти помогнат, да си "откраднеш" идейка, да видиш как правят нещо, да научиш нещо интересно и ново, колкото и отдвна да готвиш (като мен), с една дума направо е съкровищница нашия форум - винаги има какво и кой да намериш и да си свършиш работа.   bouquet

# 608
  • София
  • Мнения: 1 231
Права си аз затова и казах от 3 рецепти сега си направих моя  Joy.Просто се получи изчисти хладилник без да искам.Аз карам на око винаги и малко ми е трудно с пропорцийте,а и съм се научила да го докарвам до "пипане" не тестото.Искам машина за месене ма ме е страх,а ме болят ръцете и меся по рядко. ooooh! А утре съм се зарекла да направя едни Пелмени и дано този път успея да ги снимам преди домашните да са ги изяли.КОйто не е правил да ги опита невероятни са.

# 609
  • Мнения: 22 867
Пелмените ми бяха любима манджа едно време в Русия. Купувах ги замразени в едни продълговати кутийки, кипвах ги, после сметана, масълце и ставаше фантазия. Вкъщи съм правила, но моите домашни (любимци Grinning) кой знае защо не ги харесаха много и на мен ми минаха мераците да ги меся, точа и варя. Снимай непременно, пък кой знае, може да ме прихване! Grinning

# 610
  • Мнения: 622
Момичета, направо ме изумявате! Всеки ден ли правите питки вкъщи, вместо хляб ли ги хапвате?  Rolling Eyes Страхотни сте! Аз не правя често питки, обикновено само по поводи и празници, че не ми се занимава честно казано.  Embarassed Всеки ден слагам хлебче в машината и това е.
Диана Крайчева, аз си имам друг чалъм за тестото- когато на пипане е като крачето на детето ми, значи е идеално за обработка.  Mr. Green

# 611
  • София
  • Мнения: 1 231
Ще снимам Лабрекс ако се докопая преди да ги излапат домашните  Joy,Стринка ми е рускиня и ме е научила да ги правя и аз ги обичам много а и ме се ядат от доста време.Понеже съм болнични така и така мога да си творя на воля.
Любопитко и аз така,трябва да го усетя тестото иначе му нямам вяра  newsm78.Между моите и нашите мерки си има разлика.В къщи сме бая маймуни на клона и моите тави са си големи а и готвя като за цяла рота  hahaha

# 612
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Dianche, Labrex, разкошни са ви питките   bouquet.
Labrex, така е. Този форум е супер. Сила голяма е. Човек се чувства сигурен, че все някой ще му помогне и също е невероятна съкровищница на идеи и разнообразие.

Dianche, аз също я карам малко на око. Не съм като Labrex, да готвя отдавна, но затова пък се влюбих да кажем от първо месене в питките и няма спиране. Меся често за удоволствие и ги подарявам после, защото ние сме само двамата със съкровището, но той си ги хапва сам, аз нали имам алергия към пшениченото брашно и мога само по залче да опитам.
И за да не само спам, да ви покажа днешния ми бял хляб по рецептата на Anuk, но половин доза. Всъщност тази рецепта е същата като обикновения хляб на Pina, която съм правила много пъти и много я харесвам, защото дори и без яйца, масло и мляко, тестото е великолепно и другия път ще го пробвам за фигурки, защото много лесно се работи с него.




Също искам да обърна внимание на тези, които питаха за това как се получава гланца на питките. Ето този хляб не съм го мазала с каквото и да било отгоре преди печене. Като го извадих го намазах с масло, оставих едно място ненамазано, за да можете да видите разликата. Така че за гланца, мога да кажа, че е важно, да се намаже питката веднага след изваждането от печката с малка бучица масло и тогава да се покрие за десетина минути, да си обикаля нивата.

А също и рогчета с пушен кашкавал и сирене този път обаче са рогчета а lа Labrex. Защо а lа Labrex? Защото ги правих при дъщеря ми и нямах точилка и по нейния метод, в случай на извънредно положение, ги разточих с бутилка, абе то беше една бутилка, ужас. Все пак се получиха горе-долу на вид, но иначе на вкус си бяха както винаги супер.


Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 06:55 от Venetta

# 613
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Момичета и аз да не остана по назад вчера направих питка от тестото на max mama,а оформянето е на stasi76 ,защото и на мен много ми хареса.На вид не се получи много добре,но е супер вкусна.Не очаквах въобще да стане,защото уж имах всички продукти,а се оказа,че прясната ми мая купена от преди 2 дни е развалена.Още като я отворих миришеше ужасно и цялата беше с мухал.За пръв път ми се случва.Имах и едно половин кубче останало по отдавна,което на вид нищо му нямаше,но като постоя в топлата водичка ми се стори,че намирисва.В крайна сметка сложих едно пакетче суха мая.След това се оказа,че нямам масло да си намажа корите и използвах мас.Мислех,че накрая нищо няма да се получи от тази питка,но тя стана много хубава с хрупкава коричка и много мека отвътре.Между корите сложих и малко сиренце.Ето резултата




И аз се присъединявам към хвалбите за форума.След Коледа нямах интернет до преди 2 дни и въобще не ми е дошло на ум да меся.2 дни разглеждах апетитните ви питки и вчера запретнах ръкавите.А днес ще меся козунак. Laughing Правила съм само 1 път и беше много успешен,надявам се и този път да се получи.

# 614
  • Мнения: 702
Мечта22  много добре ти се е получила питката!
Момичета страхотни неща сте направили!

Общи условия

Активация на акаунт