операция на фимоза

• 7 824
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте!Имам син на 1 г. и 7 мес.На 18 декември ни предстои операция за отстраняване на фимоза.Започнахмме със забелване от втория месец,но никакъв резултат.Уролог забели пишлето,когато беше на 7 мес.После всяка вечер-мъка.И въпреки всички усилия-пак се залепи и така стигнахме до проф.Бранков,който ще направи операцията.Моля всички майки,чийто дечица са минали тази операция,да ми дадат инфо за упойката,за колко време става всичко,за пишкането след това и за вс.за което се сетят.Много съм притеснена най вече заради пълната упойка!благодаря предварително!

# 1
Здравей. Не съм преминала през това, но искам да те успокоя доколкото е възможно , че проф. Бранков е един от най-добрите и със сигурност си познава доста добре работата. Предполагам, че той ще ти даде най-добра информация  Peace . Успех и стиснати палци от мен !

# 2
Здравей. Не съм преминала през това, но искам да те успокоя доколкото е възможно , че проф. Бранков е един от най-добрите и със сигурност си познава доста добре работата. Предполагам, че той ще ти даде най-добра информация  Peace . Успех и стиснати палци от мен !
Благодаря ти! Simple Smile

# 3
Миналата събота правиха тази операция на големия ми син.
Дават му едно горчиво сиропче и се замайва, да е спокоен и да не се стресира, твоя е по-малък може и да не му го дадат, качат го горе и го свалят след около 40-50 минути. Приспиват ги с маска райски газ, слагат упойка в опашката, нещо от типа на спиналната, при тях опаката е отворена и е напълно безопастно. Можело да мине и без такав упойка, но детето ми е алергично към фентанил и обезболяването щеше да е трудно. Като ти го свалят в оделението, е излязъл вече от упойка, почти веднага пак заспиват. До 4 часа след операцията ви изсписват, имше конци, които падат след около 20 дни. Дадоха ни Лидокаин да го мажаме 3пъти на ден, като пишка да не го боли. За 4-5 дни всичко отшумява. Само конците остават. Нещо друго ако те интересува питай.  Hug Успех, да мине бързо и безпроблемно Hug

# 4
Аз искам да питам как ви сложиха тази диагноза? Моят син е на същата възраст и не мога да му забеля пишлето,моят мъж казва,че има време и той ще си го забели сам.Твоето момче някакви проблеми при уриниране ли имаше,или зачервяване?

# 5
Миналата събота правиха тази операция на големия ми син.
Дават му едно горчиво сиропче и се замайва, да е спокоен и да не се стресира, твоя е по-малък може и да не му го дадат, качат го горе и го свалят след около 40-50 минути. Приспиват ги с маска райски газ, слагат упойка в опашката, нещо от типа на спиналната, при тях опаката е отворена и е напълно безопастно. Можело да мине и без такав упойка, но детето ми е алергично към фентанил и обезболяването щеше да е трудно. Като ти го свалят в оделението, е излязъл вече от упойка, почти веднага пак заспиват. До 4 часа след операцията ви изсписват, имше конци, които падат след около 20 дни. Дадоха ни Лидокаин да го мажаме 3пъти на ден, като пишка да не го боли. За 4-5 дни всичко отшумява. Само конците остават. Нещо друго ако те интересува питай.  Hug Успех, да мине бързо и безпроблемно Hug
А НА КАКВА ВЪЗРАСТ Е СИНА ТИ?И ПРАВИХА ЛИ НЯКАКВИ ТЕСТОВЕ ЗА АЛЕРГИИ КЪМ УПОЙКАТА?

# 6
На 3г и 9м, той има алергии и затова му правих тест, ако имате алергия към нещо отиди да го тестват, става за 30минути.
Хенриета-Анна въобще ли не се забелва? Ако се показва донякъде главичката мисля, че не е проблем. Заведи го да го погледнат. При нас нямаше проблеми все още.

# 7
Аз искам да питам как ви сложиха тази диагноза? Моят син е на същата възраст и не мога да му забеля пишлето,моят мъж казва,че има време и той ще си го забели сам.Твоето момче някакви проблеми при уриниране ли имаше,или зачервяване?
диагнозата я поставиха на 7 мес.дотогава не се забелваше въобще.После след забелването от уролог,което не ви препоръчвам,забелвахме всяка вечер до преди 1 месец.Ставаше все по трудно и кожичката се цепваше.После професора ни обясни че това срастване е следствие от насилственото забелване от уролога.

# 8
Аз като опъна се вижда главичката малко отгоре и това е,откакто е станал на един месец го издърпвам като го мия вечер и не е мръднало,нашата педиатърка като го вида каза,че май ще трябва да се отлепи с инструмент,ама аз на нея много и нямам вяра.

# 9
Хенриета-Анна при някои става и с инструмент, това само специалист може да ти каже.

# 10
Хариета Анна,отиди да го види специалист,но според мен ако няма проблеми-не бързай,че ние с това бързане виж докъде стигнахме.Проф.Бранков ни обясни че докъм 3 год. не е страшно да не се показва главичката,след това ще се види накъде вървят нещата!

# 11
То си зависи и колко е специалист,при KRASINDA точно уролога е предизвикал проблема при детето,пък и ние живеем в провинцията,предполагам ,че проф Бранков за когото пише работи в София.И наче съм чела много теми за забелването и колкото са ЗА толкова  са и ПРОТИВ.Направо незнам вече.
П.П. писали сме едновременно

# 12
Дано всичко мине успешно и детето е добре,пиши после и разкажи.

# 13
Ние също живеем в провинцията,а проф.Бранков е в Пирогов и е детски хирург.

# 14
Ако няма проблеми детето може да се изчака, но ако трябва да се оправи дали сега или на 3, все тая. Хенриета-Анна питай в другата тема Проф. Бранков ще те насочи за специалист, който да ти е близо.
И ние мислехме че ще се оправи, но 2 доктори казаха опрерация. Не сме го забелвали изобщо, водихме го на 5-6 месеца в Пирогов и действахме по техните съвети, но явно си е бил с фимоза по рождение.

Общи условия

Активация на акаунт