ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 4

• 36 733
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
desi_max
доктора каза да внимаваме. и, че не е желателно Зайо да спи в стаята й. Сега и давам да го милва, но да го гушка не и разрешавам, че полепват косми по дрешките. Тези дни в нас пишем и по английски, защото на школата започнаха да пишат. Отначало беше пълен батак. Бях се отчаяла много, а за детето не зная. Но днес вече мога да се похваля с успех. И тя се радва, че не бърка, нещата вървят много бавно, но пък потръгнаха. Отначало пишеше думите на българо- английска азбука ooooh!, но от вечра вече си пише добре. Много упражнения си трябват с английския, четеш едно, пишеш друго. Марти всеки ден я карам да чете по една приказка, ако е много дълга я чете за два дни.  По български са на дж. Правихме упражнения и диктовка.
svetlaem много хубаво стихче Hug

Анда страхотна си, как добре си ги измислила имената за връзка с буквите.  bouquet

# 721
  • у дома
Анда,много хубав блог,по този случай само да ви каже,че на една диктовка ,която му правих Оги беше написал блог вместо блок и съвсем аргументирано си ми обясни  Grinning,че е мислел за интернет а не за жилищен блок,та паднах тогава...
Иначе аз нещо не успях да се оправя в блога на Анда и да публикувам мнение ,но лично от нашия Буквар съм много възмутена ...

Ето текста към буквата Б от нашия буквар на Просвета-Пчелица(буквата се взима в началото):

Бръмбар бърборан

Бръмбар бърборан
бие барабан.
бие и бърбори,
бие и мърмори:
-Бъра-мъра,бърборан,
бръмбар бие барабан!
Ей,брей-бръмбар бърборан,
бърборан и мърморан!

Честно признавам,че детето се измъчи докато се научи да го чете,за преписа изобщо не искам и да коментирам...

А иначе този буквар на Валери Петров къде може да се открие освен по библиотеките (за нашата даже и не съм сигурна,че го има),защото проявявам интерес,заради малкия...дали в училищата имат пилотни бройки или по всяка вероятност щом не е одобрен от Министерството изобщо не е и стигал до там...Анда,имаш ли представа поне коя година е отпечатван и от кое издателство?

Ето тук намерих протестно писмо защо не са одобрени тези буквари и и откъси от тях ,действително звучат доста смислено и хубаво в сравнение с нашия http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=643& … id=6&id=00003

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 17:35 от svetlaem

# 722
  • най-шареното място
Вероятно 2002. Може и да бъркам обаче.
Аз съм доволна от нашия на Убенова. Това след сравнението с Просвета.
Но е удобрен само първия клас. За мен е чиста проба престъпления.. Не вярвах, че някога ще напиша подобно нещо Simple Smile
Догодина ни чака Просвета вероятно - толкова грозни, демоде, хаотични... претъпкани страници... текстовете изобщо не стигам до тях...

Наскоро купувах сборници и разгледах упражнителните тетрадки за първолаци. Просвета до Убенова изглеждат като от преди 25 години, но без хубавите неща...

# 723
  • у дома
Открих,че буквара е бил на издателство Анубис,даже май си спомням скандала,че не бяха одобрени техните учебници за първи клас...

# 724
Ние успяхме да си починем цели три дни. Laughing
Домашното написахме още в четвъртък и три дни активно почивахме,програмата ни е почти същата като първия срок,мислех че през втория ще имат поне един ден с 4 часа,но уви ,продължаваме пълна седмица с по 5 часа.
Нашата госпожа пък е на другата крайност,не им дава и на половина толкова домашни,колкото на другите първи класове в училището.
Но пък физическо нямаме изобщо,салона е в ремонт,и децата пишат през часовете за физическо ,явно е решила да не ги товари допълнително.
Гледам обсъждате издателство Просвета,аз мислех ,че са добри ние учим по издателство Булвест и никак не ги харесвам.Имам си запазен буквар от мойто детство,та я карам да ми чете от него ,много по-добре направени,показано е как се разделят думите на срички.
Намерихме на мъжо читанката за първи клас и упражнителна тетратка номер 2 ,та ще си изваждам от там тексчета за диктовка

# 725
  • у дома
Моля те,а недоразумението ,наречено учебна тетрадка по математика на Просвета изобщо пък не искам и да го коментирам  #Cussing out

# 726
  • най-шареното място
Бях писала преди - цялата математика на Просвета е недоразумение.
Няма как да си логичен и подреден математик или пък да имаш свободна мисъл, ако развиваш тези качества гледайки грозни, препълнени и неструкторирани помагала... Мое мнение... ама за мен е срамно, че са го удобрили и издали.

Идеята с лупата е сладка, но моето дете веднага се научи и без лупа да си вижда отоговора и добре, че мога да му вярвам, че не преписва Wink

А какво научават от този огромен и тежък учебник.... там няма нищо обяснено... добре че има сборници Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 17:20 от арт мама

# 727
  • Sofia

Идеята с лупата е сладка, но моето дете веднага се научи и без лупа да си вижда отоговора и добре, че мога да му вярвам, че не преписва Wink

Моята дъщеря не учи по тези учебни тетрадки, но случайно ги намерих и аз установих, че и без лупа може да се види отговора.

# 728
По български Макси са на Убенова-харесват ми и буквара,и учебната тетрадка.Помагалото,дето май всички работим по него-на издателство Слово,и то не е лошо.Математиката е на Булвест.Добра е,за моето непрофесионално око-цветна и пълна с весели човечета.Не съм виждала другите учебници,не знам кои са най-добри.

# 729
За българския не мога да дам мнение, за мен не е лош, но пък тетрадките по математика са ми кошмара. Добре, че е Светла да я питам от време на време какво се иска в условията.  Embarassed
Аз мислех да снимам моите буквар и читанка и да ви пусна линк, може на някой да му е от полза за диктовки. Е разбира се може да се пропусне частта за партията и Георги Димитров. Wink Дано тия дни да ми остане време. Нашенеца не го оставих да мързелува напълно, че после не мога го изкара от летаргията. Имаме си един списък от думи които бъка правописа и всяка вечер го преговаряме и които думи отново са сбъркани ги пишем по няколко пъти. След диктовка сбърканите думи влизат в списъка и съответно от него отпадат тия които е ясно, че са вече научени. До скоро мрънкаше, но тази вечер сам поиска да преговорим думите, а сега си хареса един текст от моят буквар за Юрий Гагарин. Добър повод да си поговорим и за космоса. Wink
Английския ни мъчи, цупи ми се, но напредваме бавно но славно. Мисля, че в постоянството е решението. Лошото е, че на мен това ми е слаба черта...та как да го юркам детето като няма личен пример.  Laughing Но за сега успявам да се маскирам.  Sunglasses Мъжът ми се майтапи с мен, че ако продължавам да уча с детето той щял да говори добър австралийски. (като в Шрек)  Joy  Добре, че го водя на уроци.

# 730
Благодаря за хубавите думи, мисля, че оправих проблема с коментарите.
Не знам къде другаде го има буквара, може би в издателство "Анубис" си имат бройки...

Аз общо взето съм ОК с буквара на "Булвест", но главно защото съм доволна от картинките. Тоня Горанова ми е много любима още от "Страната на хилядите желания".
Но онзи ден имаха да преписват нещо от рода на "Вънка мрънка тънка трънка, де ми е едната кънка? Грака в мрака кака сврака "Ти си еднокрака!" Simple Smile

# 731
  • Sofia
Анде и аз да те поздравя с хубавия блог.  bouquet

# 732
  • Sofia
И аз се присъединявам към поздравите относно блога на Анда. Чудесен е!  Simple Smile

# 733
А ние вече ядохме от азбучните меденки на Анда. Страхотни са! Ще завиждате ли, ааа  smile3533

Поздрави за блога!!

# 734
  • Варна
Да поздравим Анда!
Блогът е страхотен  bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт