Ако детето глътне стотинка?!

• 30 866
  • 28
  •   1
Отговори
Не съм сигурна дали глътна, не я видях, но е възможно. Колко е опасно? Трябва ли да я водя на рентген или ще излезе сама?

Моля ви за бърз съвет!

# 1
Звънни на педиатъра Peace

Иначе един виц точно по повода:
При първо дете глътнало стотинка-тичат родителите по доктори и рентгени, с второто-чакат я да си излезе...с третото-удържат му я от джобните Laughing

# 2
Благодаря!

# 3
  • Earth
Това лято,  моето дете глътна 10 стотинки. Много бях притеснена. Педиатърката каза, че не е страшно когато глътне кръгъл предмет, но ме посъветва да отида на рентген за всеки случай. Тъкмо тръгвахме и при сменянето на памперса я видях стотинката. ( след около 6 часа ).

# 4
Това лято детето на една приятелка беше глътнало 20 ст. и тогава разбрах какво се прави - първо се спазва диета. Лекарите и казаха детето да яде само картофи и да чакат около два дни да видят дали ще я изака. Ако дотогава не беше станало, трябваше да ходят на рентген, за да видят къде е застанала. Не се наложи обаче, защото стотинката излезе.
Все пак звънни на някой и друг лекар, за да се поуспокоиш.

пс. Приятелката ми му удари голямо ровичкане в гърнето след всяко акане, за да търси "съкровището"  Simple Smile Не се притеснявай, по думите на лекарите не е опасно.

# 5
Аз бих завела детето на снимка, за да се види дали изобщо е глътнало стотинката. Ако до два-три дни не намериш нищо, какво ще си мислиш - че не я е глътнало, или че е застанала на неподходящо място? Място за паника няма, просто трябва да се подходи разумно.

# 6
Големия беше глътнал батерии от телефонче, като за часовник тези. Казаха да яде картофи и ако до 2 дни не ги изака на рентген.

# 7
Първо не се панкьосвай, обади се на личния лекар. Най-добре му давай да яде картофи или картофено пюре. Щом е предмет без остри ръбове не е толкова страшно - както са ти казали до два дни трябва да излезе. Моят син на около годинка беше глътнал веднъж сребърно сърчице от медальонче, след това бутонче от телефон-играчка, а наскоро (сега е на 9г.!!!) глътна парченце от Лего (цилиндрично)!

# 8
Няма проблем, не се притеснявай, стотинката не е остра, няма да направи поражения. Както те е посъветвала хубаво mina911, давай картофено пюре или картофи и утре слагай гевгира  Mr. Green

# 9
Подкрепям zа всичко и наистина, беz паника  Peace
Синът ми беше глътнал  малко стъклено топче. Иzлеzе си беz проблем. Дори на лекар не го водих(само се обадих), zащото аz zнаех, че го е глътнал, та нямаше какво да установявам. Само чаках, дали и кога ще се появи. Както са ти писали, все пак кръглите предмети са доста "удобни"  Wink , в смисъл че най-лесно иzлиzат.
Но ти си го zаведи, не каzвам да не се води..

# 10
Монети, стъклени топчета за игра или подобни малки предмети.
Когато детето е погълнало подобен предмет и не се чуства зле, най-добре е да изчакате предметът да премине през храносмилателния тракт. Можете да дадете на детето газирана вода или газирана безалкохолна напитка; те могат да подпомогнат за раздвижването на заседналия в хранопровода предмет. Повечето деца ще изхвърлят с изпражненията погълнатия предмет в рамките на следващите 2-3 дни.
Но ако след поглъщането на такъв предмет детето преглъща трудно или се оплаква от болки в гърдите, ако хрипти, лигави се, дави се, повръща предметът може да е заседнал в хранопровода. Веднага се обадете на лекар.

# 11
Благодаря на всички за съветите!

# 12
Редно е да заведеш детето на доктор ,само там могат да ти кажат какво и как да направиш  Peace

# 13
абе колко е безопасно не знам,но аз каквато съм си паника,бих го завела на доктор веднага  Peace

# 14
Обяснете, моля, защо се дават картофи да яде детето, ще се опитам да запомня, не го знаех.

Общи условия

Активация на акаунт