Математически турнири - 3

• 75 337
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  Четяща мама, майлите, които си дала са на двама учители от 125-то. те са проверявали работите на децата. Днес синчето е питало класната си /третият преподавател по математика в 125-то/ дали знае, защо са му намалили точките, но тя не била от проверяващите и предположила, че е непълно решена 10-та задача. Да обаче аз разпитах негови съученици как са решили 10-та и колко подробно са я описали. Всички се оказа, че са направили една таблица само и са получили пълните 15 точки.
  Утре Вили ще търси Димитров, за да го пита, но доколкото познавам господина, ще се държи грубо, ще упрекне детето и най-вероятно ще го разплаче /много е чувствителен  Rolling Eyes/. Накрая ще се наложи аз да ходя. Пак!

# 136
benighted, защо не му спестиш на детето тази среща? По-добре направо виж ти работата му. Confused

# 137

Утре Вили ще търси Димитров, за да го пита, но доколкото познавам господина, ще се държи грубо, ще упрекне детето и най-вероятно ще го разплаче /много е чувствителен  Rolling Eyes/. Накрая ще се наложи аз да ходя. Пак!

Надявам се да не се случи това, което предполагаш. Аз не ги познавам господата и нямам впечатления от тях. Мейлите взех от сайта на СМБ секция Изток и по-точно аз писах на този dankov@imbm.bas.bg. Отговориха ми доста бързо и ми обясниха нещата, които мен ме интересуваха. Говорих и с друга майка, чието дете не беше записано в резултатите, и тя се е свързала чрез телефон и мейл, но с другия господин и детето й вече е добавено. Така че, ако имате някакво съмнение, че нещата не са както трябва, ти се свържи с някой от тези господа, за да предпазш детето от лошо отношение, както се опасяваш, че ще се случи. Успех!

# 138
  Ще търся съдействието и на класната като колежка на Димитров, защото дребосъчето е болно и няма как да ходя с него до училището, за да се разправям с господинЪТ! Като знам преди колко време ме мота, ако сега пак трябва така да го дебна - няма да мога!
   Не ми е за точките, но ме е яд, че му скършват желанието и ентусиазма!

# 139
benighted, стискам ти палци! Разбирам за какво говориш. Важна е истината в крайна сметка, а не някакви си точки, класиране и т.н.

# 140
  • Sofia
Аз направих скандал, защото детето ми въобще не фигурираше в списъците, а 3 пъти ми обещаваха `да проверят`. След скандала получих добро отношение и добавяне в списъка. Стигам до извода, че това е начинЪТ.

# 141
Е, може би си намерила верен път.  Grinning
Аз пък стигнах до извода, че трябва да пращам детето си на съст. с поне 2 нотариуси или просто да не се явяваме вече в това у-ще.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 00:01 от Laugh

# 142
  • Sofia
...просто да не се явяваме вече в това у-ще.
И в 119-то е същото  Peace. Явно проблемът си е в организацията на състезанията им   Crazy!

# 143
...просто да не се явяваме вече в това у-ще.
И в 119-то е същото  Peace. Явно проблемът си е в организацията на състезанията им   Crazy!

Ами има и други математически състезания, провеждани в математическите гимназии. А "Салабашев" и "Черноризец" са си далеч по-голямо предизвикателство откъм трудност.

# 144
Резултатите за Варна са излезли ,челните места отново са за МГ !

# 145
Леле, колко много сте изписали за трите дни, в които не съм ви чела! Поздравления за децата!
Липсващите деца в списъците миналата година (яви се в 125-то, индивидуално записване) и лошата организация, ме накараха да си мисля за пропускане на това състезание, но дъщеря ми се е записала сама тази година.
Беше в 119-то, но отново имаше проблеми, бяха й объркали името, списъците бяха изнесени само в двора. Но беше една идея по-добре от миналата година в 125-то.
Явно две училища са малко за желаещите да се явят деца.

dideva, ще прегледам колекциите си със задачи, но ще имам достъп до моя комп след Коледа. Ако има нещо различно ще изпратя!

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:09 от ucu

# 146
# 147
  • София
Нашият математически сайт е вече факт. Пускам ви линк да хвърлите едно око. Засега съм попълнила със задачи само раздела на Коледното математическо състезание, но постепенно ще качвам още задачи. Ще сложа и някои полезни линкове. Приемам всякакви мнения, предложения и препоръки. Може да помислим и за интересно име. Засега съм го кръстила на нашата тема, която си е наша запазена марка.
http://matemagicians.webnode.com/

ами нямам думи - страхотна работа си свършила. Със сигурност ще е от полза на много родители в издирването на задачки. Слагам го при фаворитите. От мен - благодаря!

# 148
Нашият математически сайт е вече факт. Пускам ви линк да хвърлите едно око. Засега съм попълнила със задачи само раздела на Коледното математическо състезание, но постепенно ще качвам още задачи. Ще сложа и някои полезни линкове. Приемам всякакви мнения, предложения и препоръки. Може да помислим и за интересно име. Засега съм го кръстила на нашата тема, която си е наша запазена марка.
http://matemagicians.webnode.com/

ами нямам думи - страхотна работа си свършила. Със сигурност ще е от полза на много родители в издирването на задачки. Слагам го при фаворитите. От мен - благодаря!

И аз сърдечно благодаря!   bouquet Hug

Ако имаш нужда от помощ за нещо конкретно, с радост ще се отзова.

# 149
  • Sofia
Момичета, някаква идея от къде да си копна задачите от СМТ - 8 кл?

Дидева, това твоето е произведение на изкуството!
Поздравления!
 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт