Математически турнири - 3

• 75 663
  • 733
  •   2
Отговори
# 180
  • Варна
Много неприятни неща се случват, не се учудвам де. Все пак съм минала един 12годишен курс като майка на ученик, сега втория път изненадите са по-малко.
Исках да ви питам според вас ако задачата е решена абсолютно вярно и отговора е даден в отговорите А,Б,В но детето не го е оградило там а е чекнало отговор Г - 'друг отговор' и е написало там верния отговор - трябва ли да се зачете задачата като решена вярно?

# 181
  • София
По пътя на логиката, каквато всеки математик притежава:Ако искаш да отнемеш точки на някое дете, за да отиде друго , от "твоите" на по-предно място, би следвало да го направиш с финес, така че никой да не те заподозре.Ако се отнемат малко точки, и родителя и детето ще решат, че все пак детето е допуснало някоя неволна грешка, примерно забравило е да напише мерните единици и подобни малки неща , за които също се отнемат точки.НО ако на някой отнемеш повече от половината точки е пределно ясно, че и детето и родителят ще заподозрат някаква нередност , и ако са заинтересовани, а щом са отишли на състезание значи са, то истината ще се появи лесно след една проверка.И тогава се компрометира резултата.Та нелогично ми се струва на някой да отрежат 2/3 от точките, и нарочно, и неволно.

# 182
EliG, точно този факт показва безочието и наглостта на някои хора, които в стремежа си за слава, имидж и "добро име" забравят какъв точно е смисъла от тези състезания! Явно ни взимат за балъци и разчитат на това, че хората все още имат доверие в системата и че никой няма да си потърси правата, дори и да има някакво съмнение, че детето му е ощетено. Е, вече е ясно, че оттук-нататък справедливостта ще възтържествува, защото все повече хора ще бранят интересите на децата си!
Безкрайно се радвам и възхищавам на смелостта на тези майки да се опълчат на "корифеят" Димитров!

# 183
ЕliG, най-странното е, че всичките несправедливо оценени и поправени работи са на ученици, които би трябвало да са на първо място. Повече от ясно е защо това се случва точно на тях!

Аз си мисля, че е наложително да се промени регламента на тези състезания и да се провеждат анонимно. Например - записва се детето за участие, взима се номерче, отива на изпит с номерчето и чак накрая, когато се обявят крайните резултати, да се уточнява кое е детето и от кое училище е. Така би било най-справедливо и реално така се прави по света, но не и в България. И защо е така - за да се обслужват нечии интереси! Sad

# 184
Може да ми се разсърдите, но чак такава конспирация не мога да си представя!
Вече втора година ходим на всички състезания и точките ни съвпадат с донесените вкъщи резултати. Не сме били на първо място и може би това е причината.

# 185
Да споделя. Говорих днес с един господин на тел. 0896616549 от 125-то училище и той ме покани да разгледам работата на детето в 16.00ч. в стая 405-та. Аз няма да се занимавам. Явно има такива шмекерлъци, че просто нямам думи.
Втзползвайте се Вие, мили дами, от моята информация, НО АКО СЕ СЪБЕРЕМ ДА ОТИДЕМ И ЗАЕДНО ДА ПОИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ (или пресконференциа) ЩЕ ДОЙДА И АЗ.
Няма да ходя само за емоето дете, защото, въпреки, че сме 6-ти по резултат (все още), не сме математици и няма да се б орим в тази посока. За мен резултатът й е повече от отличен, детето си получи заслужените похвали, ръкопляскания и награди в училище и вкъщи, вече е на почин сред големите класове bowuu ... Няма смисъл лично и самостоятелно да "правя пролет". НО ако се съберем повече "птички", включвам се в ятото

# 186
Да споделя. Говорих днес с един господин на тел. 0896616549 от 125-то училище и той ме покани да разгледам работата на детето в 16.00ч. в стая 405-та. Аз няма да се занимавам. Явно има такива шмекерлъци, че просто нямам думи.
Втзползвайте се Вие, мили дами, от моята информация, НО АКО СЕ СЪБЕРЕМ ДА ОТИДЕМ И ЗАЕДНО ДА ПОИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ (или пресконференциа) ЩЕ ДОЙДА И АЗ.
Няма да ходя само за емоето дете, защото, въпреки, че сме 6-ти по резултат (все още), не сме математици и няма да се б орим в тази посока. За мен резултатът й е повече от отличен, детето си получи заслужените похвали, ръкопляскания и награди в училище и вкъщи, вече е на почин сред големите класове bowuu ... Няма смисъл лично и самостоятелно да "правя пролет". НО ако се съберем повече "птички", включвам се в ятото
И за какво вдигна толкова шум като няма да се занимаваш???Или искаше да провериш дали ще ти обърнат внимание?

Предложението ти не е лошо...за пресконференция на високо ниво...
Защо не я организираш? Лесно е.Направи списък в темата с недоволните и отидете се жалвайте като сте толкова възмутени.Гледам и много гости накацаха...или просто някои редовни потребители започнаха да страдат от шизофрения. Thinking
Или по-вероятно е и тази дискусия да завърши така: "Всяко чудо за три дни" и точно другата седмица страстите около КМС ще са утихнали и темата ще отиде на по-задна страница/освен ако някой няма напън да я връща на първа/ до следващият турнир.

# 187
И за какво вдигна толкова шум като няма да се занимаваш???Или искаше да провериш дали ще ти обърнат внимание?

Предложението ти не е лошо...за пресконференция на високо ниво...
Защо не я организираш? Лесно е.Направи списък в темата с недоволните и отидете се жалвайте като сте толкова възмутени.Гледам и много гости накацаха...или просто някои редовни потребители започнаха да страдат от шизофрения. Thinking
Или по-вероятно е и тази дискусия да завърши така: "Всяко чудо за три дни" и точно другата седмица страстите около КМС ще са утихнали и темата ще отиде на по-задна страница/освен ако някой няма напън да я връща на първа/ до следващият турнир.

БЕЗ КОМЕНТАР. Този язвителен тон е под нивото ми

# 188
Но хайде да не ви разправям, че това е разговор за друга тема, свързана със сигурността на децата ни!!!
Що не вземеш да ни разправиш?
Щом става въпрос за сигурността на децата ни.

# 189
Това, че не отказват на родителите да прегледат работата на детето си е много коректно. Всички, които се оплаквате може да се възползвате и там да получите обяснение на оценката. Всичко останало си е безпочвено плюене Peace Ядосана мама, защо си анонимна?
И друго исках да попитам - основно майките на първокласници. Как сте сигурни какво точно са написали децата? Като излязоха задачите аз разпитах Лора как и какво е решавала и тя ми обясни. Видях, че е работила вярно, но до последно не знаех дали не е объркала някъде някоя тъпа сметка. Само моето ли дете не помни какви точно цифри е писала там? Съветът ми е ако имате съмнения - проверете! Евала на организаторите, че разрешават.

# 190
И аз мисля, че Ана прекали с грубия си тон!

Ана, всъщност аз наистина имам регистрация, но определено ме обхваща не "шизофрения" /параноя е думата, но както и да е/, а страх, че утре и моето дете ще бъде сред ощетените на тези математически състезания, защото не е много трудно да събереш две и две и да разбереш кой кой е. Не бих допуснала да навредя на детето си, само защото искам да изразя мнението си. Все пак за мен е еднакво важно, както възможността за изява на детето ми, така и правото за свобода на словото!

Сиското, ако искаш да ти разправям за това, както вече казах - не е тук мястото! Темата трябва да е със съвсем друго заглавие!

# 191
Сиското, ако искаш да ти разправям за това, както вече казах - не е тук мястото! Темата трябва да е със съвсем друго заглавие!
Къде е мястото?
Готова съм за лична среща.

# 192
И аз мисля, че Ана прекали с грубия си тон!
И продължавам...със същия тон...
Не си избрала най-доброто прикритие...Ако някой иска да разбере коя си/включително и аз/ ще го направи/я/ за броени минути.

# 193
Сиското, ще ти пиша лично съобщение утре и ще измислим някаква среща!

На провокациите няма да отговарям!

# 194
Уникално е как свръхамбицирани, нискоинтелигентни майки могат да превърнат тема за математически турнири в турски сериал...
Благодарности за госпожата, която се зае да направи блог, в който да събира задачи от минали състезания - много е полезен и се надявам да продължава да се развива.

Общи условия

Активация на акаунт