Къде да се оплача от интернет доставчик?

• 5 252
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
"ЗУУМ" от Перник Peace

# 31
не знам, аз просто хем се възхищавам на енергията, която влагаш, хем ми е много странно че точно към такова нещо я насочваш. честно ти казвам, че аз не бих се хабила за това. не искам виждането ми да ти се струва "напук", просто си е такова. колко опак човек съм, бих питала всичките си близки, които поне ме познават. стана ми любопитно, като не е суич, какво е newsm78? ако можеш да споделиш какво е устройството, понеже ме интересува. що се отнася колко е "принципен" въпроса, казах вече че говоря за конкретния случай и ПО ПРИНЦИП, просто ми е странно как може за такова нещо да се вдига толкова шум.

# 32
А достатъчно ли ще бъде ако ти кажа,че вчера бяха срязани кабелите на вс интернет доставчици във входа - без техните. Е нека и това да премълчим. Peace

# 33
о, сигурна съм, че е организиран митинг по случая...

# 34
  • София
Верно ли реши след 2 месеца да се направиш на оригинална???
Никой няма право да поставя каквито и да било устройства в общите части без заяването съгласие на абсолютно всички живущи във входа. Всичко останало е пряко нарушение на закона и наредбата за етажната собственост и евала на този, който се бори срещу това, без значение на материалните параметри на нарушението.

# 35
уважаема bubcheto15, аз наистина не виждам нищо странно да отговоря в темата след 2 месеца - аз не нощувам на клавиша F5, че да знам кога има развитие по някоя от темите, в които съм писала. както вие сте възмущавате от интернет доставчиците и тяхното оборудване навсякъде, така и аз се възмущавам от това какъв народ сме. аз съм сигурна, че над 80% от потребителите на форума не знаят къде е закачен суича на техния доставчик, обаче си реват, когато оборудването на доставчика на комшията е над вратата им... и си ревем, ревем... по форумите. толкова.

# 36
Това, че фирмите поставят суичовете по покривите на блоковете, без да искат съгласието на живущите е незаконно.
Незаконни са й всички безумни жици между блоковете, както и тези, висящи по средата на прозореца ми.
Три години ги чаках да направят нещо, защото беше ужасно грозно, и меко казано се изнервих.
Жиците бяха прерязани, обадих се в офиса им за моя квартал, и ги уведомих, че ако отново видя жица пред прозореца си, ще заведа дело.
Трябва да бъдем агресивни и да тропаме с крак всеки път, в който ни нарушават правата. Иначе ще ни се качат на главата.

# 37
Ами виж сега - ти може и да мълчиш и да ти е приятно ако дойдат и ти го сложат /в пряк и преносен смисъл/ без твое съгласие и без да те питат може ли,но масово е прието това да става със съгласието и на двете страни. И ако едната не е съгласна в единия смисъл му викат изнасилване, а в другия обсебване /това не е точния юридически термин по случая,но силно се доближава до него/.
Така че - навеждай глава и се съгласявай със всичко колкото си искаш,но недей ропта по форумите - много е смешно  Laughing .. особено като обясняваш колко си хрисима и като виждаме как се изразяваш тук. Не е нужно да си психолог , за да се досетиш ,че това е стаен гняв...

# 38
изоообщо не си ме разбрала. точно това имах предвид - че нищо не е направено, освен  ореваването на форума (да, от твоя страна, чрез пускането на тази тема). точно моите думи не се опитвай да изопачаваш, защото няма да ти се получи. нека не тръгваме в тая посока. колко съм "хрисима" не помня да съм ти обяснявала някога точно на теб. с това, което си цитирала, аз изразявам следното: na Krisko mamata отвори тема, възмоюути се И НЕ НАПРАВИ НИЩО по случая. обичате да се възмущавате и да ревете по форумите, но сте прекалено инертни, за да свършите нещо градивно. сега достатъчно добре ли се изразих? чие роптане по форумите е смешно - на мен лично, твоето. щото аз не дърпам кабели и не "ми го слагат на прозореца" след това (в буквален и преносен смисъл Laughing). "стаеният ми гняв" е просто нещо, с което ти се опитваш да оригиналничиш, но моля те - нека не превръщаме тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНА И ПРАКТИЧНА тема, от която можем да почерпим тооолкова мноого опит и вдъхновение всички ние Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 20:32 от foreplay

# 39
  • София
изоообщо не си ме разбрала. точно това имах предвид - че нищо не е направено, освен  ореваването на форума (да, от твоя страна, чрез пускането на тази тема). точно моите думи не се опитвай да изопачаваш, защото няма да ти се получи. нека не тръгваме в тая посока. колко съм "хрисима" не помня да съм ти обяснявала някога точно на теб. с това, което си цитирала, аз изразявам следното: na Krisko mamata отвори тема, възмоюути се И НЕ НАПРАВИ НИЩО по случая. обичате да се възмущавате и да ревете по форумите, но сте прекалено инертни, за да свършите нещо градивно. сега достатъчно добре ли се изразих? чие роптане по форумите е смешно - на мен лично, твоето. щото аз не дърпам кабели и не "ми го слагат на прозореца" след това (в буквален и преносен смисъл Laughing). "стаеният ми гняв" е просто нещо, с което ти се опитваш да оригиналничиш, но моля те - нека не превръщаме тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНА И ПРАКТИЧНА тема, от която можем да почерпим тооолкова мноого опит и вдъхновение всички ние Simple Smile
Виж пък сега аз да ти обясня - на Криско мамата написа и пусна жалба срещу неправомерните действия на въпросния доставчик. Пусна темата за съвет къде точно и къде още да насочи съответната жалба. Ти обаче реши да й обясниш колко е дребнава, защото това харчело някакви си стотинки и как ти щедро си разрешила да включат суич в личния ти електромер. Разликата обаче, е че ти си разрешила, срещу което си била компенсирана с отсъпка от месечената такса. Много от нас не знаят как да й помогнат, но изразиха подкрепата и одобрението си от това намерение. Това се нарича гражданско общество и гражданска позиция. Нещо, което на хора като теб, които действат индивидуално и самоцелно, не им е присъщо.

# 40
виж, аз съм от хората, които смятат друго - че там, където na Krisko mamata пуска жалби с/у интернет доставчик във входа на блока й, е редно хората да се занимават с далеч по-съществени неща! и вярвам, че докато има с какви дребни битови неуредици да се занимават, тези хора удобно ще избягват нарочно да се занимаят с далеч по-фундаментални и жизненоважни неуредици! там, където се пускат жалбите с/у  силната музика на купона на съседчето веднъж на 3 месеца, това че има котка комшията, това че от магазина на партера неправомерно са "построили" стъпало или праг, че някой си му е много шумен двигателя на колата... хората виждат и дребнеят за тия работи... неприятно ми е, защото хората се афектират, пускат жалба, която никога до нищо няма да доведе и те го знаят. обаче за обработването и запращането й в някой фолдър, са необходими ресурсите, за които повечето от нас плащаме под формата на данъци и не ни е все едно. е кой да мисли за това...  обаче като чуят как съседа пребива жена си, съседката пребива детето си итн, всички си мислят "а, семайна работа - ние нама да се бъркаме". ама що да не подгоним интернет доставчика зуум от перник. не знам как не го разбирате това, честно! ще ми обясняваш за гражданско общество...

# 41
Устройствата харчат по 2 лева на месец , там където живеехме преди една доброжелателна съседка подаде жалба и в крайна сметка се уточни разхода за месец . Устройствата на интернет доставчиците са едни и същи  Peace

# 42
  • София
Решението с локвата и петното на тавана е ти да  ремонтираш, да получиш документ и да си приспаднеш после от дължимите такси към входа.

# 43
виж, аз съм от хората, които смятат друго - че там, където na Krisko mamata пуска жалби с/у интернет доставчик във входа на блока й, е редно хората да се занимават с далеч по-съществени неща! и вярвам, че докато има с какви дребни битови неуредици да се занимават, тези хора удобно ще избягват нарочно да се занимаят с далеч по-фундаментални и жизненоважни неуредици! там, където се пускат жалбите с/у  силната музика на купона на съседчето веднъж на 3 месеца, това че има котка комшията, това че от магазина на партера неправомерно са "построили" стъпало или праг, че някой си му е много шумен двигателя на колата... хората виждат и дребнеят за тия работи... неприятно ми е, защото хората се афектират, пускат жалба, която никога до нищо няма да доведе и те го знаят. обаче за обработването и запращането й в някой фолдър, са необходими ресурсите, за които повечето от нас плащаме под формата на данъци и не ни е все едно. е кой да мисли за това...  обаче като чуят как съседа пребива жена си, съседката пребива детето си итн, всички си мислят "а, семайна работа - ние нама да се бъркаме". ама що да не подгоним интернет доставчика зуум от перник. не знам как не го разбирате това, честно! ще ми обясняваш за гражданско общество...

Само да ти кажа, миличка, че данъците, които ти удържат, са за  да плащат заплата на леличките, които ти приемат и обработват несъществената жалба. Което, видиш ли, не е толкова зле, защото дава работа на някакви си хиляди хора. А за широко скроен човек като теб - трябва да е чест, че въпреки че не ползва услугите на чиновниците, с данъците си, които плаща, им помага да живеят  Simple Smile

# 44
Само да ти кажа, миличка, че данъците, които ти удържат, са за  да плащат заплата на леличките, които ти приемат и обработват несъществената жалба.
точно това се надявах да е станало ясно от този пост. радвам се, че си го разбрала. аз смятам, че е по-добре на хората да се плаща за истинска работа, а не за висене в хралупа с хартии и бъркане в носа.

Общи условия

Активация на акаунт