Помощ имам проблем с влага и мухъл в апартамент.

• 26 232
  • 48
  •   1
Отговори
Преди три години си закупих ме апартамент ново строителство . Всичко много добре но от известно време имам проблем с влага и мухъл и от тогава се започна едно боядисване и пръскане със най- различни препарати и какво ли още не и спасение няма. Как да си реша проблема.

# 1
И ние имаме същият проблем,особено в кухнята.Ако някой помогне със съвет ще бъда благодарна!

# 2
И ние го имаме този проблем! А уж живеем в къща и е направена от тухла.
Аз го отдавам на алуминиева дограма.С ПВЦ е по-добре.
Отрових се и аз вече с тези препарати против мухал, но като дойде зимата и няма оттърване.
Единственото решение според мен и мъжът ми е вътрешна и външна изолация и някаква аспирация или вентилаторче в помещението, което най-много е мокро (баня и кухня-при нас там е проблема.)

# 3
Все трябва да има начин да си отървем от този гаден мухъл и влага. Не знам как все още но ако това стане ще е голямо чудо това нещо.

# 4
и аз го имам същия проблем  в банята. омръзна ми  да бърша тавана , вечно е в мухъл . а винаги след като се изкъпем отваряме прозорчето. пребоядисвах го два пъти , но на следващата зима пак почернява. мислила съм да сложа окачен таван , но незнам дали ще има ефект? терасната врата ми  е алуминиева , и няма да ви казвам какъв конденз ми се получава и там - понякога направо се стича вода.
и аз ще се радвам ако някой има идея да я сподели  Praynig !

# 5
И ние го имаме този проблем! А уж живеем в къща и е направена от тухла.
Аз го отдавам на алуминиева дограма.С ПВЦ е по-добре.
Отрових се и аз вече с тези препарати против мухал, но като дойде зимата и няма оттърване.
Единственото решение според мен и мъжът ми е вътрешна и външна изолация и някаква аспирация или вентилаторче в помещението, което най-много е мокро (баня и кухня-при нас там е проблема.)
И новото строителство апартаменти са с тухла.
Имахме този проблеми години наред. За капак, къщата ни е 40-50 см под нивото на пътя. Пролетта направихме въняна изолация, вътре шпакловка и пвж дограма. Засега нямаме проблеми, пу-пу.

# 6
ние решихме проблема с обезвлажнител за въздух.апартамента ни е тухлен,с вътрешна изолация и пвц дограма.всяка зима влагата е голяма.дори и в стаите които не се отопляват.влага и мухъл по таваните и ъглите на стените.преди седмица си купихме обезвлажнител от ТЕХНОПОЛИС-китайски.марката е YOU LONG.ЦЕНАТА Е 340 ЛВ. В момента на промоция.има дисплей който измерва влагата в момента и темепературата на стаята.задавате му каква влажност желаете.първата вечер на работа събра 1.5 л. вода.вече няма влага.местом го в 2 стаи.денем-в едната,нощем-в другата.сега работи само по 5-6 часа и събира много малко вода.влага нямаме.горещо го препоръчвам

# 7
И ние имаме този проблем в едната северна стая.Направихме това лято и външна изолация,но пак започна.Бях чела тук за някакви механизми,които се слагат на дограмата,за да се контролира влагата.Нещо като тънък прорез с клапа,която се отваря и затваря сама.Някой пробвал ли ги е и има ли ефект.Казаха ни за 2 стаи-на кръст ,ще ни излезе 180 лв.Решили сме да опитаме.Ако някой вече си е сложил,нека да сподели.

# 8
  • с/у ОколоМръсТното
Външна изолация и топлене на всяка стая от апартамента. Да не се допуса повече от 3-4 градуса температурна разлика зимата.

И тоз проблем се явява главно при супер старателно изолирани жилища. Липсата на проветрение през стара дървена дограма води до конденз и мухъл. Но пък ти е топло и енергоспестително. Няма 2 добрини  Rolling Eyes

# 9
  • Helsinki / Sofia
Мацки има сходна тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451638.0;all

Основен проблем при влагата и мухлясването е лошото проветряване, както и сушенето на прането в стаите.

# 10
Тази тема я прегледах мацка но единственото решение може би е настина в някоя нова технология или тази боя ще опитаме и ще видим крайният ефект от това нещо. Все пак дето ми спи в тази най-пробремна стая. Ще търсим някой който може да ни помогне да се справим с този гаден проблем. 

# 11
ние решихме проблема с обезвлажнител за въздух.апартамента ни е тухлен,с вътрешна изолация и пвц дограма.всяка зима влагата е голяма.дори и в стаите които не се отопляват.влага и мухъл по таваните и ъглите на стените.преди седмица си купихме обезвлажнител от ТЕХНОПОЛИС-китайски.марката е YOU LONG.ЦЕНАТА Е 340 ЛВ. В момента на промоция.има дисплей който измерва влагата в момента и темепературата на стаята.задавате му каква влажност желаете.първата вечер на работа събра 1.5 л. вода.вече няма влага.местом го в 2 стаи.денем-в едната,нощем-в другата.сега работи само по 5-6 часа и събира много малко вода.влага нямаме.горещо го препоръчвам
От вчера и ние сме с такъв. Снощи работи и наистина събра 1.5 л вода, дори въздуха в стаята днес е различен. Не ми мрише така особено, на влага...

# 12
Аз живея в къща и в продължение на 4 години се борех постоянно с мухала.
Сложихме 3 вида изолации и дадохме сума пари.
Проблема в момента съм го решила, като купихме хубав климатик, който има програма за сушене на въздуха, ползвам таблетки Церезит стоп влага и ако нещо все пак е появи винаги има САВО за да напръскам мухъла #2gunfire.

# 13
Дида от къде се сдобехте с уреда?
И аз съм от Бургас.

# 14
От Техномаркет трябва да е. Мъжът ми ходи да го купува. В Практикер имало някакви по ефтини, но незнам какво не са му харесали, по-шумни били. Все пак ще проверя и ще ти пиша със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт