Помощ имам проблем с влага и мухъл в апартамент.

• 26 233
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
В "Техномаркет" ние не видяхме.Взехме го от "Технополис",като ни предложиха този модел като най-безшумен.В Бургас също би трябвало да го има.Това е модела http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian& … A81AD67)/.do?rf=y

# 16
И нашият е взет от Технополис, питах мъжа ми и е същия като показания от lina33, на същата цена Peace

# 17
  • Mediterraneo
Да не се допуса повече от 3-4 градуса температурна разлика зимата.

Е, това как се прави на практика  Shocked При Т -5 навън, вътре да поддържам не повече от нулата  Shocked Не става, душа, не сме моржове  Grinning

# 18
Външна изолация и топлене на всяка стая от апартамента. Да не се допуса повече от 3-4 градуса температурна разлика зимата.

И тоз проблем се явява главно при супер старателно изолирани жилища. Липсата на проветрение през стара дървена дограма води до конденз и мухъл. Но пък ти е топло и енергоспестително. Няма 2 добрини  Rolling Eyes

отоплявам си целия апартамент и проветрявам всеки ден, банята след всяко къпане. при старата ми дървена дограма нямам никакъв проблем. проблема ми е точно там където имам алуминиева дограма. а ако спазвам температурната разлика май ще е доста студеничко у дома .

# 19
  • Helsinki / Sofia
Според мен трябва да се допитате до някой, който разбира наистина от изолации, защото ако сте запечатели цялото жилище/къща няма как да дишат помещенията и се получава влага, респ. мухъл.

# 20
  Преди няколко дни имахме събрание на входа и абсолютно всички съседи се оплакваха от същия проблем.Само при нас го няма, но ние още в началото казахме на строителя че искаме друг стъклопакет с ка-стъкло.Освен това сме и с отварящи отдушници над всяка врата към тераса/ от онези като едно време на дървените дограми, самостоятелните/, имаме три.Винаги във всяка стая са открехнати поне един пръст ако е студено удушниците.До сега влага не е имало, дано и занапред е така.Освен това сутрин след като станем проветрявам поне по 30 мин са отворени вратите на терасите.С алуминиева дограма сме също така.

# 21
При нас мухъла в северните стаи/ които са и детски/ не изчезна след направата на външна изолация. Мухлясваше както по дограмата, така и по външните стени ниско долу. Изчезна след като сменихме отоплението - от парно на климатици. Също сме с алуминиева дограма, под нас продължава да не живее никой, но  вече втора зима откакто сме с климатици няма  и помен от мухъла.

# 22
Да не се допуса повече от 3-4 градуса температурна разлика зимата.

Е, това как се прави на практика  Shocked При Т -5 навън, вътре да поддържам не повече от нулата  Shocked Не става, душа, не сме моржове  Grinning

Мисля, че Шани е имала в предвид 3-4 градуса температурна разлика в стаята през различните части на денонощието, например през деня 25 градуса, а през нощта 18 градуса.

# 23
  • Galaxy 13197853088
махнах обратната клапа на ширма и открихме отоплителния сезон с печката на дърва.
влагата изчезна.

# 24
И ние го имаме този проблем! А уж живеем в къща и е направена от тухла.
Аз го отдавам на алуминиева дограма.С ПВЦ е по-добре.
Отрових се и аз вече с тези препарати против мухал, но като дойде зимата и няма оттърване.
Единственото решение според мен и мъжът ми е вътрешна и външна изолация и някаква аспирация или вентилаторче в помещението, което най-много е мокро (баня и кухня-при нас там е проблема.)

Проблемът е точно в алуминиевата дограма. Алуминият е добър проводник на температурата и следва да е непрекъснато студен / когато навън температурата е ниска/. като прибавим наличието на по-топъл въздух в стаята, конгензът е на лице.
Незабавно изхвърляй алуминиевата дограма. Алуминиева дограма е подходяща за вътрешни стени - например врата на баня!

# 25
и аз го имам същия проблем  в банята. омръзна ми  да бърша тавана , вечно е в мухъл . а винаги след като се изкъпем отваряме прозорчето. пребоядисвах го два пъти , но на следващата зима пак почернява. мислила съм да сложа окачен таван , но незнам дали ще има ефект? терасната врата ми  е алуминиева , и няма да ви казвам какъв конденз ми се получава и там - понякога направо се стича вода.
и аз ще се радвам ако някой има идея да я сподели  Praynig !

Първо те съветвам да изхвърлиш алуминиевата врата и да сложиш такава от ПВЦ. И НИКОГА не слагай повече външна АЛУМИНИЕВА врата! Н И К О Г А!!!
Въпросите ми са два :
1. Прозорчето на банята с алуминиева дограма ли е?
2. Има ли някой над вас или живееш на последен етаж?

# 26
Аз мисля, че има значение И с какво е боядисана съответната стая.
Точно защото сложихме ПВЦ дограма, и готвя не на тераса, а в кухнята, при ремонта държах да сложим вар, а не латекс.
Така стените "дишат" и влагата не кондизира (не са запечатани стените с латекс..та колкото и дишащ да го водят), и нямаме мухъл никъде Peace Също зимата суша дрехите в апартамента.
С какво са боядисани вашите стени?

# 27
Влагоуловител и проветряване. Твърди се, че не трябва и да се прекалява с проветряването, 10 - 15 минутно ежедневно проветряване на цялото жилище било оптималният вариант. Важно е и в проблемните помещения мебелите да не са плътно до стените доближени.

# 28
А Церезит Стоп влага?Мислите ли че става ?

# 29
А Церезит Стоп влага?Мислите ли че става ?
Пълен боклук,не си давайте парите.В друга тема писах,че си купихме електрически валгоабсорбатор и сега нямам конденз по прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт