Помощ имам проблем с влага и мухъл в апартамент.

• 26 237
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Мои приятели от скоро имат този проблем.
Аз съм строителен инженер, но не мога да си обясня каква е причината.
В къщи от 3г. сме е ПВЦ дограма с К-стърло, цялата кооперация е изолирана, няма никаква влага. Проветрявам нормално, дори малко. Във всички стаи Т е еднаква, но не повече от 18 гр newsm78 newsm78

# 31
Имахме същия проблем години наред. От тук прочетох за една антимухълна боя и боядисахме цялата кухня. Е направо не мога да повярвам ,че тази зима няма и помен от мухъла. Боята се казва термомакс. За голямо помещение си трябва доста. 1л. беше 7 лв, за стая от 6 кв. ни трябваха 2л. Но си струва определено.

# 32
  • София
Ние живеем в ЕПК,ПВЦ дограма, без изолация сме.Нямаме грам конденз,още повече мухъл.Според мен причината за това е,че оставихме розетки във всички стаи.Наш близък с подобен апартамент ги беше зазидал и имаше много конденз.Наложи се да ги пробие и край с конденза.Не може да се очаква от запечатано напарво помещение да не се получи влага.

# 33
Външна изолация и топлене на всяка стая от апартамента. Да не се допуса повече от 3-4 градуса температурна разлика зимата.
И тоз проблем се явява главно при супер старателно изолирани жилища. Липсата на проветрение през стара дървена дограма води до конденз и мухъл. Но пък ти е топло и енергоспестително. Няма 2 добрини  Rolling Eyes
Съгласен съм с Шани. За температурната разлика предполагам има предвид между отделните стаи в сградата.

От алуминиева до алуминиева дограма разликата е голяма. Хубавата ал. дограма има прекъснат термо мост, който пречи на топлопренасянето, съответно не е причина за конденз.
В новите постройки е нормално до 5 години след приключване на мокрите процеси (бетон, замазки, шпакловки, лепене на плочки, тапети, боядисване и др.) да има влага и конденз.
Препоръчва се силно отопляване, проветряване и обезвлажняване.
Обезвлажнител, който няма агрегат, не би се справил с повече от гардероб.
В други теми сме нищили казуса и смятам, че има добри идеи.
Тук също намерих доста полезни дискусии по темата:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12076&highlig … CE%CD%C4%C5%CD%C7
Относно К-а стъклото, някой беше споделил, че е сторил грешка, след като си е сложил такова в жилището.
Факта, че цветята не виреят смятам говори достатъчно.

# 34
Здравейте!
От 2 месеца имам PVC дограма- само 1 прозорец- и проблемите започнаха.
Живея в стар панелен апартамент без изолация и на 1 мижава стая използвана като спалня по новата дограма има конденз!
Добре, че чета и други подобни теми тук та се запознах с нещата- Трябва си проветрение и чист въздух!
Това, че имало такъв/конденз/ било защото дограмата и уплътненията си вършели работата.
В банята на тавана отглеждаме 3-4 поколения гъбки... Като си направя друг вид таван къде ще ми растат новите!?
Отдушник за непрекъсната вентилация там реши нещата особено след къпане.
С прозореца е лесно- отвори го да излезе комбинираната  влага /в нашия случай от спалнята и балкона на който се простира/ и толкоз!
Случвало се е да отварям всички врати и прозорци у дома само и само да се махне това усещане за влага...
Поне до момента други гъби нямаме.
Проветрение до сухо- в това е истината.

# 35
Искам да попитам отглеждащите гъби по тавана на банята си, какъв е той?
Боядисан или друго?
Ако е боядисан, с каква боя (вид, а не цвят).

# 36
Искам да попитам отглеждащите гъби по тавана на банята си, какъв е той?
Боядисан или друго?
Ако е боядисан, с каква боя (вид, а не цвят).
Моят таван в банята е с вар.В целият апартамент имам влага,но в банята за сега нямам.Нито капки се образуват по него нито мокри петна когат се къпем.Не напразно казват,че варта поема влагата.

# 37
Здравейте:)
Пръскането е заблуда. Определете първо откъде ви идва влагата. След това я изолирайте отвън навътре - в смисъл запушете(изолирайте) местата и пробойните  на влагата. Например - ако на остъклена или неостъклена тераса имате влага на тавана, то тя не е от вас - тя идва отгоре, отвън. Понякога влагата влиза през недобре уплътнени или разцепени от годините фуги - пример за това са фугите на панелките. Не е необходимо да имате големи дупки за влизането на влагата - 1-2-3 мм са абсолютно достатъчни при продължителен дъжд. Разбирате ли - когат пръскате вие обработвате края на пътя на влагата - намерете му началото и действайте с размах:)
Краси

# 38
... Относно К-а стъклото, някой беше споделил, че е сторил грешка, след като си е сложил такова в жилището.
Факта, че цветята не виреят смятам говори достатъчно.

Съгласна съм с всичко освен с това. Моите цветя се развиват великолепно при Ка стъкло.

# 39
Момичета, проблема с конденза е комплексен и няма панацея. Само ще споделя моя опит досега, който се интересува ще дообяснявам.
Ние сме в тухла старо строителство, с парно навсякъде, без външни стени  и за мухъл не съм и чувала преди да направим изолации и да сложим РVС дограма. Това за алуминиевата и РVС е вярно, но главното е стъклопакета. Ако не е добър/казват, че при к-стъклото няма такъв проблем/ и РVС кондензира яко, буквално сутрин съм събирала локви по пода от прозореца. След което, мухляса цялата стена и тръгна по тавана. Причината беше сушенето на мокрото пране в банята. Само да доуточня нагледно каква влага има в мокрите дрехи - в момента съм със сушилня и събира около 5 литра вода на цикъл от една пералня центрофугирана на 800 оборота. Та от една пералня тая влага няма как да се поеме само от парното. Първоначално сложихме много мощен вентилатор на отдушника в банята, които работеше докато има дрехи за сушене нон стоп, после купихме и сушилня и проблема се реши.
От една седмица правим ремонт в хола, с мазилки и преобядисване и по прозорците пак тръгнаха реки. Няма как, от гипса и мазилките при съхнене се изпарява яко влага. Моя съседка след ремонт зимата се сдоби с мухъл по външните стени . Пусках парното на 5, няма... кондеза по прозорците, които е най- видим продължава. Проветря, докато е отворено се оправя, затворя след 10мин. същата работа. Снощи пуснахме два вентилатора, които са монтирани в изкуствен трегер да дърпат допълнително миризмите от печката. Даже не са и особено мощни, но за половин час всичко се исуши. Сутринта ставам никакъв проблем с влага.
Станах пространна, но главното в борбата с мухала е постоянна циркулация на въздуха, може и на комините да се монтират вентилатори с декоративни решетки/това сме решили да го правим сега в хола/, имаше едни клапани, за които четох и се монтират да самата дограма, да се внимава със произвежданата влага в самото жилище, в банята да не икономисва от мощен вентилатор и да работи постоянно щом има нужда от него.

# 40
... Проветря, докато е отворено се оправя, затворя след 10мин. същата работа...

Един съвет - проветрявай по 10-15 минути на всеки 1-2 часа, особено в първите дни след измазването.

# 41
Ние живеем в ЕПК,ПВЦ дограма, без изолация сме.Нямаме грам конденз,още повече мухъл.Според мен причината за това е,че оставихме розетки във всички стаи.Наш близък с подобен апартамент ги беше зазидал и имаше много конденз.Наложи се да ги пробие и край с конденза.Не може да се очаква от запечатано напарво помещение да не се получи влага.

За какви розетки говориш?

# 42
  • София
Ами розетка мисля,че се нарича,ето това отгоре над мечока
http://valenceto.snimka.bg/daily/moyat-dom.375581.15425342
Имаме и в кухнята,и в детската такива.Само в спалнята нямаме.
Дотук равносметката за първа зима с пвц дограма е абсолютно без конденз.

# 43
То и аз това си представях, но съм виждала да се слага на комин, а ние нямаме във всяка стая и затова те питах. Благодаря.

# 44
А Церезит Стоп влага?Мислите ли че става ?
не става.Трябва да е уред на ток

Общи условия

Активация на акаунт