Съпруги, чиито мъже пътуват 12

• 47 605
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и честита нова година на всички с най-добри пожелания!Момичета,бихте ли ми помогнали с информация за кораб КОМ,нещо не мога да се справя TiredТрябваше вчера да се чуем с нашия татко и сме доста притеснени,моля помогнете ми Praynig

# 241
здравейте мацки и на нашето момче тук Simple Smile)
Аз, пак по задълбаната тема ... като пак ще цитирам Скорпи ... за да обясня после и аз, как разбирам нещата ...
цитат:2. Кои лица са морски лица?

Законовото определение е:
"Морско лице" е физическо лице, заемащо длъжност по трудово правоотношение като член на екипажа на морски кораб, вписан в регистъра на корабите на държава - членка на Европейския съюз, независимо дали се намира на брега или на борда на кораба, притежаващо свидетелство за правоспособност и свидетелство за допълнителна и/или специална подготовка, придобито по реда на наредбата по чл. 87, ал. 1 от Кодекса на търговското корабоплаване.

Законовото определение за трудово правоотношение:

26. "Трудови правоотношения" са:
а) правоотношенията с работници и служители по Кодекса на труда;
.....
е) (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) правоотношенията, свързани с наемане на работна сила от чуждестранно лице, когато трудът се полага на територията на страната, както и правоотношенията по наемане на работна сила на местно физическо лице от чуждестранно лице, когато трудът се полага извън територията на страната;

Значи, според мен морско лице  е и това лице, което плава под флаг на държава, която не е член на ЕС, но посредника /фирмата наела го/ Е!  Т.к това лице е наето от нея по правоотношение по чл.26, буква е, като член на екипажа на морски кораб, който от своя страна е вписан в регистъра на корабите на държава-членка на ЕС. В смисъл, че тук се гледа дали фирмата посреденик е членка на ЕС, поне аз така го разбирам ...

# 242
  • Varna
МАРКЕ- Hug
Вчера до полунощ нямах БГ-мама затова със закъснение -
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕТЕНЦЕ!!!

# 243
Здравейте и честита нова година на всички с най-добри пожелания!Момичета,бихте ли ми помогнали с информация за кораб КОМ,нещо не мога да се справя TiredТрябваше вчера да се чуем с нашия татко и сме доста притеснени,моля помогнете ми Praynig
ох, този кораб КОМ, към БМФ ли е?

# 244
http://www.navbul.com/fleet/fleet-c
ТОВА НАМЕРИХ САМО, НА ПЪРВАТА СТРАНИЗА НА ФОРУМА Е ЛИНКА

# 245
http://www.navbul.com/files/sved.pdf
И ТУК има сведение за кораба КОМ ... дано съм била полезна  Embarassed

# 246
  • Varna
Прочетох това което тоя Жорко Даскалов е писал. Искам да го видя тоя пич във лицето и да му кажа, че докато мъжът ми минава Аденския не спя както и той не спи. Да му кажа, че мъжът ми като млад офицер е минавал навремето места със пирати също, но такъв стрес като този при Аденския залив не е изпитвал. Бях писала преди няколко поста, че не иска вече да е на кораб който минава Аденския залив. Той е човек със 30 години стаж на море и едва ли моряк със такъв стаж може да получи стресници  от стреса при преминаване на тоя шибан Аденски залив. И ще ми казва тоя мамин Жорко, че мъжът ми играе със пиратите. Ще ми казва тоя умник, че мъжът ми се заиграва със ония пишлемета а същевременно от стрес ще получава кръвоизливи във очите си от стреса. Като кръвоизливи означава, че очите му бяха плувнали във кръв.
Жоре ти от къде го знаЙш това, че нашите мъжове играят със пиратите бе Душа а. newsm78 Или все още моряците са ви във очите и устите със парите си. Като толкова много знаете ей го морето бе пичове и печелете пари ама честно като нашите. Големите мангизи ги правят не моряците Жореееей отвори си очите и си го набий във канчето това. Парите и то големите са тука  на  брега мацкоооооо!!!!

# 247
Най-сетне ми се отвори и на мене това, интервю ли Shocked, преразказ на тема пиратите в Сомалия ли, незнам просто как да го нарека на тоя човечец Жорката #Crazy
“целта на упражнението е да се получат парите”.
Хубаво, само дето не е указано, че те парите отиват право в Сомалийската държава, на която ние, ще изпращаме помощи за бедните сомалийски деца #Crazy, чиято единствена цел, като пораснат  е, да станат пирати, като тати, бати и пр ...
Възмутена съм ...

# 248
Здравейте смели и любящи съпруги на моряци!Аз съм само една мама на моряк,който все още няма съпруга.Но много от нещата,които коментирате,ме вълнуват,пък и си имам някои източници на информация.Чета ви от доста време,вълнувам се с вас,възхищавам се на смелостта и оптимизма ви.Страдам с всички,които са в беда.Дано бог и Св.Никола помага и вашите и моето момче винаги да си връщат живи и здрави вкъщи. Praynig
За пиратите -  #2gunfire
Кораб "Ком" е в Того,вероятно са на рейд,защото скоростта му е 0.6 възла.Този път сведението на БМФ е вярно.
Извинявам се за дългия пост,но май се вълнувам повече и мислите миса хаотични.

# 249
Добро утро, девойки и младежо! Хайде на закуска с кафенце

Добре дошла на shoshka  Hug
Марка, да ти е живо и здраво порастналото момче!
Даре, как е "бебето" ви? Кой знае какъв сладур е  Laughing
Мъжете не плачат, къде по морето беше, как изкара празниците?

На всички ви пожелавам приятен и ползотворен ден, изпълнен с усмивки и положителни емоции

# 250
Добро утро милички и от мен Simple Smile)
Добити,  Heart Eyes закуската изглежда страхотно,  а кафето ..... ооо кафето е направо мечта Simple Smile)
Добре дошла при нас и на Мама R   bouquet
Дано всички момчета са добре и скоро да чуем хубави новини за тях а, пиратите  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 251
  • Varna
ДЗАААААК
ДОБИТУ-
Благодарско за закуска  bouquet
mamaR Добре дошла На твоето момче пожелавам една истинска Русалка която има търпението и силата да си го чака и разбира се да го обсипва със много любов thumbsup Св. Никола винаги да ти връщат сина жив и здрав!!! Аз мислех, че само кораба на моят мъж се мандахерца със такива скапани възли ама имало и кораб още по зян smile3516
МАМА Р- ето ти едни терлички да ти е топличко при нас във темата

ШОШКА-
ти новичка ли си бе? Или аз испущам нещо. Кажи, че да те посрещнем като хората. Не си писала дали си писала във темата

# 252
Добро утро момичета и мерси за информацията.  bouquetБързам да успокоя свекърва ми,че горката чула ,че 4 кораба на БМФ минават покрай сомалийците и не е спала от 3 дена.Ком не беше сряд тях,но това не е причина да не мислим и да се притесняваме за всички наши сънародници. newsm78Странно как хората си стават мили по такива поводи,а иначе ходим смръщени и не обръщаме внимание на ставащото около нас.Пожелавам на всички вас усмихнати и щастливи дни,напук на напрегнатото ежедневие!
Бог да пази всички наши близки,които са на път Praynig
 7 фута под кила и попътен вятър за "земноводните" Simple Smile

# 253
Извинете ме за втория пост:)Не съм новичка в форума, ама в темата да:)мерси за посрещането но не съм съпруга ,а снахичка Joyи се намесих под прикритие:)

# 254
Пфууу, че съм разсеяна  Embarassed

mamaR

Бог да пази всички наши близки,които са на път Praynig
7 фута под кила и попътен вятър за "земноводните" Simple Smile

Peace  Peace  Peace  Praynig  Praynig  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт