ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 23 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Аз срам не срам да питам, какви са тия бабешки гащи, които трябва да се набавят за болницата? Каква е идеята - да са дълбоки и широки ли?

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 12:31 от olemale

# 136
_Iri_  Hug Отивам да си прибера щерката от у-ще и ще я прочета много внимателно темата като прибера.
Като се замислих, аз съм готова с дрехите, комода е инсталиран, повивалник имам от каката (подарък от ссссссвекито, да не повярва човек, че такъв практичен подарък ще направи ...) Имам няколко шишета и с това приключвам.... А уж бях почти готова  ooooh! Ще пазарувам между Коледа и Нова година  Blush

# 137
eola  Joy Joy

olemale дълбоки-да, широки-не чак толкова Wink-на тях да можеш да сложиш лигнина, а после дам.превръзка...щото на танга  (прашки) мисията е невъзможна Laughing

tatyana_77
до колкото имам теоретично инфо-май точно тапата ти е паднала...добре че си взела час за гинеколог Peace Ще стискаме палци Hug

Mis-Demeanor к-тите които взех са за нормални единични легла-т.е. р-р 150/200, цената им е 63лв и някакви стотинки; вкл. калъфка за възглавница, плик и чаршаф. Имат и к-ти за кошари, но не съм ги гледала..

red tree
-на курса за бременни на сп."9-месеца" Peace

# 138
  • София
Еола, умрях от смях!  Joy Joy Joy

Олемале, точно такива гащи са. Широки и дълбоки.  Sick Аз съм си взела такива за еднократна употреба и се надявам да вършат работа, ако ли не ще пращм мъжО да търси бабешки.

МТВ, и аз така си помислих, но да питам. Wink

# 139
  • София
olemale, страхотни дрешки!!!  bouquet
За гащите - не знам, може би момичетата имат предвид тип "слипове"? Иначе аз си взех еднократни следродилни гащи, мисля че някаква полска марка, но да са възможно най-малък номер (M/L се водят), в другите размери ще потънеш...

# 140
tatyana_77 една моя позната си откара без тапа месец и нещо.Стискам палци и ти да изкараш толкова Peace

# 141
mama89 кръв се дава сутрин- трябва да си гладна и жадна. Въпреки, че на мен единия път ми казаха, че съм можело да пия вода ама аз ходя все жадна за всеки случай  Peace  За изследвне се дава средната струя на първата сутрешна урина- така ми казаха на мен - първо се пишва малко извън чашката и чак след това в нея  Peace
olemale много хубави покупики си направила- много си харесах доста от тях  Crazy
eola  обиколниците се слагат отстрани на леглото, за да не се удря бебчето в стените или решетките на кошарката  Peace
kakatasvrakata  и моята чанта не е готова- нас могат да ни номинират за титлата Олимпийско спокойствие  Mr. Green
tatyana_77 по това което съм чела прилича точно на тапата и при всяка жена е различно колко време може да издържи без нея. Добре че си си записала час за преглед- доки най- добре ще ти каже какво е положението  Peace
За гащите- аз си взех еднократни гащи за болницата на Canpol, а за след това от Метро едни гащи, но в никакъв случай не са такива бабешки, а хубаво изглеждащи- продават ги 2 чифта за 10лв.

# 142
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Сетих се снощи какво исках още да кажа- някоя мама питаше има ли още от Младост- аз живея в Младост 4 Peace
И да питам, какво мислите за помпа на Авент втора употреба, ползвана уж 2-3 пъти? Или е по- добре да си взема новичка?

# 143
Благодаря за отговорите, момичета, аз в няколко магазина питах за бабешки гащи и продавачките само ми се пулят, все попадам на разни пубертетки  Laughing Това за еднократните е супер идея, ще питам в аптеката.   bouquet

Дрешките са купени от къде ли не, нарочно исках да ги събера от различни места, за да си удължа удоволствието от пазаруването. Зелените дрешки - космонавтчето, бодито, гащеризончето и т.н, които съм предвидила за изписване взех от  "Произведено в България" - част от тях са на фирма Елипе (имали магазин в Суха река, но не съм ходила), а останалите на Стеда (има ги и в Кауфланд), жилетките с ританки и някои бодита са от Вис Виталис, одеалцето, жълтото гащеризонче, плюшените с колата и синичкото с шапката, както и някои бодита са от Jumbo, а  бодитата с къс ръкав са от една промоция в Кауфланд, някой тук също я беше споменал. Гащеризончето с жълтата шапка от Бамболино и т. н. Страхотни дрешки видях в Штъркел, откъдето взехме леглото, там видях и много хубави чаршафчета от трико и макар че аз доста неща уших, май няма да се въздържа и ще си взема и едни такива - имат бродерия, долният чаршаф е с ластик, много ми харесаха. Олее, ей на това мъжът ми вика ... почна се. Не можа да ме изтърпи, иначе и Штъркела щях да овършея. То има време де, ама и бабите са творили  Mr. Green Айде стига съм спамила.

Специални поздрави на Обичанка, радвам се че малките напредват добре и всичко се подрежда.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 12:48 от olemale

# 144
Red tree тече си  мила доста лохиалния секрет и като се има предвид  операцията първия ден е якото омазване, но ти си  под еуфория,  че си имаш бебе и минава бързо и на болката не и се обръща много внимание, надявам се, че ще има кой да ни „подвързва” първия ден, акушерки санитарки, а ти си имаш и мама до теб, предния път бях така  Wink
Еола обиколника се вързва по стените на кошарката и предпазва бебето от удряне и дава много уютен вид на легълцето (може да се закупи по- късно когато детето започне да се върти), а за матрака наистина няма нужда от някакви допълнителни постелки, памперса си върши  работата за началото. За шишета не мога да кажа за този стерилизатор, аз имам за микровеле, а на Чико шишетата според мен са много добри , ще ползвам  такива  bowuu
Татит бебтата накрая наистина уплътняват цялото пространство и не могат да се връткат толкова, ако все пак усещаш движение е ОК. А за спането е добре да е настрани дори и надясно  е идеално, аз повече спя така, кофти е на гръб тогава се притиска леко притока на кръв, признавам си че често се събуждам и така, макар че тежи. А за коластрата хич да не ти пука, това нищо не означава сега, ама наистина, когато ти трябва ще дойде  Peace
tatyana_77 моя съвет е да отидеш още днес на лекар, ако има нужда ще те сложат на задържаща терапия и не е шега работа  Naughty
Оле мале гащите трябва да си ти свободни ако имаш някакви шевове (отдолу или на корема) да не ти опъва и евтинки (бабешки) да не ти пука, ако се наложи да ги изхвърлиш при изцапване.
Simba  ще потънеш ама зависи колко ти е голямо д-тооо има и по окръглени от нас  Joy
Вчера бях на тест за упойки и направих първите тонове – всичко е ОК! На ЖК съм през 10 дни сега и следващия път ще давам кръв и урина, микробиология правихме предния пък  и тя е ОК. Само дето си лъсна корема ми викат голямо бебе се очертава, а аз имам още един месец ами кво да се прави големи си ги отглеждам, аз затова и не са пъна нормално да раждам, пробвах се. Здраве да е !
Багажа е почти готов, само помпата по-накрая ще стерилизирам и се чудя някакви хапове против евентуално главоболие и други болки да взема ли. Пера и гладя без много зор, но до Коледа всичко трябва да е готово, тогава не ми се шашка в последния момент, имам много дрешки за приготвяне.Съветвам всички до 37 седмица да са стегнати, после всяко усилие може да доведе и до разраждане  Hug

# 145
Пак съм аз, да кажа, че бебето трябва да спи без възглавничка, гръбчето и вратлето трябва да се на една линия, за да расте правилно, това докъм година година и половина поне, само една пеленка под главичката  Naughty
Ако случайно отидете с лак за нокти най-вероятно ще ви поднесат памуче с лакочистител, защото по цвета на ноктите съдят за анемия при евентуален кръвоизлив (може би най-честото усложнение при раждане).
Добре е и ноктите да са възможно най-късо подрязани (е някои момичета не могат да го преживеят), освен че може да перните бебето Crazy(а то е мнооого нежно) в първита дни все пак е по-шашната работата, това помага и за по-лесното цедене на ръка (въпреки наличието на помпа, налага се и да стискате на ръка понякога). Цеденето се извършва с върха на пръстите и по-точно с възглавничките и е по-малко неприятно без дълъг маникюр  Peace
Ей излях малко мозък, да не ми текне през ушите  Crazy

# 146
  • София
sugar_lady, много полезна информация! Благодаря ти!  Heart Eyes Hug Точно вчера си мислех, че нямаш МЦ 9 месеца и е кеф, но после ти се връща тъпкано!  hahaha

Олемале, това рошавото зелено космонавтче ми е любимо! Искам после снимка с бебе върте в него!  Heart Eyes Grinning

# 147
  • София
olemale , страхотни са дрешките. Искам да ви кажа, че след като родите очаквам снимки. Не искам да чета само суха информация- роди се....кг....см. Чувствам всички януарски бебоци като племенници  Laughing и искам да им видя малките муцунки.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 14:01 от Katy

# 148
Ей излях малко мозък, да не ми текне през ушите  Crazy

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Не се заяждам, моля не приемайте въпроса ми искрено и лично.....Само питам и се интересувам....Щото съм се комплексирала като чета вече темата.......Май почти всички от темата ще раждат планово секцио.......А тези, които поне на този етап са за вагинално раждане - има ли въобще такива.......Не че в процеса на раждане не може да станат изненади.....Но колко имат намерение на този етап да раждат вагинално?

# 149
sugar_lady ,хапчетата за главоболие и др.такива там ги дават предполагам.На мен поне ми даваха от там за анемията и после като вдигнах температура.

А питали ли сте в болницата дрешки или пелени искат?Защото аз бях приготвила дрешки,а на последната консултация казаха пелени и вчера търчах да търся,днес ги изпрах,след малко отивам да ги гладя и да ги прибирам-целия багаж си разрових заради тея пелени и сега трябва да го нареждан отново.

А големината на корема няма много общо с тази на бебето.Моят корем все и двата пъти е огромен.Първото се роди 2880г,49см,второто и то така върви  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт