ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 24 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Ей излях малко мозък, да не ми текне през ушите  Crazy

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Не се заяждам, моля не приемайте въпроса ми искрено и лично.....Само питам и се интересувам....Щото съм се комплексирала като чета вече темата.......Май почти всички от темата ще раждат планово секцио.......А тези, които поне на този етап са за вагинално раждане - има ли въобще такива.......Не че в процеса на раждане не може да станат изненади.....Но колко имат намерение на този етап да раждат вагинално?

има,има.Мен пък много ме е страх да не се наложи секцио-това ми е най-големият ужас.

# 151
  • Пловдив
И аз ще раждам(живот и здраве) нормално,даже мисля без епидурална упойка
За изследванията-винаги питам и дори и да са ми казали че може и да съм пила или яла нещо-умишлено не го правя,даже гледам да не прекалявам с яденето и предната вечер

# 152
  • Чехия
Зравейте момичета, няма как да ви изчета през деня, освен ако дребното не спи.
.... ей сега я търкулвам и се зареждам пред пс-то да гледам един филм за Оргазменото раждане, и да ви ви видя кой как е....

# 153
  • София
Мамо Це  Hug , аз съм за вагинално, искрено се надявам да не се наложи да ме режат .....

# 154
sugar_lady Благодаря за инфото!

Маме аз съм твърдо за вагиналното раждане, без упойка!  Naughty
Дай Боже всичко да си върви както трябва!

veselyshko явно с теб сме доста спокойни! Дори и сънища за раждане нямам както някои от майчетата тук имат. Не съм и сънувала как си държа и храня бебето, нищо.

Леле много сте активни днес девойки Simple Smile!
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 155
  • Чехия
Аз пък силно се надявам да родя, този път малко алтернативно, я клекнала, я във вана ще видим как ще тръгне и как ще е най-добре... Предния път бях почти седнала на нещо като магаре, в преродилна обаче си полежах защото много повръщах, сега се моля да не ми зле и да мога да щъкам докато се покаже главичката...

# 156
Здравейте момичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Обичанка HugБраво на малките герои, че наддават, знам, че сърчицето ти е свито, но още малко потрай, сигурна съм, че всички ще е ОК и скоро ще се радваш на мъничетата Peace
Относно протектора за матрак, според мен е хубаво да се сложи, аз смятам от самото начало да го сложа, също и обиколник, защото е по-уютно в легълцето, но ние си имаме и кошче, казват, че бебетата се  чустват по- добре в кошчето, защото е по-мъничко и наподобяда пространството, което са заемали в корема на мама, има логика, наистина
За стерилизатора на Чико, мисля, че идруги шишета могат да се стерилизират, почти сигурна съм, че не е задължително да са точно чико
Татяна77 стискам палци да не е тапата, но отиди незабавно на лекар, въпреки всичко, след 33 седмица няма страшно, но дано да устискаш още
МТВ страхотни са комплектите, исками се и на Дани да взема нещо подобно, днес ще видя ва Так каакво има, че и без друго ще ходим до мола, харесах една жилетка на бебка от Фокса и ще отида да я купя Peace
Оле мале страхотни покупки, браво
За обменната карта не мога да се произнеса, защото моя картон си е в клиниката, в която ще раждам и не ме занимават с нищо, те си оправят тези неща, но предния път с Дани раждах в държавна болница и в началото на деветия ми я дадоха от ЖК, заедно с всички изследвания
За боолницата, на мен ми трябва само нощници, тоалетни принадлежности, зарядни, интим гела ще си взема и хавлия също, а за беебето трябва само комплектче за изписване, така че няма какво толкова да приготвям, гащи си взех еднократни на кампол:) Simple Smile Simple Smile

# 157
Мамо Це и аз съм за вагинално раждане, но се замислям, че изобщо не съм го обмисляла като избор. Няма за момента предпоставки за секцио - младежа се е наместил още от 7-ми месец и наистина не съм обмисляла изобщо друг вариант. Аналогично е отношението ми към упойките - ако се наложи, ако се прецени, но да го мисля предварително ми се струва странно.

Ееех, момичета не остана. Мъжът ми вчера се притеснил като видял, че остават 2 седмици до термина ми - всъщност 3 като броим и тази, но все пак.

Днес и аз мога да се похваля с първата бебешка пералня с хавлии и завивки. Нещо не ми е много успешна обаче - пусках допълнително плакнене, сега допълнителна центрофуга, ама това да е Simple Smile

По повод обменна карта или по-точно картона, в който се води бремеността - на всички ли ви ги дават? На мен ми отказаха от Тина Киркова да ми го дадат, въпреки че им обясних, че няма да раждам там. Защо им е, при положение че съм и на платен абонамент нямам идея. Друг да има подобен опит?

# 158
  • София
Ами за съжаление при мен се налага секцио,просто,защото вече имам едно такова преди 2 години,заради едър плод,а аз съм 40 кила,отгоре на всичко сега вече си имам и херния,но това не означава,че ми е много хубаво от мисълта,че ще ме режат,още повече,че първият път се възстановявах доста дълго,така,че при мен не е от лиготия,а и никой не може да ме убеди,че секциото е по-леко от нормално раждане...

# 159
  • Mediterraneo
Не се заяждам, моля не приемайте въпроса ми искрено и лично.....Само питам и се интересувам....Щото съм се комплексирала като чета вече темата.......Май почти всички от темата ще раждат планово секцио.......А тези, които поне на този етап са за вагинално раждане - има ли въобще такива.......Не че в процеса на раждане не може да станат изненади.....Но колко имат намерение на този етап да раждат вагинално?

Аз, бе маме! Ужасно се страхувам да не се наложи да ме режат  Tired Не мога и не искам и да си помислям за друго раждане, освен за нормалното Praynig Също така и за никакви упойки не мисля- две раждания съм преживяла, едното дълго и тежко, та трето няма да ме уплаши на този етап  Naughty

Обиколници и протектори няма да ползвам, според мен са излишни. Същото важи и стерилизатора- пластмасова кутия за МВ върши същата работа, или тенджерата с вода на котлона. Излишни средства нямам за влагане в дрънкулки, от които реална нужда не изпитва нито бебето, нито аз.

На предпоследната ЖК ми дадоха само обменната карта. Направлението за хоспитализация важи един месец и няма нужда от него все още. Ако се разраждам по- рано, от болницата няма да ме върнат, те си издават по служебен път направление.

Всичко ми е изгладено и подредено по шкафовете. Направила съм отдавна списък с багажа за болницата, но още не съм го събрала.

По- важният въпрос сега ми е как ще успея да си направя епилацията  ooooh! Последните два месеца карам само краката, а долу не съм се и поглеждала  Crazy Планирам в неделя мъжът ми да се заеме с тази задача, че са ми пресни спомените как ме бяха нарязали в болницата  #Cussing out

# 160
  • София
Хайде да се отчета в новата тема и аз. За сега закрепих положението, вчера бях на преглед е уж според Доки нямало сигнали за скорошно раждане. Въпреки това имам още по някоя болезнена контракция,но да са 5-6 за денонощието най-много. Бебочко тежи 2400 отговаря си на седмицата  и  дори и препоръча да намаля хаповете,но аз смятам за рано още и не съм ги намаляла.

Искам да се допитам до вас и да ви се похваля с някои покупки http://eva23.snimka.bg/baby/bebeshki-raboti.453806  Имаме си вече кошарка, а дрешките които се виждат ги взех за изписването. Като ги взех супер много ги харесах, а сега се двоумя и искам вашето мнение по въпроса Hug Вече всичко е стегнато с изключение на моя багаж за болницата в него имам да добавя още някои неща.

Сега се връщам да дочитам,че много сте изписали  Embarassed

# 161
Мамо Це и аз съм за вагинално раждане, но се замислям, че изобщо не съм го обмисляла като избор. Няма за момента предпоставки за секцио - младежа се е наместил още от 7-ми месец и наистина не съм обмисляла изобщо друг вариант. Аналогично е отношението ми към упойките - ако се наложи, ако се прецени, но да го мисля предварително ми се струва странно.
и аз така

Evka, страшна е тази рокличка и жилетката, комплектът е убиец с лилавия чорапогащник, не знам дали това си избрала за изписване, но много ми хареса

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 14:17 от olemale

# 162
Здравейте, мамита!  Hug

Почвам ви отзад-напред, че ми е по-лесно  Laughing
Аз смятам и искам да раждам нормално. Засега няма причина при мен да съм секцио.  Бебка е по-дребничка, главично разположена, а аз самата нямам някакви здравословни причини, които да налагат секцио. Веднага след празниците съм на преглед, на който ще ми правят тестове за упойки, последни изследвания и т.н. и вече там лекарката ще даде финално становище. В интерес на истината на мен секциото ми се вижда много по-сложната и тегава процедура...
Мамо Цоци, ако искаш може да пуснеш анкета в темичката коя как ще ражда. Simple Smile

Багаж още не съм стягала, прекалено ми е рано. То така или иначе, като ми дойде времето няма да ми се налага да взимам нещо кой знае какво - само лични принадлежности. Но пък научавам полезни неща от вас - например за прибирането на матката след раждане и болките, свързани с това... Четох при декемврийките, че са си носели някои Аулин, течен аналгин и др.

Шугър лейди, на мен пък ми е много полезна информацията, която даваш  Peace Сетиш ли се още нещо, споделяй Simple Smile Че има доста момичета, на които ще ни е за първи път.

тео86, ако я взимаш от близък човек, на когото имаш доверие, че е ползвана наистина 2-3 пъти... не мисля, че е проблем. Но иначе, ако е непроверена, аз лично бих предпочела да си взема нова. Лично според мен помпата за кърма се амортизира доста, особено ако се ползва често.
Еола,  Laughing страхотна си с тези обиколници!  Hug Въобще, бременните изцепки са много сладки! Simple Smile
Татяна77, пиши после как е минал прегледа. Стискам палци да не е тапата. Но и дори да е, това не значи, че раждането ще започне веднага. Доста често тапата пада на парченца и се точи поне седмица. А и след това не е гаранция, че ще тръгнеш да раждаш.
Ред-че, ама това твойто детенце отсега е игриво! На криеница си играе с докторЯта, а?!  Laughing Като казваш тонове, ние днес изровихме отнякъде един стетоскоп и играхме на "Чичо Доктор" (но не ОНЗИ ... за съжаление..  Tired ), само дето сърчице не можахме да чуем. Бебка откровено ни се подигравеше отвътре, защото само се дупеше (съдейки по издатините на корема ми) в мига, в който допрем стетоскопа.  Mr. Green
Катинче, нормално е да сънуваш такива неща - наближава Големият ден. Simple Smile Аз пък напоследък съм спряла с всякакви родилни и бебешки сънища за разлика от предишни месеци. Общо взето ме е налегнало едно спокойствиииииееееее, като индийска крава съм Simple Smile
Нели, много хубава елха! И ние украсихме елха в едното вкъщи (при свекитата) и стана хубава, макар и изкуствена. А за мухала... кофти... нямате ли влагоуловител? Има някакви препарати, които са против вече появил се мухъл.. за чистене.. но не знам как се казват. Мисля, че би трябвало да ги има в магазините, в които продават битова химия..
Барби, радвам се, че кистата е започнала да намалява! Това наистина са добри новини Simple Smile Ще видиш, че ще продължи все така!
Хаха, Вайълет, как ми помниш изцепките!  Crazy Аз това с ципа го бях забравила вече... То нали знаеш - Щастието се корени в доброто здраве и лошата памет.  Mr. Green
Иначе аз не се притеснявам толкова от късния си термин, мака понякога да звучи като мрънкане, съм що-годе спокойна. Сигурна съм, че бебка ще изненада всички и ще дойде когато тя си реши. Лично аз имам някакво предчувствие за 23-26 януари, ама да видим  Laughing Да сме живи и здрави, пък другото само ще се нареди!  Peace
Герганчето, уау! Браво за смелостта точно сега да асистираш за раждане! Имам една приятелка, която на мен ми се чуди как съм могла да гледам филмчета, посветени на темата, та представям си как би реагирала на твоето решение Simple Smile
Ири  Hug Няма от какво да се обиждам, глупости! Simple Smile Даже, напротив - успокои ме Simple Smile

Оставям ви засега, че и без това мнооогоо изписах! До после Simple Smile

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора.

Ехаааа, колко сте активни! Само така Simple Smile

# 163
има,има.Мен пък много ме е страх да не се наложи секцио-това ми е най-големият ужас
 Peace
и аз така

# 164
  • София
Копнежче, с обикновен стетоскоп не се хваща сърчицето. Акушерските са специални. Иначе аз това го имах като идея много отдавна.  Crazy

Та като спомена "чичо доктор" в оня смисъл, или аз така го разбрах... Blush имате ли желание за секс? Честно да си призная при мен е достаааа силно, като в първите месеци. Разбира се си оставам само с желанията.  Sunglasses

Евка, този чорапогащник за бебето ли е?  newsm78 Не е ли малко за такова нещо? Пък и азко е много студено няма ли да му сложиш някое тополо ескимосче?

Общи условия

Активация на акаунт